panaho Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Mój pierwszy post więc witam wszystkich serdecznie. Mam taki problem z moim telefonem. Po wyczyszczeniu pamięci przestają działać mi fizyczne przyciski głośności. Nie mogę ani zwiększyć ani zmniejszyć poziomu głośności. Przycisk zasilania działa. Działanie przycisków powraca po kilku minutach lub po restarcie telefonu. Czy da się jakoś dodać wyjątek aby czyszczenie pamięci nie "zabijało" regulacji głośności? Dodam, że kiedy nie działają fizyczne przyciski to regulacja "softwerowa" np. w programie MX Player działa. Xiaomi Mi 9 Lite MIUI Global 11.3.3.0 PFCEUXM Android 9 PKQ1.18.1121.001 Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panaho Posted January 18, 2020 Author Share Posted January 18, 2020 Brak odpowiedzi więc może zadam inne pytanie. Czy opisany w poprzednim poście problem występuje również w Waszych telefonach? Czy ja mam jakiś trefny egzemplarz? Czy możecie to sprawdzić u siebie? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 18, 2020 Share Posted January 18, 2020 1 godzinę temu, panaho napisał: Czy ja mam jakiś trefny egzemplarz? Brak odpowiedzi, bo chyba nikt inny nie ma takiego problemu. Czyszczenie pamięci nie wyłącza regulacji głośności i nie ma opcji żeby to dodać do wyjątków. Coś Ci się z tym porobiło, ale z softem, nie sprzętowo. Może jakaś doinstalowana aplikacja związana z regulacją dźwięku coś popsuła. Dwa wyjścia, reset do ustawień fabrycznych, albo może lepiej na początek wgranie nowszego romu bo jest 11.3.4 dla twojego telefonu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panaho Posted January 19, 2020 Author Share Posted January 19, 2020 No nic. Po prostu liczyłem na jakieś proste rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panaho Posted February 10, 2020 Author Share Posted February 10, 2020 Dnia 18.01.2020 o 16:48, FromWP napisał: ...Może jakaś doinstalowana aplikacja związana z regulacją dźwięku coś popsuła.... No i znalazłem winowajcę. A była nim aplikacja Macrodroid. A w zasadzie jej usługi w ułatwieniach dostępu z dostępem do ustawień głośności. Dodałem Macrodroid do wyjątków i jest git. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts