Szypkiw Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Witam po najnowszej aktualizacji nie działa mi netflix, mam dźwięk ale nie mam obrazu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Już wyjmuję szklaną kulę, stawiam tarota i sprawdzamy co poszło nie tak... ew. jak chcesz, mogę z fusów powróżyć... Ludzie nauczcie się dokładnie opisywać własne problemy, nikt inny tego za was nie zrobi... co za telefon, co za aktualizacja, z jakiej dystrybucji, EEA, Global, China, Xiaomi.eu, MIUIPro... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KovaL Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 U mnie na mi9 z najnowszym xiaomi.eu (9.12.19) czarne tło i dźwięk przy każdym filmie na netflix, poprzedni update (9.12.12) to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szypkiw Posted December 22, 2019 Author Share Posted December 22, 2019 Dobra sory masz rację, po prostu na szybko pisałem. Więc tak tel to mi 9t pro xiaomi. Eu wersja 9.12.19 w aplikacji netflix wyskakuje mi powiadomienie "nie można załadować obrazu" po czym odtwarza sam dźwięk a obraz jest czarny, jedynie gdzie widać obraz to jak przytrzymam na pasku przewijania to pokaże się ten mały podgląd Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmalec Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 Mam tak samo. Mi9, miui 9.12.12Sam dźwięk, czarny ekran. Próbowałem jeszcze z wtyczką do kodi i ten sam efekt.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciekkkkk Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 (edited) Mam ten sam problem Mi 9T Pro miui.eu czy ktoś rozwiązał ten problem ?? Naprawdę nikt nic nie wie ? Edited December 27, 2019 by Maciekkkkk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crunck Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 (edited) Mam i ja... Dogrywaliście blokadę reklam ? Może to jest przyczyna nie chce mi się romu przywracać. Po odpaleniu filmu w netflix jest dźwięk, obrazu brak. Prosimy o pilną poprawkę Telefon z rootem. Moduł w magisku libiemcrypto disabler rozwiązuje problem. Netflix działa Edited December 30, 2019 by Crunck Rozwiązanie problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crunck Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Dnia 27.12.2019 o 16:26, Maciekkkkk napisał: Mam ten sam problem Mi 9T Pro miui.eu czy ktoś rozwiązał ten problem ?? Naprawdę nikt nic nie wie ? Masz roota ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmalec Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Ja nie mam roota. I nawet safety net mi działa. Ostatnio wywaliłem dlatego magiska...Da radę zmerdżowac tego liba do ROMa?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szypkiw Posted December 30, 2019 Author Share Posted December 30, 2019 8 godzin temu, Crunck napisał: Mam i ja... Dogrywaliście blokadę reklam ? Może to jest przyczyna nie chce mi się romu przywracać. Po odpaleniu filmu w netflix jest dźwięk, obrazu brak. Prosimy o pilną poprawkę Telefon z rootem. Moduł w magisku libiemcrypto disabler rozwiązuje problem. Netflix działa Mozesz opisać jak to wyłączyłes? Bo jestem trochę zielony w te klocki Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmalec Posted December 31, 2019 Share Posted December 31, 2019 Mozesz opisać jak to wyłączyłes? Bo jestem trochę zielony w te klocki Instalujemy magisk manager (plik .APK z netu + zgoda na instalację z nieznanych źródeł)Pobieramy i instalujemy przez twrp najnowszego magiskaW magisk manager wchodzimy w "pobieranie" i szukamy liboemcrypto disabkerInstalujemy moduł, restart i voila!U mnie działa. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 31, 2019 Share Posted December 31, 2019 Powyższy sposób nie będzie potrzebny w piątek. Wyłączyliśmy na razie L1. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crunck Posted January 1, 2020 Share Posted January 1, 2020 Dnia 31.12.2019 o 18:48, Orjon napisał: Powyższy sposób nie będzie potrzebny w piątek. Wyłączyliśmy na razie L1. Ja wróciłem jednak do 9.12.5 bo tam nie ma problemów z netflixem i telefon nie laguje... Czy w piątek dostępne będzie L1 ? Co masz na myśli pisząc ze w piątek będzie ok ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Nie będzie L1. Będzie ok bo na L3 jest ok.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmalec Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Nie będzie L1. Będzie ok bo na L3 jest ok.Tak na marginesie, co to jest L1/L3?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Poziom zabezpieczeń DRM. Jak jest L1, to masz Netflixa, Amazona Prime i inne tego typu usługi w HD, a jak nie - to w SD (około 480p).Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmalec Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 To samo robi ww. moduł?Teraz trudno mi powiedzieć o jakości ale czy zamiast 1080p będziemy mieli/mamy 480p?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Tak, to samo robi powyższy moduł. Wyłącza L1.I na pewno skoro jest wyłączone L1 to w Netflixie macie 480p a nie HD.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 A czy nie można wrócić ze zmianami w tym względzie do 9.12.5 ? Czemu globalnie schodzić na siłę do L3, pogarszając jakość video, kiedy na tamtym romie wszystko gra, nie można przywrócić tego co ktoś zepsuł ? Czy na prawdę nikt nie panuje nad tym co zmienia ? Przecież ta sytuacja zmierza do tego, by wszystko, co zostanie zepsute powyłączać lub połatać za pomocą Magiska i ogarniętych użytkowników, trochę to chore. Ja rozumiem, że nie jest to zapewne wina Xiaomi.eu, ale co Chińczyki o tym nie wiedzą, nie mają zamiaru tego w ogóle naprawiać czy o co chodzi ? Pozdrowienia dla Was w Nowym Roku, nie dajcie się 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szypkiw Posted February 2, 2020 Author Share Posted February 2, 2020 Witam wiadomo już kiedy zostanie to naprawione? Bo oglądanie netflixa w jakości SD mija się trochę z celem i przy oglądaniu to denerwuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 Telegram chanell mi9 Arsenal https://photos.app.goo.gl/mREoySaDTqXCehCHAWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Evolution X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 L1 zostało przywrócone w 20.1.16/21. Jeśli u kogoś nie ma to znaczy że w jego telefonie jest coś popsute głębiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szypkiw Posted February 3, 2020 Author Share Posted February 3, 2020 U mnie jest nadal L3 na najnowszym Romie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts