Jump to content

Jak zmienić Googlowską apkę Telefon i Wiadomości na tą oryginalną z Xiaomi?

basia86222

Recommended Posts

Witam a czy takie apki będą działać? Czy jest coś jeszcze potrzebne by je uruchomić (framework)? Ja chciałem kupiś Redmi 8 ale widzę tam Kontakty i smsy od googla. Głównie zależy mi na nagraniu rozmów. Swoją drogą nie po to kupuję telefon z miui by mieś tam aplikacje z googla inaczej bym kupił czystego androida. To jakiś idiotyzm bo za kilka lat okaże się że z miui zostało kilka procent a reszta apek to googlowskie. basia86222 dałaś radę ? z apką ?

Nie mogę tego zrobić z poziomu telefonu.

Jeśli moderator może to byłabym wdzięczna.

Chodzi mi Jak zmienić Googlowską apkę Telefon i Wiadomości na tą oryginalną z Xiaomi?

Oraz ściągłam z apkkmirror tą apkę ale nie działa.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Screenshot_2020-01-13-17-38-47-606_com.android.chrome.jpg

• mrosi changed the title to Jak zmienić Googlowską apkę Telefon i Wiadomości na tą oryginalną z Xiaomi?
1 godzinę temu, basia86222 napisał:

Chodzi mi Jak zmienić Googlowską apkę Telefon i Wiadomości na tą oryginalną z Xiaomi?

Nie da się zamienić (podmienić). O aplikacji wiadomości z Miui można zapomnieć, nie działa. Jedynie dialer i kontakty działa, ale używany tylko do dzwonienia, bo nie da się go ustawić jako domyślnego. Ten googlowy musi zostać do odbierania połączeń. O nagrywaniu rozmów też można zapomnieć, nie zadziała prawdopodobnie z żadną zewnętrzną aplikacją.

• Like 1

• 5 months later...
  • 6 months later...
  • 2 months later...
8 godzin temu, WD40 napisał:

@funfellWbrew pozorom nie jest to takie trudne. Daje za to sporo frajdy. Zwłaszcza widząc wynik końcowy. To nie tylko to, że masz podmienione kilka aplikacji systemowych. Cały telefon zachowuje się o klasę lepiej, niż ma stocku.

Z tym się muszę zgodzić @funfell jak wgrasz, to nie będziesz chciał wrócić do Global/EEA

Taaaa, zwłaszcza jak się wstydu najesz, nie mogąc zapłacić w sklepie, albo w banku jak zobaczą, że telefon nie spełnia podstawowych zabezpieczeń i w tedy zacznie się szukanie magisków i czytanie o ukrywaniu przed aplikacjami odblokowanego bootloadera itp i tak co jakiś czas i co rusz jakieś problemy z tym związane. Dziękuję postoję.

Każdy musi sam rozważyć na czym mu bardziej zależy.

Edited by wajs

• 7 months later...