Bar.Tek Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Pobierz xiaomi miflash i zainstaluj sterowniki. ADB z platform tools uruchamia się z wiersza poleceń, a wiersz poleceń uruchamiasz z uprawnieniami administratora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 3, 2022 Author Share Posted December 3, 2022 2 godziny temu, Marek Boratyński napisał(a): Próbuję wpisać fastboot -w i wciąż wywala jakiś błąd Nie rób tego. Po prostu uruchom TWRP tak jak pisze @Bar.Tek i stamtąd zrób format data. Aktualizacja: ogarnęliśmy sprawę zdalnie, wgraliśmy Xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nexxus2 Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 No i gdzie te zapowiadane od dwóch, może trzech tygodni aktualizacje ??? Mi 11 Lite 5G, kłania się. Może znowu za tydzień, a tym czasem to bym usunął ten pasek z zapowiedziami, po co wzbudzać sensacje z tygodnia na tydzień, a tu "kicha". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Zegar na pasku jest ustawiony automatycznie i zapewne zeruje się co 7 dni. Poza tym w temacie o wersjach stabilnych pytasz o aktualizacje tygodniowe. Nie ma aktualizacji i nie będzie, Xiaomi szykuje miui14 i Androida 13 więc nie skupia się na miui13. Poza trym był temat o nadchodzących zmianach w wydawnictwie wersji rozwojowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2022 Author Share Posted December 10, 2022 Tak jak wyżej. Licznik jest automatyczny, póki co nic w nim nie zmieniamy. Beta będzie jak Xiaomi wyda MIUI 14 i ogarniemy ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted January 9, 2023 Share Posted January 9, 2023 Mam pytanie lekko może odbiegające od tematów tu poruszanych. Otóż zauważyłem że na MIUI od xiaomipl w wersjach grudniowych zanika dźwięk powiadomień Signala, Whatsapa, SMSa i dzwonki połączeń telefonu. Dźwięk nie jest wyciszany, po prostu nie ma sygnału dźwiękowego i tyle. Teraz wgrałem (z problemami) MIUI styczniowe i sprawdzę. Ale moje pytanie dotyczy innej sprawy. Czy i kiedy jest spodziewane MIUI stable w wersji 14 na MI11 (venus). Bo boję się trochę downgrade z mojej wersji 14 (tygodniowa) do wersji 13 (stable). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted January 9, 2023 Share Posted January 9, 2023 2 godziny temu, Wiskoler napisał(a): Mam pytanie lekko może odbiegające od tematów tu poruszanych. Otóż zauważyłem że na MIUI od xiaomipl w wersjach grudniowych zanika dźwięk powiadomień Signala, Whatsapa, SMSa i dzwonki połączeń telefonu. Dźwięk nie jest wyciszany, po prostu nie ma sygnału dźwiękowego i tyle. Teraz wgrałem (z problemami) MIUI styczniowe i sprawdzę o problemach z dźwiękami pisałem już wiele razy w tematach dotyczących wersji rozwojowych - inni też zgłaszali te kłopoty - zostaje czekać na wersję gdzie to zostanie poprawione - na najnowszej rozwojowej u mnie ten problem jeszcze nie wystąpił (co nie znaczy oczywiście że go nie ma ...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted January 9, 2023 Share Posted January 9, 2023 9 minut temu, Master napisał(a): o problemach z dźwiękami pisałem już wiele razy w tematach dotyczących wersji rozwojowych - inni też zgłaszali te kłopoty - zostaje czekać na wersję gdzie to zostanie poprawione - na najnowszej rozwojowej u mnie ten problem jeszcze nie wystąpił (co nie znaczy oczywiście że go nie ma ...) Bardziej mi chodzi o prognozy dotyczące wersji stable MIUI dla mojego telefonu, bo nie uśmiecha mi się downgrade z 14 do 13... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vulpecula Posted January 11, 2023 Share Posted January 11, 2023 Witajcie. Gdzie znajdę w pełni sprawdzony soft MIUI 14 do Note 10 Lite ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted January 16, 2023 Share Posted January 16, 2023 Jest już MIUI 14 dla Mi 11. Do pobrania tutaj: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MI11_V14.0.8.0.TKBCNXM_v14-13.zip/download Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 16, 2023 Author Share Posted January 16, 2023 @Rafullo na forum jest wątek dot. tej aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozseb Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 Update dla: MIUI: V14.0.5.0.TKOCNXM ROM: MI11LE_XM11Lite5GNE KOD: lisa Dodam, że przy rozpakowywaniu pokazuje błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 Zainstalował ktoś wersję stabilną miui 14 na mi 11 ultra bo na wersji cotygodniowej bateria wytrzymuje max 6 godzin przy przeciętnym użytkowaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 21, 2023 Author Share Posted January 21, 2023 7 godzin temu, kozseb napisał(a): Dodam, że przy rozpakowywaniu pokazuje błąd To nie jest problem z paczką, tylko z 7-zipem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozseb Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 (edited) Windowsowym rozpakowaniem również robiłem i ten sam błąd przy instalacji. Samo rozpakowanie bez błędów. Edit: PS: poprzednie paczki nie pokazywały podobnego błędu przy rozpakowywaniu 7zip Edited January 21, 2023 by kozseb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 21, 2023 Author Share Posted January 21, 2023 To spróbuj pobrać paczkę ponownie, być może pobrała się niepoprawnie (zła suma kontrolna). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozseb Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 Poczekam do następnej aktualizacji, ale wydaje mi się, że coś jest nie tak z paczką. Bardzo długo ściąga tą paczkę, i błąd w rozpakowywaniu. Ściągnąłem wersję renoir dla porównania i ona ścigała się w kilka minut i bez problemu w rozpakowywaniu w 7zip. Nowy Obraz — mapa bitowa.bmp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thadeus Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 Dzień dobry wszystkim. Wybaczcie jeśli nie powinienem zadawać takiego pytana w tym temacie, ale spędziłem trochę czasu na szperaniu i nigdzie nie wpadłem na interesującą mnie odpowiedź. Mianowicie chcę zmienić rom w swoim urządzeniu na eu, bo jak zwykle nigdy nie ma czasu nad tym przysiąść. Mam jednak problem z pobraniem odpowiedniej paczki z Sourceforge. Potrzebuję skądś pobrać plik "xiaomi.eu_multi_INGRES_V14.0.7.0.TLJCNXM_v14-13.zip" - niestety prędkość pobierania jest grubo poniżej współczesnych norm - okolice 300 kbps tyłka nie urywają. Nie miałbym z tym żadnego problemu (w końcu za darmo i rozumiem ograniczenia), ale z sf nie działa manager pobierania (nie wspiera wznawiania). Zna ktoś jakiś inny wiarygodny serwer z którego można pobrać plik z systemem? Z góry dziękuję za jakiekolwiek porady w tej kwestii i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 Możesz poprosić kogoś kto pobrał by wrzucił ci na inny serwer. Albo próbować do skutku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thadeus Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 @Bar.TekDzięki za odpowiedź, ale próbowanie do skutku nie ma sensu. Próbuję pobrać system od wczoraj i za każdym razem wyskakuje niepowodzenie pobierania. Gdy ściągałem twrp to nie było żadnego problemu i prędkość była okej. Problemy pojawiają się wyłącznie w romie przeznaczonym dla tego modelu. Pozdrawiam serdecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 A próbowałeś przez komputer czy telefon? Może drugim sposobem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thadeus Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 @Bar.Tek Próbowałem już kilkoma sposobami, kilkoma przeglądarkami, menadżerem pobierania, telefonem - nada. Wina leży po stronie serwera, a niestety nie mogę znaleźć systemu po za stroną sf. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 21, 2023 Author Share Posted January 21, 2023 Nie ma innego serwera z ROM-ami. Sourceforge zazwyczaj mial parę mirrorów, ale z jakiegoś powodu teraz wszystkie ROM-y idą tylko na ich główny mirror... Wrzucę mirror za paręnaście minut, jak uda mi się pobrać. edit: https://miuipolska.pl/d/Orjon/xiaomi.eu_multi_INGRES_V14.0.7.0.TLJCNXM_v14-13.zip edit2: ekipa xiaomi.eu przywróciła publikacje ROM-ów na androidfilehost, więc możecie ewentualnie pobierać stamtąd: https://androidfilehost.com/?w=files&flid=337313 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thadeus Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 @Kacper Skrzypekanie Kacprze, najmocniej dziękuję. W końcu będę mógł zainstalować jedyny prawilny system na telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thadeus Posted January 29, 2023 Share Posted January 29, 2023 Dzień dobry ponownie po tygodniu czekania za odblokowaniem bootloadera. Wybaczcie proszę, że piszę post pod postem, ale cóż... pierwszy raz wpadłem na tego typu problem. Trochę szperałem, ale z natłoku informacji nie bardzo wiem, które testować w pierwszej kolejności. Odblokowałem bootloader bez najmniejszego problemu. Mam najnowsze platform-tools i najnowsze twrp pobrane pod mój model (ingres) ze strony Sourceforge. Zacząłem od próby uruchomienia twrp na swoim urządzeniu po wcześniejszym wpisaniu 'fastboot devices'. Urządzenie było na liście, więc przeszedłem do uruchomienia twrp za pomocą [fastboot boot twrp.img] Wtedy wyskoczył mi komunikat 'fastboot failed too many links' i urządzenie wpadło w bootloop. Na szczęście wchodzi w fastboot, więc jest do odratowania, ale teraz przy kolejnej próbie uruchomienia twrp wyskakuje mi błąd: [remote: 'Failed to load/authenticate boot image: Bad Buffer Size']. No i jestem teraz w wielkim znaku zapytania - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie co zrobić z tym tematem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 29, 2023 Author Share Posted January 29, 2023 Pobrane TWRP musisz wgrać, a nie uruchomić. fastboot erase misc fastboot set_active a fastboot flash recovery twrp.img fastboot reboot recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thadeus Posted January 29, 2023 Share Posted January 29, 2023 Panie Kacprze, ponownie ratuje Pan sytuację. Rzeczywiście - błąd polegał na próbie odpalenia Recovery przez fastboot i próbie jej instalacji z jej poziomu, zamiast przeprowadzić flash natychmiast. Tel już śmiga na EU, dziękuję raz jeszcze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted February 10, 2023 Share Posted February 10, 2023 Czesc, przesiadlem sie z RN7 z xiaomi.eu z MIUI 12 na RN10 Pro z Miui 13.0.16.0 i mam kilka pytań: -przy podlaczonych sluchawkach bt lub zestawie glosnomowiacym dzwieki dzwonkow i powiadomien nie sa odtwarzane na telefonie. Przypsdkiem znalazlem gdzies opcje odpowiedzialna za to ale teraz nie wiem gdzie, i mimo, ze byla wlaczona to powiadomienia mam tylko w sluchawkach -aplikacja sms na RN7 miala opcje oznaczenia konwersacji jako przeczytane po przesunieciu jej w bok, tu jakby tego brakuje? -gdy odtwarzany jest budzik to mam napisaną nazwę dnia w języku angielskim, nie wiem czy to bug, czy można to gdzieś zmienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 10, 2023 Author Share Posted February 10, 2023 11 minut temu, szczuru napisał(a): -gdy odtwarzany jest budzik to mam napisaną nazwę dnia w języku angielskim, nie wiem czy to bug, czy można to gdzieś zmienić To bug już naprawiony, będzie OK w kolejnej aktualizacji. 11 minut temu, szczuru napisał(a): -aplikacja sms na RN7 miala opcje oznaczenia konwersacji jako przeczytane po przesunieciu jej w bok, tu jakby tego brakuje? Xiaomi to usunęło niestety. 12 minut temu, szczuru napisał(a): -przy podlaczonych sluchawkach bt lub zestawie glosnomowiacym dzwieki dzwonkow i powiadomien nie sa odtwarzane na telefonie. Przypsdkiem znalazlem gdzies opcje odpowiedzialna za to ale teraz nie wiem gdzie, i mimo, ze byla wlaczona to powiadomienia mam tylko w sluchawkach Ustawienia > Dźwięk > Asystent dźwięku Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted February 10, 2023 Share Posted February 10, 2023 25 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Ustawienia > Dźwięk > Asystent dźwięku Mam to (dźwięk z głośnika) włączone i mimo tego nadal brak dźwięku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czeskimaster Posted February 14, 2023 Share Posted February 14, 2023 Czy w wersji 13, nie ma już opcji w skrótach gestów/przycisków opcji podziel ekran? Z tego co widzę są tylko pływające okna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 15, 2023 Author Share Posted February 15, 2023 Nie mam MIUI 13, tylko 14, ale tej opcji chyba nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czeskimaster Posted February 15, 2023 Share Posted February 15, 2023 Dzięki za informację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted March 3, 2023 Share Posted March 3, 2023 W dniu 10.02.2023 o 19:15, Kacper Skrzypek napisał(a): To bug już naprawiony, będzie OK w kolejnej aktualizacji. W najnowszym stable, wydanym dziś tj 13.0.18.0 nadal nazwa dnia tygodnia podczas dzwonienia budzika jest w języku angielskim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 3, 2023 Author Share Posted March 3, 2023 Już wiem dlaczego. Dla MIUI 13 nie dodaję już aktualnego tłumaczenia. Zrobię wyjątek dla zegara, ale generalnie z poprawką odnosiłem się do tłumaczenia dla MIUI 14, bo myślałem, że RN10Pro dostanie już MIUI 14 w kolejnej aktualizacji (Global EEA już go ma, zwykły jak widać jeszcze nie...). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts