Mehoow Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Witam , zakupiłem właśnie mi 9 . Postanowiłem przetestować go w AnTuTu benchmark i wyniki trochę mijają się z tymi z internetu a mianowicie CPU ramy są w porządku natomiast GPU wg informacji w internecie osiąga wyniki rzędu 170k mój po kilkukrotnych testach osiąga jedynie 70k. Czy może to być jakaś awaria bądź podróbka ? Telefon zakupiony na dragonist.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Nie... Po prostu mogli mieć odpalone tryb gry w czasie testu co przez pewien czas podkręca smartfon... AnTuTu sam w sobie nie jest idealny... Dopóki wszystko działa, a gry nie mulą to nie wiem po co robić wgl testy... Chyba, że lubimy się jarać cyferkami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 W AnTuTu masz sprawdzenie autentyczności. Mój wynik w AnTuTu 8.1.8 to 439102 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mehoow Posted January 4, 2020 Author Share Posted January 4, 2020 Według weryfikacji w antutu telefon jest oryginalny . Mój wynik to 320k czy może być aż taka różnica przy takich samych telefonach ? Nezumi tu nie chodzi o jaranie się cyferkami tylko stwierdzenie czy wszystko jest ok , te same telefony deklarują inna wydajność to coś chyba jest nie tak? A póki mogę go oddać to wolałbym rozwiać wszelkie wątpliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Screeny. Nie mam podstaw ściemniać. Najlepszy tel wg tego rankingu to ROG phone 2 z wynikiem 496662 Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mehoow Posted January 4, 2020 Author Share Posted January 4, 2020 No tak tylko skąd bierze się wydajność 320k ? Dziwne jest tez że tylko grafika tak zaniża ten test . Nawet w opcji przyspieszenia gier wynik się nie poprawia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Szczerze mówiąc nie wiem. Jaki soft masz? Ja mam global 11.0.3.0 QFAMIXM.Drugi raz zrobiłem i wynik jest praktycznie niezmieniony.Pozdrawiam.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mehoow Posted January 4, 2020 Author Share Posted January 4, 2020 (edited) mam inny 10.2.30.0 PFAEUXM. Ale dostepna jest aktualizacja d V11.0.6.QFAEUXM Edited January 4, 2020 by Mehoow Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 mam inny 10.2.30.0 PFAEUXM. Ale dostepna jest aktualizacja d V11.0.6.QFAEUXMMoże w tym rzecz hehe.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mehoow Posted January 4, 2020 Author Share Posted January 4, 2020 No faktycznie wystarczylo zrobic aktualizacje teraz wynik to 439k dzieki wielkie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts