lysy174 Posted December 20, 2019 Posted December 20, 2019 (edited) Witam, Będąc kilka tygodni temu w Chinach kupiłem GTR'a 42mm dla żony jako prezent gwiazdkowy. Dzisiaj w ramach testu podłączyłem go do swojego telefonu i ku mojemu zdziwieniu okazało się że zegarek jest domyślnie w jezyku chińskim i nie daje się go w żaden sposób zmienić. I tu moje pytanie, czy znana jest jakaś metoda żeby zmienić jezyk chociażby na angielski? Moze jakaś zmiana fw na global? Czy ktoś już to robil? Z góry dziękuję za pomoc. Edited December 20, 2019 by lysy174
mrosi Posted December 21, 2019 Posted December 21, 2019 @lysy174 Przejrzyj ten tutorial. GTR ma pod nakładką skrytego czystego Androida. Trzeba się do niego dobrać i tam ustawić język. Spróbuj z tym tutorialem: https://forum.xda-developers.com/smartwatch/amazfit/how-to-change-amazfit-verge-2-language-t3947483
mszczepa Posted December 21, 2019 Posted December 21, 2019 @mrosi nie wiesz to nie pisz, GTR nie ma androida, w przeciwieństwie do paru innych np Stratować, czy opisanego w zalinkowanym wątkuWysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka 1
jasiek60 Posted December 22, 2019 Posted December 22, 2019 Spróbuj metody "na polskie litery w powiadomieniach". GTR ma pliki systemowe przenoszone za pośrednictwem telefonu. Domyślnie nie masz polskich liter w powiadomieniach, tylko krzaczki. Metoda jest banalna, chociaż bzdurna. Odinstalowujesz aplikację amazfit, zmieniasz w telefonie język na włoski, instalujesz amazfit, próbujesz sparować z zegarkiem, a wtedy są przesyłane pliki do zegarka i masz go po włosku. Po powtórnej zmianie języka na polski w telefonie napisy w zegarku robią się angielskie. Może tą metodą się uda, pośrednio instalując jakiś inny język w telefonie i wysyłając w tym języku pliki systemowe do zegarka.
lysy174 Posted December 24, 2019 Author Posted December 24, 2019 Witam, Dziękuję wam za zainteresowanie tematem. Mam jednak złe wieści - żadna z powyższych propozycji usprawnienia zegarka nie zadziałała. Zegarek zdaje się faktycznie nie ma androida a przynajmniej nie mogę znależć opcji opisanych w powyższym tutorialu. Zaś patent na ,,polskie litery'' nie sprawdza się bo zegarek nie przestawia się na jezyk włoski - pozostaje w jezyku chinskim. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
Recommended Posts