korbielow Posted February 11, 2020 Share Posted February 11, 2020 (edited) 2 minuty temu, trumanshow napisał: Czytam instrukcję do dłuższego czasu .Miałem problemy z kontem Miuipro nie chcieli mi skubańcy odblokować downloadu z romem ,ale już mam .Najgorsze to od nowa to konfigurowanie kont wgrywanie apk i innych rzeczy .A niech to raz kozie .Zobaczymy czy warto było przejść z Indonezyjskiego na MiuiPro.Już na samą myśl zaczynają mi paluchy drżeć najwazniejsze to odpowiednie twrp pod dany android. Edited February 11, 2020 by korbielow Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted February 11, 2020 Share Posted February 11, 2020 (edited) Mam wszystko przygotowałem się na 5+. Edited February 11, 2020 by trumanshow 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 11, 2020 Share Posted February 11, 2020 Jakby coś: za changelog nie odpowiadam. Na językach innych niż rosyjski/angielski(?) jest on tłumaczony automatycznie z Google Translate (poza info o nierozpowszechnianiu i nagłówkach dodano, zaktualizowano itd.) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted February 12, 2020 Author Share Posted February 12, 2020 (edited) Tak też pomyślałem, że to z jakiegoś translatora leci Edited February 12, 2020 by focusik09 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted February 12, 2020 Share Posted February 12, 2020 (edited) Jednak nie wytrzymałem i wgrałem Miuipro.I jestem w kropce po uruchomieniu mam po rusku że telefon jest zablokowany muszę podać hasło podaję a no twierdzi że złe i kupa.Już poszło Edited February 12, 2020 by trumanshow Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted February 12, 2020 Author Share Posted February 12, 2020 Hasło do swojego konta xiaomi podajesz i jest złe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted February 12, 2020 Share Posted February 12, 2020 focusik09 już dałem radę dopiero hasło załapało z a którymś razem z kolei jest ok .Wgrałem MiuiPro do tej pory przywracałem wszystkie aplikacje i ustawienia.Na razie jest dobrze tylko nie mogę dodać karty w gogle pay pisze "telefon jest zrootowany". Musze poszukać gdzieś w Magisk trzeba pobrać jakiś plik i dograć .Już raz tak robiłem jak miałem odblokowany bootloader na sofcie pierwszym Europejskim i działało .chyba że ma ktoś szybszy sposób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted February 13, 2020 Author Share Posted February 13, 2020 @trumanshow https://miuipolska.pl/forum/topic/48308-instalacja-miuipro-oraz-przejście-z-android-9-na-android-10/?do=findComment&comment=551046 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 Już dałem radę z Google Pay i działa 1. Instalujemy Magisk. Google Pay i Usługi Google Play zaznaczamy w Magisk Hide. Za pomocą Magisk Manager instalujemy moduł Busybox for Android NDK i SQLite for ARM aarch64 device. 2. Pobieramy moduł GPay SQLite Fix i przenosimy na pamięć wewnętrzną naszego urządzenia (jeśli pobieraliśmy na PC). 3. Instalujemy moduł i restartujemy urządzenie. Google Pay powinien działać! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 @trumanshow, wydaje mi się, czy przepisałeś sekcję z poradnika...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 Fragment z poradnika. Chciałem wstawić ten link z poradnikiem ale nie można było tego zrobić. Jeśli zrobiłem coś nie tak proszę skasować Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 Hmm. Ale rom od ruskich? Serio? Panowie... Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 Coraz bardziej się skłaniam właśnie ku temu romowi. Mnogość ustawień mnie przyciąga. Powiedzcie co z subskrypcją przy zmianie telefonu na inny. Przechodzi dalej na nowe urządzenie ? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted February 13, 2020 Author Share Posted February 13, 2020 (edited) @zoltan78 Jest możliwość zmiany. Aktualizacje wydają, dopóki mają testerów na dany model. Więc jeśli goście od testów zrezygnują np po pół roku to wtedy będzie lipa. Edited February 13, 2020 by focusik09 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 (edited) 18 godzin temu, focusik09 napisał: Jest możliwość zmiany. Aktualizacje wydają, dopóki mają testerów na dany model. Więc jeśli goście od testów zrezygnują np po pół roku to wtedy będzie lipa. Ja zainstalowałem a wczoraj była aktualizacja mam MiuiPro 11 20.2.6.Jak na razie jestem zadowolony wszystko działa.Aktualizacja faktycznie tylko po zmianie języka na rosyjski .pobiera soft instaluje się i dziwnym sposobem znika z downloadu plik rar, jakby po instalacji został automatycznie wykasowany .Zostaję na nim tak długo jak się .gdyby jednak zrezygnowano kiedyś z softów w Miuipro to wrócę na soft Indonezyjski i tyle . Edited February 14, 2020 by mrosi Nie przewalamy obrazków z cytowanych postów... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misteq Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 A można dodać do tutorialametodę jak poprawnie wgrać twrp??? Czy ten poradnik jest prawidłowy??? https://www.getdroidtips.com/twrp-recovery-redmi-note-8-pro-root/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted February 20, 2020 Share Posted February 20, 2020 Jak działa na tym romie zestaw głośnomówiący na bluetooth? Ja mam problem na oficjalnym romie z tym, że nie słychać mnie na początku rozmowy. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted February 20, 2020 Author Share Posted February 20, 2020 Powiem tak, ja u siebie nigdy nie miałem żadnych problemów z połączeniem telefonu po bt z innymi urządzeniami. Ani z zestawami w samochodach [Opel, Ford) ani z zegarkiem Samsung Gear. Dotyczy to każdego romu który mialem. Zaczynałem od Globalnej eu, później rozwojowa xiaomi.eu, potem indyjski, Indonezyjski, globalnej MI, a teraz MIUIPRO. Na każdej wersji działał idealnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 Ostatnio moja aktualizacja skończyła się czysta instalacją więc telefon mam wyczyszczony do zera. Już jakiś czas temu dostałem dostęp do wersji miuip.pro. Miałem już Androida 10 więc instalacja równie prosta jak naszego miui.eu.Mam takie pytanie czy tutaj w gratisie dostajemy root?Jeśli tak to czy da się go jakoś wyłączyć? Niestety aplikacje bankowe nie do końca działają. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 Nowy update 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabarbarem Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Co muszę zaznaczyć w formularzu google gdy wykonałem płatność przelewem bankowym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted March 2, 2020 Author Share Posted March 2, 2020 @Rabarbarem Email, login jaki posiadasz na ich stronie i screen z przelewu. Czekasz na zatwierdzenie do 76 godzin. Na maila przyjdzie info z potwierdzeniem. Po tym aktywuje Ci się okno w Twoim profilu gdzie musisz wpisać swój ID Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabarbarem Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Chodziło mi o to Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted March 2, 2020 Author Share Posted March 2, 2020 Ja robiłem przelew przez pypal,więc to zaznaczyłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Witajcie, mam pytanie, konfigurował ktoś z Was płatności mobilne w aplikacji IKO na MiuiPro? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Tak. Działa. Trzeba ukryć ROoTWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 @michalm83 ukryłem w magisku wszystko co związane z Google, wszystkie aplikacje bankowe oraz ukryłem aplikacje magisk zmieniając jej nazwę, mimo to karty do płatności w aplikacji IKO nie mogę dodać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 (edited) 1 godzinę temu, zoltan78 napisał: @michalm83 ukryłem w magisku wszystko co związane z Google, wszystkie aplikacje bankowe oraz ukryłem aplikacje magisk zmieniając jej nazwę, mimo to karty do płatności w aplikacji IKO nie mogę dodać. A może powinieneś zrobić tak jest to Fragment zaczerpnięty z poradnika 1. Instalujemy Magisk. Google Pay i Usługi Google Play zaznaczamy w Magisk Hide. Za pomocą Magisk Manager instalujemy moduł Busybox for Android NDK i SQLite for ARM aarch64 device. 2. Pobieramy moduł GPay SQLite Fix i przenosimy na pamięć wewnętrzną naszego urządzenia (jeśli pobieraliśmy na PC). 3. Instalujemy moduł i restartujemy urządzenie. Google Pay powinien działać! ja dodałem 2 karty mBanku i wszystko działa Edited March 5, 2020 by trumanshow Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Z tego co kojarzę to po ukryciu magisk trzeba było wyczyścić dane aplikacji. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Po ukryciu Magisk w ustawieniach należy zrestartować telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 27 minut temu, michalm83 napisał: Z tego co kojarzę to po ukryciu magisk trzeba było wyczyścić dane aplikacji. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Dziękuję za podpowiedź. Tak też zrobiłem I aktywowałem aplikacje jeszcze raz. Wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Ktoś testował na Redmi Note 7? Jaka jest najnowsza wersja stabilna dla tego telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 Z tego co zauważyłem to MiuiPro pobiera aktualizację tylko po przejściu na język rosyjski? Changelog też wyświetla mi się tylko w języku rosyjskim mimo iż po pobraniu aktualizacji i instalacji romu zmieniłem język na ojczysty. Tak to działa, czy to wina tylko 20.2.27. Po wejściu w aktualizator od razu wyskakuje informacja :Nie można połączyć z siecią" a na rosyjskim śmiga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted March 6, 2020 Author Share Posted March 6, 2020 U mnie od początku jak zainstalowałem, to wyszukiwało nowa wersję w j. polskim i wyświetlało się powiadomienie że dostępna jest mowa wersja. Teraz sprawdziłem na najnowszej i faktycznie jest info że nie można połączyć się z siecią / serwerem. Zobaczę jak będzie wydana nowa aktualizacja jutro lub niedziela. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 BTW, MiuiPro ma ustalone dni wypuszczania aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts