Jump to content

Mi9 bateria rozładowuje się na zimnie

Natalia91

Recommended Posts

Po wyjęciu telefonu z kieszeni i zrobieniu kilku zdjęć, podczas gdy temperatura na dworze wynosiła 1°C, bateria momentalnie zjechała z ponad 60 do 0%, telefon dał się włączyć dopiero po podłączeniu do ładowarki. Do tej pory Mi9 (od maja) działało bez zarzutu, ale po tym incydencie chyba będę reklamować... Ktoś się spotkał z podobnym problemem? 

Screenshot_2019-12-05-16-13-51-720_com.miui.securitycenter.png

• 1 month later...

Jest to problem jednostkowy, i dotyczy hardware, nie koniecznie baterii a samego układu zarządzania energią i/lub elektroniki na baterii. 

Miałem ten problem w Mi4C, niestety w moim przypadku pomogła zmiana telefonu. Nowe baterie dawały pozorne efekty naprawy, poczym po miesiącu czy dwóch działo się to samo. 

• 1 year later...
Dnia 5.12.2019 o 16:39, Natalia91 napisał:

Po wyjęciu telefonu z kieszeni i zrobieniu kilku zdjęć, podczas gdy temperatura na dworze wynosiła 1°C, bateria momentalnie zjechała z ponad 60 do 0%, telefon dał się włączyć dopiero po podłączeniu do ładowarki. Do tej pory Mi9 (od maja) działało bez zarzutu, ale po tym incydencie chyba będę reklamować... Ktoś się spotkał z podobnym problemem? 

Screenshot_2019-12-05-16-13-51-720_com.miui.securitycenter.png

Czy reklamacja powiodła się? Mam to samo. Telefon w użytku od prawie 2 lat. Kupiony z oficjalnej dystrybucji w Polsce. Wada uwidoczniła się dopiero obecnej zimy. Jak dotąd zdarzyło się to 3-4 razy. Czy jest szansa, że gwarant będzie sprawdzać głębiej w hardware niż wymieniać baterię, którą będzie czekać taki sam los?

Też tak mam, ale zamówiłem już nową i czekam aż przyjdzie. Kiedyś na baterie było 6 miesięcy gwarancji. Jeżeli komuś się powiedzie reklamacja po prawie 2 latach to też oddaję na gwarancję a nową sprzedam. Zrobiłem żonie szybki kurs jazdy traktorkiem i władowałem się na sanki. Chciałem nakręcić filmik przy chyba 40% baterii ale po kilku sekundach ukazała się ciemność. 

10 godzin temu, orzechkuba napisał:

Reklamowałem baterię. Telefon ma prawie dwa lata. Reklamacja uznana lecz nie za pierwszym razem. Wcześniej wymienili płytę głową oraz uszkodzili ładowanie indukcyjne.

Czy może serwis CCS w Piasecznie? Długo trwała diagnoza i naprawa?

• 1 month later...
Też tak mam, ale zamówiłem już nową i czekam aż przyjdzie. Kiedyś na baterie było 6 miesięcy gwarancji. Jeżeli komuś się powiedzie reklamacja po prawie 2 latach to też oddaję na gwarancję a nową sprzedam. Zrobiłem żonie szybki kurs jazdy traktorkiem i władowałem się na sanki. Chciałem nakręcić filmik przy chyba 40% baterii ale po kilku sekundach ukazała się ciemność. 
Cześć gdzie zamówiłeś baterię do Mi9? Czy już ja wymieniłeś? Szukam pewnego sprzedawcy by nie tracić na szajs.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

W sprawie mi9 polecam oficjalny serwis CCS. Zgłoszenie gwarancyjne w jeden dzień, na drugi kurier, na trzeci telefon przeszedł wymianę baterii i w następnym już był u mnie. W sumie jestem zaskoczony. Telefonu już nie używam, ale gdy się nim bawiłem po powrocie to byłem zaskoczony ile wytrzymuje. Jak ktoś ma gwarancję to nawet bym się nie bawił w nohony, które nie są już tak dobrej jakości jak oryginal.