karwasz Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 (edited) Mam trochę zajoba na punkcie fotografii komórkowej, zakupiłem sobie Mi Phone Lens. Daje to 10x macro i 0.67x obiektyw szerokokątny (trochę takie rybie oko). Zamówiłem na Ali, czekałem 3 tygodnie, przyszło, jestem zadowolony. Jeden obrazek to więcej niż tysiąc słów. Enjoy: Dwie fotki z macro: Wide wypróbuję jutro. Soczewka jest szklana. Obudowa soczewki metalowa. W zestawie są dwa metalowe uchwyty do przyklejenia do obudowy, dwie dodatkowe taśmy przylepki, woreczek ze ściągaczem i taki dość solidny gumowy ochraniacz, widoczny na jednym ze zdjęć. "Obiektyw" składa się z dwóch części - ta szersza razem z węższą stanowią obiektyw szerokokątny. Sama mała to macro. Gwint jest krótki więc można to szybko założyć i zdjąć. Całość trzyma bardzo solidnie. Jakość wykonania, można powiedzieć, w standardzie Xiaomi, perfect+. Jak oni robią tak precyzyjnie te małe elementy to mnie w technikum nie uczyli. Generalnie - polecam, jak ktoś ma ciśnienie na takie gadżety i nie przeszkadza mu przyklejony z tyłu pipsztol. Edited March 9, 2015 by karwasz 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted March 10, 2015 Share Posted March 10, 2015 A ile Cię to wyniosło, bo nie ukrywam, że też się przymierzam w najbliższych miesiącach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karwasz Posted March 11, 2015 Author Share Posted March 11, 2015 A ile Cię to wyniosło 16.80$ Przy okazji, wide lens na kamerze - zagina mniej niż się spodziewałem: Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 To całkowity koszt z wysyłką? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karwasz Posted March 13, 2015 Author Share Posted March 13, 2015 To całkowity koszt z wysyłką? Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukurydza Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Na alledrogo do Mi3 taki obiektyw został sprzedany dosłownie przed chwilą za 22 zł plus 8 zł za wysyłkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcadioush Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Zayebisty obrazik, zero "rybiego oka". To jest lepsze niż obraz z mojego Mio 538. MiPad by Tapatalk Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts