focusik09 Posted May 19, 2020 Author Share Posted May 19, 2020 (edited) @Orjon Na razie znalazłem tylko takie mało istotne braki. Jest kilka krzaków, lecz to już opisałeś, że to jest online nie do poprawy. Jeszcze będę szukał i dam Ci info na priv jak coś znajdę. Spolszczenie masz naprawdę spoko. 1. Ustawienia/Bluetooth/Dodatkowe ustawienia 2. Ustawienia/Karty SIM i Sieci komórkowe 3. Dwa ostatnie screeny Ustawienia/Informacje o telefonie/Informacje o telefonie Edited May 19, 2020 by focusik09 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted May 19, 2020 Share Posted May 19, 2020 (edited) Zainstalowałem ale co z tym paskiem białym na dole to jakiś bug ? Edited May 19, 2020 by trumanshow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 19, 2020 Share Posted May 19, 2020 (edited) @focusik09 poza drugim screenem (bo chyba mam to już przetłumaczone...) wrzuciłem Edit 21:23 drugi screen też poszedł. Okazało się, że T-Mobile ma swoje specyficzne tłumaczenie... wrzuciłem na przyszłość, będzie już ok i na eu i na pro. @trumanshow Ustawienia > Dodatkowe ustawienia > Nawigacja systemowa > Wyłącz pasek na dole ekranu Edited May 19, 2020 by Orjon 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted May 21, 2020 Share Posted May 21, 2020 Jak tam Panowie, bateria dziala lepiej? jakies minusy? chcialem wrzucic sobie roczna subskrypcje, ale teraz jestem troche ostrozniejszy ostatnio przez miesiac zalapalem sie na 1 aktualizacje i nie doczekalem niestety miui12 na niej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted May 21, 2020 Author Share Posted May 21, 2020 Z minusów to co dla mnie ważne to brak tych animacji od Miuipro, o których pisałem wcześniej. Dla mnie to był fajny bajer, myślę że to naprawią dość szybko. Nawet wczoraj zainstalowałem sobie od nowa na czysto Miui 12, lecz dalej nie działa choć mam to zaznaczone. Bateria w moim odczuciu to ciut szybciej schodzi, ale to się zapewne będzie zmieniało z każdą nowszą aktualizacją.Reszta rzeczy z których ja korzystam działa. Kilka zmian jest, i parę chwil trzeba poświęcić na naukę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 21, 2020 Share Posted May 21, 2020 Faktycznie animacje nie działają. Reszta jak na razie bez zarzutu. Można z czystym sumieniem polecić. Nie wiem jak na innych telefonach ale odczułem iż bateria dużo lepiej mi trzyma niż na MIUI 11. Może to też dla tego gdyż robiłem Vipe Data. Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted May 23, 2020 Author Share Posted May 23, 2020 Prawdopodobnie koniec wsparcia od zespołu MiuiPro Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted May 23, 2020 Share Posted May 23, 2020 Dla jakich modeli ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted May 23, 2020 Author Share Posted May 23, 2020 (edited) Dla naszego. Redmi Note 8pro Edited May 23, 2020 by focusik09 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 24, 2020 Share Posted May 24, 2020 Dopytalem się u źródeł - nie ma takich planów, po prostu pominęli to wydanie.Sent from my Redmi K30 Pro using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted May 24, 2020 Author Share Posted May 24, 2020 Dzięki, ich moderator wczoraj napisał na forum Ale jeśli tak twierdzisz, @Orjon to Tobie bardziej wierzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 30, 2020 Share Posted May 30, 2020 Więc tak... Wprawdzie nie na tym modelu, a na Mi Note 10, ale... Moja przygoda z MIUI Pro zakończyła się po jednym dniu. Drenaż baterii (5% w dwie godziny), wywalanie się aplikacji, zwiechy nwey na etapie logowania odciskiem palca. System instalowany całkowicie na czysto. A teraz lepsze... Napisałem o tym na Forum MIUI Pro. Nieopatrznie zrobiłem to po angielsku. Poleciało ostrzeżenie. OK, moja wina, nie doczytałem. Napisałem post z prośbą o zwrot kasy i usunięcie konta. Konto usunęli i tyle. Krótko mówiąc: wielka ściema i złodziejstwo. Zaczynam bawić się w ściągnięcie kasy. I poprzez bank i poprzez PayPal. Nawet gdyby to miało potrwać. Takie złodziejskie towarzystwo trzeba lać batem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mjujtouj Posted May 30, 2020 Share Posted May 30, 2020 Zwrot kasy za co? Prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni obowiązuje od towarów i usług zakupionych od przedsiębiorców, którzy oficjalnie świadczą swoje usługi na terenie Polski i tu płacą podatki. Prawdopodobnie ci ruscy 'deweloperzy' siedzą teraz w swoim garażu i śmieją się z twojego postępowania. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted May 30, 2020 Share Posted May 30, 2020 (edited) 12 godzin temu, mrosi napisał: Więc tak... Wprawdzie nie na tym modelu, a na Mi Note 10, ale... Moja przygoda z MIUI Pro zakończyła się po jednym dniu. Drenaż baterii (5% w dwie godziny), wywalanie się aplikacji, zwiechy nwey na etapie logowania odciskiem palca. System instalowany całkowicie na czysto. A teraz lepsze... Napisałem o tym na Forum MIUI Pro. Nieopatrznie zrobiłem to po angielsku. Poleciało ostrzeżenie. OK, moja wina, nie doczytałem. Napisałem post z prośbą o zwrot kasy i usunięcie konta. Konto usunęli i tyle. Krótko mówiąc: wielka ściema i złodziejstwo. Zaczynam bawić się w ściągnięcie kasy. I poprzez bank i poprzez PayPal. Nawet gdyby to miało potrwać. Takie złodziejskie towarzystwo trzeba lać batem... Na begonii MiuiPro działa super. jestem bardzo zadowolony. Mam nadzieje ze wypuszcza kolejne aktualizacje. Co do reszty to zgadza się - złodziejstwo z żadaniem forsy. Szkoda zenie ma MIUIPolska. No cóż nic na to nie mogę. Edited May 30, 2020 by korbielow 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted June 8, 2020 Share Posted June 8, 2020 Pojawiła się nowa aktualizacja Miuipro 20.6.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted June 8, 2020 Author Share Posted June 8, 2020 Od rana mam. Poprawiony w końcu pulpit i ok Google. Na razie fajnie działa @Orjon poprawki spolszczenia są ok, prócz tego że screena z opcjami Bluetooth. Nowy dziś wyłapany w opcjach WiFi. Reszta na razie ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 8, 2020 Share Posted June 8, 2020 19 minut temu, focusik09 napisał: poprawki spolszczenia są ok, prócz tego że screena z opcjami Bluetooth. Nowy dziś wyłapany w opcjach WiFi. Poszły poprawki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaskorskimar Posted June 8, 2020 Share Posted June 8, 2020 A gdzie jest 20.6.4 bo ja widze ostatni 20.3.19? Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted June 8, 2020 Author Share Posted June 8, 2020 Zmień język na rosyjski i OTA znajdzie aktualizacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 Ta zmiana języka przed aktualizacja denerwuje, może w końcu to jakoś ogarną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanibymy Posted June 12, 2020 Share Posted June 12, 2020 Witam! Czy w tym romie jest opcja zmiany dzwieku wybieranego numery z tonowego na pianino tak jak w miuipolska ? Jaki jest maksymalny rozmiar siatki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 12, 2020 Share Posted June 12, 2020 Jest piano, maksymalne ustawienia siatki to 7x8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morton Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 Dnia 28.01.2020 o 22:49, FromWP napisał: Zacytowałeś cały poradnik tylko po to żeby zadać pytanie o font? Nie wystarczy mały fragment wypowiedzi, albo sam autor? @nick autora Ja za takie coś ciągle dostaję ostrzeżenia nawet jak nie cytuję całego poradnika tylko 3-4 linijki tekstu... Widać moderatorzy nie lubią mojego nicka, czas może usunąć konto i założyć nowe. Za to też pewnie wleci warn i ban na 24h . W sumie, mam to gdzieś. Ale żeby nie dawać pretekstu na offtop. RN8Pro nie jest wspierany tutaj bo nie chce im się bawić z MTK (więcej zabawy niż ze Snapem niestety). A ja nie zapłacę 15$ na rok za MIUIPro już wolę się bujać na globalu Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 9 minut temu, Morton napisał: A ja nie zapłacę 15$ na rok za MIUIPro już wolę się bujać na globalu Ty akurat możesz zainstalować globala dla Indonezji. To jest chyba najlepsze rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 To zainstalować z telegrama z patchem Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 @Morton ostrzeżenie dostałeś za cytat ze screenem. Dokładnie pkt 23 regulaminu forum. Więc sam sobie jesteś winien. Jak byś przeczytał to byś wiedział. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tgrzebien Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 Dnia 16.06.2020 o 13:31, FromWP napisał: Ty akurat możesz zainstalować globala dla Indonezji. To jest chyba najlepsze rozwiązanie. Kupiłem niedawno ten tel na banggood. Jak najłatwiej przejść na globala z indonezji? Czy jak go zainstaluję to później aktualizacje są automatyczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 34 minuty temu, tgrzebien napisał: Jak najłatwiej przejść na globala z indonezji? Miflashem i rom fastboot. Bl trzeba najpierw odblokować, po instalacji można ponownie zablokować. Jak już zainstalujesz to jak z każdym innym oficjalnym romem masz normalne aktualizacje OTA. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tgrzebien Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 Po prostu wgrywam fastboot bez żadnego wgrywania twrp, factory resetu itp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 Jak wgrasz miflashem rom to nie będziesz miał TWRP tylko oryginalne recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted August 19, 2020 Author Share Posted August 19, 2020 MiuiPro jak na razie powróciło 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gierek Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Witam. Jest jakiś poradnik jak wgrać soft indonezyjski? Trzeba mieć odblokowany bootloader ? Wkurzaja mnie te googlowskie kontakty, sms i to że nie można rozmów nagrywać . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Trzeba odblokować BL, włączyć debugowanie w opcjach programistycznych, zainstalować sterowniki , odpalasz fona w trybie fastboot i wygrywasz soft miflash-em.Czasami jest problem na kompach na Ryzenie, więc trzeba wtedy kompa na Intelu. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka. Edit.A zacznij od sprawdzenia jaki masz poziom rolbacka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gierek Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Witam. Jest jakiś poradnik jak wgrać soft indonezyjski? Trzeba mieć odblokowany bootloader ? Wkurzaja mnie te googlowskie kontakty, sms i to że nie można rozmów nagrywać . 6 godzin temu, Netoper napisał: Trzeba odblokować BL, włączyć debugowanie w opcjach programistycznych, zainstalować sterowniki , odpalasz fona w trybie fastboot i wygrywasz soft miflash-em. Czasami jest problem na kompach na Ryzenie, więc trzeba wtedy kompa na Intelu. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka. Edit. A zacznij od sprawdzenia jaki masz poziom rolbacka. Co to rolback ? Tel mam z procesorem media tek i chyba mi-fleszem nie pójdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Rolback to blokada przed cofaniem się na starszy soft.Też mam fona na mediateku 2x poszło miflashem, przy kolejnym nie wiedzieć czemu zaczął zwracać błąd rolbacka, więc prosto z pod ADB wrzucałem.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts