lysy174 Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 (edited) Witam, Będąc kilka tygodni temu w Chinach kupiłem GTR'a 42mm dla żony jako prezent gwiazdkowy. Dzisiaj w ramach testu podłączyłem go do swojego telefonu i ku mojemu zdziwieniu okazało się że zegarek jest domyślnie w jezyku chińskim i nie daje się go w żaden sposób zmienić. I tu moje pytanie, czy znana jest jakaś metoda żeby zmienić jezyk chociażby na angielski? Moze jakaś zmiana fw na global? Czy ktoś już to robil? Z góry dziękuję za pomoc. Edited December 20, 2019 by lysy174 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 @lysy174 Przejrzyj ten tutorial. GTR ma pod nakładką skrytego czystego Androida. Trzeba się do niego dobrać i tam ustawić język. Spróbuj z tym tutorialem: https://forum.xda-developers.com/smartwatch/amazfit/how-to-change-amazfit-verge-2-language-t3947483 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mszczepa Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 @mrosi nie wiesz to nie pisz, GTR nie ma androida, w przeciwieństwie do paru innych np Stratować, czy opisanego w zalinkowanym wątkuWysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiek60 Posted December 22, 2019 Share Posted December 22, 2019 Spróbuj metody "na polskie litery w powiadomieniach". GTR ma pliki systemowe przenoszone za pośrednictwem telefonu. Domyślnie nie masz polskich liter w powiadomieniach, tylko krzaczki. Metoda jest banalna, chociaż bzdurna. Odinstalowujesz aplikację amazfit, zmieniasz w telefonie język na włoski, instalujesz amazfit, próbujesz sparować z zegarkiem, a wtedy są przesyłane pliki do zegarka i masz go po włosku. Po powtórnej zmianie języka na polski w telefonie napisy w zegarku robią się angielskie. Może tą metodą się uda, pośrednio instalując jakiś inny język w telefonie i wysyłając w tym języku pliki systemowe do zegarka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy174 Posted December 24, 2019 Author Share Posted December 24, 2019 Witam, Dziękuję wam za zainteresowanie tematem. Mam jednak złe wieści - żadna z powyższych propozycji usprawnienia zegarka nie zadziałała. Zegarek zdaje się faktycznie nie ma androida a przynajmniej nie mogę znależć opcji opisanych w powyższym tutorialu. Zaś patent na ,,polskie litery'' nie sprawdza się bo zegarek nie przestawia się na jezyk włoski - pozostaje w jezyku chinskim. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts