Karalusekk Posted January 12, 2020 Share Posted January 12, 2020 (edited) Siemka Ostatnio nabyłem nowy telefon xiaomi redmi note 8 pro Sprawuje się super lecz jest jeden uciążliwy problem jakim jest internet a dokładnie dane komórkowe które raz działają a raz nie. Próbowałem już zmieniać ten apn itp. Ale to nic nie pomogło. Zauważyłem że jak jestem w dużym mieście to dane działają częściej niż jak jestem u siebie na wsi Jestem w sieci Play Edited January 13, 2020 by Karalusekk Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuchyMaciej Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 Witam Mam ten sam problem z danymi ale zauważyłem że dane działają ale po połączeniu z wifi jest ok ale jak wyjdę z zasięgu wifi to rzadko telefon przełącza się na dane. Trzeba albo wyłączyć dane i znów włączyć albo przełączyć na sekundę na tryb samolotowy. Może ktoś pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karalusekk Posted January 13, 2020 Author Share Posted January 13, 2020 Dnia 13.01.2020 o 11:05, GuchyMaciej napisał: Witam Mam ten sam problem z danymi ale zauważyłem że dane działają ale po połączeniu z wifi jest ok ale jak wyjdę z zasięgu wifi to rzadko telefon przełącza się na dane. Trzeba albo wyłączyć dane i znów włączyć albo przełączyć na sekundę na tryb samolotowy. Może ktoś pomoże W moim przypadku to nie działa Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 @Karalusekk na zrzucie widać że jesteś w roamingu, nie w Play. Masz włączony roaming krajowy i Dane w roamingu: zawsze? (teoretycznie to drugie dotyczy roamingu zagranicznego, ale może coś zmieni). Może to być problem tego roamingu, dostajesz dostęp do danych w drugiej kolejności jako użytkownik innej sieci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karalusekk Posted January 15, 2020 Author Share Posted January 15, 2020 1 godzinę temu, FromWP napisał: @Karalusekk na zrzucie widać że jesteś w roamingu, nie w Play. Masz włączony roaming krajowy i Dane w roamingu: zawsze? (teoretycznie to drugie dotyczy roamingu zagranicznego, ale może coś zmieni). Może to być problem tego roamingu, dostajesz dostęp do danych w drugiej kolejności jako użytkownik innej sieci. Nie wiem dlaczego pokazywalo że mam włączony skoro w ustawieniach mam wyłączony Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 2 minuty temu, Karalusekk napisał: Nie wiem dlaczego pokazywalo że mam włączony skoro w ustawieniach mam wyłączony A włączenie tego rozwiązuje problem? Włącz ten roaming krajowy, dane w roamingu na: zawsze i sprawdź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karalusekk Posted January 15, 2020 Author Share Posted January 15, 2020 Przed chwilą miałem ten roaming ale teraz znowu zniknął Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 28 minut temu, Karalusekk napisał: Przed chwilą miałem ten roaming Ale ciągle masz wyłączony, to niby jak mają ci dane działać jak co chwilę jesteś w roamingu? To ma być włączone! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karalusekk Posted January 15, 2020 Author Share Posted January 15, 2020 Włączyłem Potestuje i powiem czy juz działa Czy jeśli mam włączone dane w roamingu a jestem w Polsce to mogę zapłacić więcej za internet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 22, 2020 Share Posted January 22, 2020 21 minut temu, Karalusekk napisał: Czy jeśli mam włączone dane w roamingu a jestem w Polsce to mogę zapłacić więcej za internet? Nie. Chyba że jesteś blisko granicy i telefon połączy się z zagraniczną siecią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karalusekk Posted January 22, 2020 Author Share Posted January 22, 2020 (edited) 5 godzin temu, FromWP napisał: Nie. Chyba że jesteś blisko granicy i telefon połączy się z zagraniczną siecią. Nawet jeśli jestem w roamingu międzynarodowym? Edited January 22, 2020 by Karalusekk Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 Jak jesteś w roamingu międzynarodowym to obowiązują zasady twojego operatora, nie wiem czy i jaki darmowy pakiet masz. Przecież już wcześnie napisałem że możesz zapłacić jak telefon połączy się z zagraniczną siecią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karalusekk Posted January 23, 2020 Author Share Posted January 23, 2020 Okej dzięki wielkie Internet działa zawsze teraz Zamykam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts