Klosiak Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 Cześć, Niedawno zaktualizowałem MIUI do wersji 9.11.28 i pojawił mi się problem z Yanosikiem i jego pływającą ikoną. Chodzi o to, że kafelek z napisem "Home" nie działa. Po naciśnięciu zamiast przenosić do głównego okna programu to po prostu wraca do pływającej ikony. Pozostałe przyciski działają normalnie. Wydaje mi się też, że dla niektórych komunikatów ikony kciuka w górę i w dół również się nie pokazują. Czyściłem pamięć podręczną aplikacji i dalej to samo. Czy ktoś z Was zauważył podobny problem lub zna jego przyczynę/rozwiązanie? Chciałbym zostać przy tej wersji softu bo bateria bardzo dobrze się na niej spisuje. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobudi Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 Na 9.12.19 podobny problem.Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
colin23 Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 (edited) Od kilku dni mam to samo. Problem po stronie Yanosika czy Xiaomi? Ja mam 9SE i MIUI 11.0.4. Udało Wam sie coś rozwiązać? Tylko dziwne że kilka dni temu dzialało, a nie robiłem aktualizacji systemu i yanosika. Edited December 30, 2019 by colin23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Nie jest to błąd Yanosika. Działa dobrze na Mi 8 global 11.0.6.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colin23 Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Ale dziwne jest to że na 100% nie było aktualizacji yanosika i aktualizacji MIUI a problem jest od 2-3 dni. Najwidoczniej cos się zaktualizowało w telefonie i spaprało temat. Chyba pozostaje czekać na aktualizację do Androida10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobudi Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 U mnie problem trwa dłużej. I na pocieszenie powiem że mam androida 10 Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
colin23 Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 A próbowałeś zainstalować yanosika od nowa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobudi Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Dzięki za pomoc . Faktycznie zainstalowanie ponownie na nowo pomogło. PozdrawiamWysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
colin23 Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 (edited) U mnie ponowna instalacja nie pomogła. Wyczyszczenie danych tez nie. Edited December 30, 2019 by colin23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
colin23 Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Wysłałem opis problemu do Yanosika. Zobaczymy czy coś pomogą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 (edited) Czasem działa a czasem jest taki błąd jak w temacie. Wszystko zależy od wydania ROMu. Przerabiałem już oba scenariusze na przestrzeni kilku miesięcy. Edited December 30, 2019 by rock'n'rolla Link to comment Share on other sites More sharing options...
colin23 Posted January 1, 2020 Share Posted January 1, 2020 Panowie z supportu yanosika odpisali że problem znają i pracują nad tematem. U mnie po wejściu do innych uprawnień i pozwolenie na większość, przycisk zaczął działać. Wczoraj. Bo dziś raz działa a raz nie. Więc trudno wyczuć przyczynę tego błędu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 Przydzielone uprawnień "uruchamianie procesów w tle" załatwia problem. Sprawdzone na rn7 i mi9cc 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Dzięki Edek. W naszych tygodniowych romach: autostart -> zezwól na autostart przez inne aplikacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 no tak, na tygodniówce to robiłem (9cc). na stabilnej też(rn7). Na oba pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 ja mam inny problem... yanosik w tle nie ma dostępu do gps, mimo udzielenia wszelkich uprawnień, jak jest odpalony na pierwszym planie, nie ma problemu działa jak należy. po zminimalizowaniu (przejście do pływającej ikony) pokazuje komunikat "szukam sygnału gps" mimo, że maps działają bez problemu. po przywróceniu pierwszy plan wszystko wraca do normy. Jakieś pomysly? mi9cc eu.9.12.26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Masz tak jak poniżej? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 (edited) Dnia 6.01.2020 o 21:01, wajs napisał: Masz tak jak poniżej? Dzięki! będę sprawdzał. Miałem "zezwalaj podczas używania" Edit: Działa! Edited January 9, 2020 by Edek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klosiak Posted January 16, 2020 Author Share Posted January 16, 2020 (edited) Witam. Potwierdzam słowa poprzedników. Na moim Mi6 po jednej z nowszych aktualizacji aplikacja Yanosik miała wyłączone uprawnienie "Wyświetlanie wyskakujących okien podczas pracy w tle" i to powodowało problemy. Niedawno uległ zmianie system uprawnień w MIUI i dlatego pojawiają się takie kwaitki. Edited January 16, 2020 by Klosiak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts