Boomers Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 Koledzy sprawdźcie na jaki kraj został przeznaczony Wasz smartfon Xiaomi Mi 9 Lite. Może wspólnie doszukamy się jakiś znaczących różnic np. zalet czy wad dla danego kraju i regionu. Na stronie Xiaomi sprawdzimy po IMEI: https://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imei Oto mój: Delivery address: CB czyli przeznaczony na Kambodżę i zakupiony w sklepie Banggood Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted January 5, 2020 Share Posted January 5, 2020 gearbest: CB 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 5, 2020 Share Posted January 5, 2020 Malezja, kupiony u nieoficjalnego polskiego sprzedawcy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 (edited) This is aMi 9 Lite Aurora Blue 6GB RAM 128GB ROM Delivery address: Serbia Kupiony w DRAGONIST Edited January 6, 2020 by dudek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trello Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 Mi 9 Lite Aurora Blue 6GB RAM 64GB ROM Delivery address: CB Również z Banggood 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinol35 Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 A.mi kraj niewyskakuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted January 7, 2020 Author Share Posted January 7, 2020 @Pinol35 Sprawdziłeś obydwa numery IMEI? Trochę dziwne jakby ktoś przy nim coś kombinował albo fałszywka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinol35 Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Ok mam dzięki też Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 U mnie United Arab 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 U mnie po sprawdzeniu kilku różnych telefonów z GearBest (w tym tez Mi 9 Lite), wszystkie zgłaszają się: Delivery address: CB 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted January 15, 2020 Author Share Posted January 15, 2020 (edited) A miał ktoś namacalne porównanie z bliska np. CB czyli na Kambodżę z innym Mi 9 Lite na inny region? W necie tylko 1 suchar znaczy komentarz o CB ze niby gorszy i dużo słabszy niż tę na rynek PL. Mam wrażenie że to była pseudo reklama: Edited January 15, 2020 by Boomers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted January 16, 2020 Author Share Posted January 16, 2020 @cincin27 Jestem dokładnie tego samego zdania, dlatego jego komentarz uważam za "suchara", bo nawet nie raczył podać różnić tylko na odczepnego cyt "dużo słabsze". W domu mam jeszcze Redmi Note 7 też CB, który nie ma lekko i nie ma z nim ani z softem żadnych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 13 godzin temu, Boomers napisał: A miał ktoś namacalne porównanie z bliska np. CB czyli na Kambodżę z innym Mi 9 Lite na inny region? Ja mam chwilowo jeden z CB, drugi Malezja. Jedną różnicę zauważyłem, bo ciągle mnie w moim (Malezja) denerwuje, tj czujnik oświetlenia. W tym z Kambodży działa zauważalnie lepiej w słabym oświetleniu. Mój przy sztucznym świetle poniżej 10Lux-ów często pokazuje "0", a Kambodża jeszcze pokazuje niższe wartości, znaczy czulszy! Niestety najlepiej działa w starym Redmi 3S. Porównywałem wskazania z dobrym zewnętrznym światłomierzem mierzącym od 0,6 Lux-a. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 Ja mam CB i rom fabrycznie był wgrany EEA. Teraz xiaomi.eu i nie ma żadnych problemów.Telefon z gearbest. Wysłane z mojego MI CC 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stomek01 Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 Delivery address: France 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_pustak Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 Ja też mam Delivery address: France. Telefon kupiłem w Polsce, w sklepie Ivicon. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stomek01 Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 Ja w Dragonist. Co ciekawe przy 4X mam delivery address Poland a nie kupiony u oficjalnego sprzedawcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolos28 Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 U mnie Delivery address: CB Telefon zakupiony w polskim sklepie AB Foto, w wersji europejskiej. Jest to Mi 9T Pro w wersji 6/128GB Po wyjęciu z pudełka, wersja oprogramowania to Global EU. Początkowo zgłupiałem wynikiem IMEI bo Kambodża ale wszystko wskazuje, że telefon przeznaczony na rynek europejski. Telefon był fabrycznie zamknięty, w środku ładowarka jak na nasz rynek, wersja oprogramowania w wersji Global EU z zablokowanym BL. Na pudełku obok numerów IMEI i SN jest podana tabelka z europejskimi krajami w tym PL. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted January 30, 2020 Author Share Posted January 30, 2020 @Kolos28To tak jak u nas od softu po wyposażenie pudełka w akcesoria EU itp. Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 Dwa nowe mi się trafiły zakupione w PL w nieautoryzowanym sklepie. Pearl White 6/128 Luxemburg, Aurora Blu 6/128 Kambodża. Co do pudełek i wyposażenia, to wszystkie wersje globalne mają to samo, znaczek CE i na pudełkach symbole krajów a w zasadzie ich języki w załączonej instrukcji obsługi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted February 8, 2020 Author Share Posted February 8, 2020 @FromWP Jakie wrażenia i odczucia w porównaniu Luxemburga do Kambodży? Odstaje Kambodża czy tak jak wcześniej pisaliśmy, że ktoś bzdury napisał w necie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 2 minuty temu, Boomers napisał: @FromWPJakie wrażenia i odczucia w porównaniu Luxemburga do Kambodży? Odstaje Kambodża czy tak jak wcześniej pisaliśmy, że ktoś bzdury napisał Żadnych istotnych różnic nie widzę, poza tym że ładny jest. Czujnik światła działa identycznie jak w tym na Kambodże, niestety najgorzej (przy słabym świetle) w moim który jest na Malezję. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubica Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 (edited) This is aMi 9 Lite Aurora Blue 6GB RAM 128GB ROM Delivery address: Poland Kupiony w Media Markt Edited February 23, 2020 by kubica 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shellu_pl Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 WłochyWysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 17, 2020 Share Posted July 17, 2020 Dnia 3.01.2020 o 23:24, Boomers napisał: Koledzy sprawdźcie na jaki kraj został przeznaczony Wasz smartfon Xiaomi Mi 9 Lite. Może wspólnie doszukamy się jakiś znaczących różnic np. zalet czy wad dla danego kraju i regionu. Na stronie Xiaomi sprawdzimy po IMEI: https://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imei Oto mój: Delivery address: CB czyli przeznaczony na Kambodżę i zakupiony w sklepie Banggood Dnia 30.01.2020 o 14:22, Kolos28 napisał: U mnie Delivery address: CB Telefon zakupiony w polskim sklepie AB Foto, w wersji europejskiej. Jest to Mi 9T Pro w wersji 6/128GB Po wyjęciu z pudełka, wersja oprogramowania to Global EU. Początkowo zgłupiałem wynikiem IMEI bo Kambodża ale wszystko wskazuje, że telefon przeznaczony na rynek europejski. Telefon był fabrycznie zamknięty, w środku ładowarka jak na nasz rynek, wersja oprogramowania w wersji Global EU z zablokowanym BL. Na pudełku obok numerów IMEI i SN jest podana tabelka z europejskimi krajami w tym PL. Koledzy, takie małe sprostowanie. Delivery Address: CB nie oznacza, że telefon został wyprodukowany z przeznaczeniem na Kambodżę CB to skrót od słowa "Cross Border" (transgraniczna), czyli telefon przeznaczony został do międzynarodowej sprzedaży w różnych krajach świata, a nie konkretnie dla danego kraju, np. Chin, Polski czy UK Obecnie wszystkie telefony, które wcześniej identyfikowały się jak CB, na tą chwilę strona Xiaomi Product Authentication identyfikuje tak:Congratulations! You can be assured the phone you have purchased is the official international version. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted July 17, 2020 Author Share Posted July 17, 2020 @pkonrad Królu złoty dzięki za wyjasnienie Jak zarządza się gwarancją? Ostrzeżenie: istnieje duża różnica między urządzeniami oficjalnie europejskimi a transgranicznymi. Tak jak oba mają to samo 24 miesiące gwarancji, tylko te pierwsze można przywieźć bezpośrednio do sklepu, w którym zostały zakupione, w celu wysłania pomocy. Jednak w przypadku urządzeń transgranicznych wszystko jest zarządzane online. Pierwszym krokiem jest skontaktowanie się telefonicznie z obsługą klienta pod numerem 800690921, przekazując im IMEI i potwierdzając ważność gwarancji. Następnie musisz skontaktować się z e-mailem pomocy technicznej, który wygląda następująco: [email protected]. Na ten adres należy podać swoje imię, nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mail, IMEI, krótki opis problemu i dowód zakupu. Może to być pokwitowanie dostarczone przez sklep, w którym zakupiono wadliwy smartfon. W przypadku potwierdzenia uszkodzenia objętego gwarancją Xiaomi zorganizuje odbiór w domu kurierem, bez konieczności wychodzenia do sklepu. Po naprawieniu kurier zawsze zwróci je tobie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 17, 2020 Share Posted July 17, 2020 @Boomers Zacytowałeś fragment włoskiej strony W Polsce kontaktujesz się z serwisem CSS, podajesz SN lub IMEI i tam sprawdzą, czy telefon podlega gwanracji. Np. mój Poco F2 Pro kupiony na Ali od autoryzowanego sprzedawcy Xiaomi podlega gwarancji w Polsce. https://miuipolska.pl/forum/topic/51283-smartfony-xiaomi-zakupione-na-gearbest-i-banggood-objęte-24-miesięczną-europejską-gwarancją/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted July 17, 2020 Author Share Posted July 17, 2020 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts