Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Będąc kilka tygodni temu w Chinach kupiłem GTR'a 42mm dla żony jako prezent gwiazdkowy.

Dzisiaj w ramach testu podłączyłem go do swojego telefonu i ku mojemu zdziwieniu okazało się że zegarek jest domyślnie w jezyku chińskim i nie daje się go w żaden sposób zmienić.

I tu moje pytanie, czy znana jest jakaś metoda żeby zmienić jezyk chociażby na angielski? Moze jakaś zmiana fw na global? Czy ktoś już to robil?

Z góry dziękuję za pomoc.

Edited by lysy174
Posted

@mrosi nie wiesz to nie pisz, GTR nie ma androida, w przeciwieństwie do paru innych np Stratować, czy opisanego w zalinkowanym wątku

Wysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Posted

Spróbuj metody "na polskie litery w powiadomieniach". GTR ma pliki systemowe przenoszone za pośrednictwem telefonu. Domyślnie nie masz polskich liter w powiadomieniach, tylko krzaczki. Metoda jest banalna, chociaż bzdurna. Odinstalowujesz aplikację amazfit, zmieniasz w telefonie język na włoski, instalujesz amazfit, próbujesz sparować z zegarkiem, a wtedy są przesyłane pliki do zegarka i masz go po włosku. Po powtórnej zmianie języka na polski w telefonie napisy w zegarku robią się angielskie. Może tą metodą się uda, pośrednio instalując jakiś inny język w telefonie i wysyłając w tym języku pliki systemowe do zegarka.

Posted

Witam,

Dziękuję wam za zainteresowanie tematem.

Mam jednak złe wieści - żadna z powyższych propozycji usprawnienia zegarka nie zadziałała.

Zegarek zdaje się faktycznie nie ma androida a przynajmniej nie mogę znależć opcji opisanych w powyższym tutorialu.

Zaś patent na ,,polskie litery'' nie sprawdza się bo zegarek nie przestawia się na jezyk włoski - pozostaje w jezyku chinskim.

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?