Jump to content

Xiaomi gubi zasięg A dokładniej dane komórkowe

Karalusekk

Recommended Posts

Screenshot_2020-01-13-00-35-39-626_com.android.settings.thumb.jpg.b79e666417df8afa6adf73d233038051.jpgSiemka 

Ostatnio nabyłem nowy telefon xiaomi redmi note 8 pro 

Sprawuje się super lecz jest jeden uciążliwy problem jakim jest internet a dokładnie dane komórkowe które raz działają a raz nie. 

Próbowałem już zmieniać ten apn itp. Ale to nic nie pomogło. 

Zauważyłem że jak jestem w dużym mieście to dane działają częściej niż jak jestem u siebie na wsi

Jestem w sieci Play 

Edited by Karalusekk

• mrosi unlocked this topic

Witam

Mam ten sam problem z danymi ale zauważyłem że dane działają ale po połączeniu z wifi jest ok ale jak wyjdę z zasięgu wifi to rzadko telefon przełącza się na dane. Trzeba albo wyłączyć dane i znów włączyć albo przełączyć na sekundę na tryb samolotowy. Może ktoś pomoże

Dnia 13.01.2020 o 11:05, GuchyMaciej napisał:

Witam

Mam ten sam problem z danymi ale zauważyłem że dane działają ale po połączeniu z wifi jest ok ale jak wyjdę z zasięgu wifi to rzadko telefon przełącza się na dane. Trzeba albo wyłączyć dane i znów włączyć albo przełączyć na sekundę na tryb samolotowy. Może ktoś pomoże

W moim przypadku to nie działa 

Proszę o pomoc

@Karalusekk na zrzucie widać że jesteś w roamingu, nie w Play. Masz włączony roaming krajowy i Dane w roamingu: zawsze? (teoretycznie to drugie dotyczy roamingu zagranicznego, ale może coś zmieni). Może to być problem tego roamingu, dostajesz dostęp do danych w drugiej kolejności jako użytkownik innej sieci.

1 godzinę temu, FromWP napisał:

@Karalusekk na zrzucie widać że jesteś w roamingu, nie w Play. Masz włączony roaming krajowy i Dane w roamingu: zawsze? (teoretycznie to drugie dotyczy roamingu zagranicznego, ale może coś zmieni). Może to być problem tego roamingu, dostajesz dostęp do danych w drugiej kolejności jako użytkownik innej sieci.

Nie wiem dlaczego pokazywalo że mam włączony skoro w ustawieniach mam wyłączony 

Screenshot_2020-01-15-13-23-31-787_com.miui.securitycenter.jpg

2 minuty temu, Karalusekk napisał:

Nie wiem dlaczego pokazywalo że mam włączony skoro w ustawieniach mam wyłączony 

A włączenie tego rozwiązuje problem? Włącz ten roaming krajowy, dane w roamingu na: zawsze i sprawdź.

21 minut temu, Karalusekk napisał:

Czy jeśli mam włączone dane w roamingu a jestem w Polsce to mogę zapłacić więcej za internet? 

Nie. Chyba że jesteś blisko granicy i telefon połączy się z zagraniczną siecią.

Jak jesteś w roamingu międzynarodowym to obowiązują zasady twojego operatora, nie wiem czy i jaki darmowy pakiet masz. Przecież już wcześnie napisałem że możesz zapłacić jak telefon połączy się z zagraniczną siecią.