Natalia91 Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 Po wyjęciu telefonu z kieszeni i zrobieniu kilku zdjęć, podczas gdy temperatura na dworze wynosiła 1°C, bateria momentalnie zjechała z ponad 60 do 0%, telefon dał się włączyć dopiero po podłączeniu do ładowarki. Do tej pory Mi9 (od maja) działało bez zarzutu, ale po tym incydencie chyba będę reklamować... Ktoś się spotkał z podobnym problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 to nie jest reaczej kwestia temp... pzy 1*C nie powinno być problemu, to wygląda jak jakiś problem z baterią... reklamuj i to czym prędzej... pokaż także sprzedawcy w razie co tego screena. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 Ja miałem przy około 3*C zjazd z 30 do 0 ostatnio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 U mnie działa normalnie. Telefon jest narażony na niskie temp. Nic się nie dzieje Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzczufFun Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 Jest to problem jednostkowy, i dotyczy hardware, nie koniecznie baterii a samego układu zarządzania energią i/lub elektroniki na baterii. Miałem ten problem w Mi4C, niestety w moim przypadku pomogła zmiana telefonu. Nowe baterie dawały pozorne efekty naprawy, poczym po miesiącu czy dwóch działo się to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kieras Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 Dnia 5.12.2019 o 16:39, Natalia91 napisał: Po wyjęciu telefonu z kieszeni i zrobieniu kilku zdjęć, podczas gdy temperatura na dworze wynosiła 1°C, bateria momentalnie zjechała z ponad 60 do 0%, telefon dał się włączyć dopiero po podłączeniu do ładowarki. Do tej pory Mi9 (od maja) działało bez zarzutu, ale po tym incydencie chyba będę reklamować... Ktoś się spotkał z podobnym problemem? Czy reklamacja powiodła się? Mam to samo. Telefon w użytku od prawie 2 lat. Kupiony z oficjalnej dystrybucji w Polsce. Wada uwidoczniła się dopiero obecnej zimy. Jak dotąd zdarzyło się to 3-4 razy. Czy jest szansa, że gwarant będzie sprawdzać głębiej w hardware niż wymieniać baterię, którą będzie czekać taki sam los? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 Też tak mam, ale zamówiłem już nową i czekam aż przyjdzie. Kiedyś na baterie było 6 miesięcy gwarancji. Jeżeli komuś się powiedzie reklamacja po prawie 2 latach to też oddaję na gwarancję a nową sprzedam. Zrobiłem żonie szybki kurs jazdy traktorkiem i władowałem się na sanki. Chciałem nakręcić filmik przy chyba 40% baterii ale po kilku sekundach ukazała się ciemność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzechkuba Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 Reklamowałem baterię. Telefon ma prawie dwa lata. Reklamacja uznana lecz nie za pierwszym razem. Wcześniej wymienili płytę głową oraz uszkodzili ładowanie indukcyjne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kieras Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 10 godzin temu, orzechkuba napisał: Reklamowałem baterię. Telefon ma prawie dwa lata. Reklamacja uznana lecz nie za pierwszym razem. Wcześniej wymienili płytę głową oraz uszkodzili ładowanie indukcyjne. Czy może serwis CCS w Piasecznie? Długo trwała diagnoza i naprawa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzechkuba Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Tak ccs w Piasecznie. Telefon wysyłany z 4 razy i trwało to ponad miesiąc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted April 20, 2021 Share Posted April 20, 2021 Też tak mam, ale zamówiłem już nową i czekam aż przyjdzie. Kiedyś na baterie było 6 miesięcy gwarancji. Jeżeli komuś się powiedzie reklamacja po prawie 2 latach to też oddaję na gwarancję a nową sprzedam. Zrobiłem żonie szybki kurs jazdy traktorkiem i władowałem się na sanki. Chciałem nakręcić filmik przy chyba 40% baterii ale po kilku sekundach ukazała się ciemność. Cześć gdzie zamówiłeś baterię do Mi9? Czy już ja wymieniłeś? Szukam pewnego sprzedawcy by nie tracić na szajs.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 W sprawie mi9 polecam oficjalny serwis CCS. Zgłoszenie gwarancyjne w jeden dzień, na drugi kurier, na trzeci telefon przeszedł wymianę baterii i w następnym już był u mnie. W sumie jestem zaskoczony. Telefonu już nie używam, ale gdy się nim bawiłem po powrocie to byłem zaskoczony ile wytrzymuje. Jak ktoś ma gwarancję to nawet bym się nie bawił w nohony, które nie są już tak dobrej jakości jak oryginal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 No ja już zamówiłem mimo, że miałem gwarancję. Oryginał z dragon tt. Telefon super. Znowu jest normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts