sonek Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 Dzień dobry, Zamówiłem nowego Mi Mixa 2S z Amazonu, zastanawiam się jak go na starcie skonfigurować i mam kilka pytań. 1. Można jakoś wyłączyć w standardowym ROMie szybkie ładowanie by oszczędzić trochę cierpienia baterii? 2. Obecnie korzystam na starym telefonie z AOSiP warto na tym telefonie rozejrzeć się za Custrom Romami? 3. Ma MIUI można zainstalować GCAM, VIpera, "Black" YouTube? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted December 13, 2019 Share Posted December 13, 2019 1. Nie można. Nawet chyba w custom romach nie ma takiej opcji. Jedyne co to możesz użyć przejściówki która łączy w sobie ładowanie i port słuchawkowy (mam dwie takie i obie ładują powoli) 2. Myślę że nie korzystałem długi czas z L.os 16 i wróciłem do MIUIPolska. Obecnie wszystkie romu na androidzie 9/10 są praktycznie takie same. 3. Szczerze to pierwszą aplikację sam używam i działa. Druga nie wiem czym jest. Trzecia ??? YT Black?? Jeśli chodzi o ciemny motyw to działa na każdym telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonek Posted December 14, 2019 Author Share Posted December 14, 2019 1. Smutno w LeEco można 3. Chodzi o Viper4Android (taki wspomagacz dźwięku), a YouTube w sensie ta apka z możliwością odtwarzania z wyłączonym ekranem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 Wszystkie apki zainstalujesz bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bale Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 Dnia 12.12.2019 o 18:29, sonek napisał: Zamówiłem nowego Mi Mixa 2S z Amazonu, zastanawiam się jak go na starcie skonfigurować i mam kilka pytań. 1. Można jakoś wyłączyć w standardowym ROMie szybkie ładowanie by oszczędzić trochę cierpienia baterii? Wystarczy użyć innej, słabszej ładowarki. Lub ładowarki indukcyjnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonek Posted December 20, 2019 Author Share Posted December 20, 2019 Nie mogę dodać urządzenia, ktoś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 @sonek, wyłącz Wi-Fi i przejdź na dane komórkowe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonek Posted December 20, 2019 Author Share Posted December 20, 2019 Niestety ten sam komunikat, internet działa na SIM sprawdzałem w Chrome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Bez problemu zainstalujesz YouTube Vanced z poziomu Magiska. Viper4Android już nie, będzie po instalacji soft brick, więc trzeba go zainstalować inaczej, bez Magiska. Wszystkie apki zainstalujesz bez problemu. Wysłane z Mi Mix 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonek Posted December 20, 2019 Author Share Posted December 20, 2019 6 minut temu, nemed napisał: Bez problemu zainstalujesz YouTube Vanced z poziomu Magiska. Viper4Android już nie, będzie po instalacji soft brick, więc trzeba go zainstalować inaczej, bez Magiska. Wysłane z Mi Mix 2S Wszystko co piszesz tyczy się Custom Romów? Póki co chyba spróbuje MIUI Polska jeśli tylko jakoś odblokuje bootloader Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Ja jadę od początku na romie z Miui Polska i naprawdę jest dobrze. Custom romów nie instalowałem i na razie nie zamierzam, bo na tym romie wszystko świetnie działa, bateria również. Wszystko co piszesz tyczy się Custom Romów? Póki co chyba spróbuje MIUI Polska jeśli tylko jakoś odblokuje bootloader <_>Wysłane z Mi Mix 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonek Posted December 20, 2019 Author Share Posted December 20, 2019 To Magiska można na niego zainstalować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 To Magiska można na niego zainstalować?Po zdjęciu bootloadera i instalacji TWRP, jak najbardziej można.Wysłane z Mi Mix 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts