basia86222 Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 WitamMożna gdzieś ściągnąć na telefon apki Telefon i Wiadomości oryginalne z Xiaomi? Niestety mam na swoim telefonie z Google. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 @basia86222 poszukaj na APK MIRROR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinek44 Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 Witam a czy takie apki będą działać? Czy jest coś jeszcze potrzebne by je uruchomić (framework)? Ja chciałem kupiś Redmi 8 ale widzę tam Kontakty i smsy od googla. Głównie zależy mi na nagraniu rozmów. Swoją drogą nie po to kupuję telefon z miui by mieś tam aplikacje z googla inaczej bym kupił czystego androida. To jakiś idiotyzm bo za kilka lat okaże się że z miui zostało kilka procent a reszta apek to googlowskie. basia86222 dałaś radę ? z apką ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
basia86222 Posted January 13, 2020 Author Share Posted January 13, 2020 Nie mogę tego zrobić z poziomu telefonu. Jeśli moderator może to byłabym wdzięczna. Chodzi mi Jak zmienić Googlowską apkę Telefon i Wiadomości na tą oryginalną z Xiaomi? Oraz ściągłam z apkkmirror tą apkę ale nie działa. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 1 godzinę temu, basia86222 napisał: Chodzi mi Jak zmienić Googlowską apkę Telefon i Wiadomości na tą oryginalną z Xiaomi? Nie da się zamienić (podmienić). O aplikacji wiadomości z Miui można zapomnieć, nie działa. Jedynie dialer i kontakty działa, ale używany tylko do dzwonienia, bo nie da się go ustawić jako domyślnego. Ten googlowy musi zostać do odbierania połączeń. O nagrywaniu rozmów też można zapomnieć, nie zadziała prawdopodobnie z żadną zewnętrzną aplikacją. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majstersztyk Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Kupiłem żonie RN 8T po RN 6pro, teraz chce mi głowę urwac za tę aplikację google... Faktycznie dramat jak to wygląda teraz. Dajcie znać jak znajdziecie rozwiązanie miui11. Z tego co czytałem w 10 na rn8 podobno chodzą te aplikacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Xiaomi oficjalnie wycofało te aplikacje. Na romie xiaomi.eu aplikacje będą nadal dostępne. Jest artykuł na portalu odnośnie tej zamiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majstersztyk Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Ja to rozumiem, że je wycofali. Gdyby tylko jakaś szansa była zainstalować bez root i magisk na global to chętnie bym to zrobił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majstersztyk Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Jak odblokuje to już na xiaomi.eu przejdę ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fredziu Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 (edited) Odblokowanie Bootloader i wgranie rom dla Indonezji. Spowoduje utratę gwarancji ? Edited July 16, 2020 by Fredziu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 Odblokowanie bootloadera nie powoduje utraty gwarancji. Sami udzielają zgody na odblokowanie. Instalacje xiaomi.eu można cofnąć wgrywając oryginalny rom przez miflasz i po sprawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek1973 Posted January 16, 2021 Share Posted January 16, 2021 Mnie też strasznie denerwował ten dialer od Google w sumie to podstawowa funkcja, zwłaszcza że mam 2 karty SIM i dużo połączeń. Najprostszym sposobem jest zainstalowanie True Phone jak dla mnie super korzystam od dłuższego czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
funfell Posted March 31, 2021 Share Posted March 31, 2021 Dzięki wszystkim za informację. Nigdy nie myślałem, że będe instalował ROM Xiaomi EU. Do czego to doszło. Łatwiej usunąć i poczyścić telefon z chińskich aplikacji niż usunąć aplikacje google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Dylewski Posted April 1, 2021 Share Posted April 1, 2021 8 godzin temu, WD40 napisał: @funfellWbrew pozorom nie jest to takie trudne. Daje za to sporo frajdy. Zwłaszcza widząc wynik końcowy. To nie tylko to, że masz podmienione kilka aplikacji systemowych. Cały telefon zachowuje się o klasę lepiej, niż ma stocku. Z tym się muszę zgodzić @funfell jak wgrasz, to nie będziesz chciał wrócić do Global/EEA Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted April 1, 2021 Share Posted April 1, 2021 (edited) Taaaa, zwłaszcza jak się wstydu najesz, nie mogąc zapłacić w sklepie, albo w banku jak zobaczą, że telefon nie spełnia podstawowych zabezpieczeń i w tedy zacznie się szukanie magisków i czytanie o ukrywaniu przed aplikacjami odblokowanego bootloadera itp i tak co jakiś czas i co rusz jakieś problemy z tym związane. Dziękuję postoję. Każdy musi sam rozważyć na czym mu bardziej zależy. Edited April 1, 2021 by wajs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jano55 Posted November 5, 2021 Share Posted November 5, 2021 Nagrywanie rozmów działa w Redmi 7A z MIUI 12.0.3 w dialerze bez problemu w oryginalnym oprogramowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 5, 2021 Share Posted November 5, 2021 Nic w tym dziwnego, dopiero od 8 romy na EU mają goglowskie dialery i SMS-y.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts