Kacper Skrzypek Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 W tym wątku poruszamy wszelkie opinie, sugestie, problemy dotyczące aktualizacji wersji stabilnych xiaomi.eu/miuipolska w wersji 12/13/14. Dla większości wydawanych aktualizacji istnieją osobne wątki dot. poszczególnych wersji w działach dla poszczególnych telefonów — prosimy o kierowanie uwag i sugestii właśnie tam w pierwszej kolejności. NIE PORUSZAMY TU SPRAW ZWIAZANYCH Z JAKIMKOLWIEK GLOBALEM - OD TEGO SĄ INNE TEMATY NA FORUM! W celu zachowania jakiegokolwiek porządku prosiłbym bardzo o podawanie nazwy modelu i konkretnej posiadanej wersji tak, aby później można było to po prostu łatwo odnaleźć w gąszczu dyskusji. Aktualizacje Xiaomi.eu w wersji stabilnej można pobrać stąd. Aktualizacje Xiaomi.eu stable będą wychodzić wtedy i tylko wtedy, gdy pojawią się kompilacje China Stable. Innymi słowy - będzie, kiedy będzie (jest to niezależne od nas). 1
Foe Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 W kolejnej już, stabilnej wersji na Mi8 Pro, jest problem z aplikacją SMS, która po prostu nie działa... Czy tylko ja to zauważyłem? Czy po prostu na forum nikt nie sprawdza wersji Stable?
QBAQ Posted May 9, 2019 Posted May 9, 2019 Szybkie pytanie, @Orjon czy mając 9.5.1 na Mi5s mogę po prostu wrzucić w TWRP i flashować V10.2.1.0? Wiąże się to z jakimiś innymi konsekwencjami, utratą danych etc? Jak ewentualnie z późniejszym powrotem do wersji rozwojowych?
Kacper Skrzypek Posted May 9, 2019 Author Posted May 9, 2019 Bez wipe się nie obejdzie bo to starsza wersja.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Posted May 9, 2019 Author Posted May 9, 2019 Data, dalvik, cache.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1
MST Posted May 13, 2019 Posted May 13, 2019 Czasami strasznie szarpie rozmowę - Mi note 2. Wtedy pomaga restart, ale w pracy ciężko prosić kogoś by zaczekał aż wykonam restart
golem14 Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 Czy szykujecie może stabilne wydanie 10 dla Redmi 4A bo widzę, że się już pojawiła wersja oficjalna. Pisałeś mi w marcu, że takową zrobicie i bardzo bym prosił o waszą wersję. Wiem, że 4A już nie dostanie żadnych nowości od chińczyków bo to stary model dlatego chciałbym go wyczyścić i postawić stable.
Kacper Skrzypek Posted May 14, 2019 Author Posted May 14, 2019 Nie będzie już nic na xiaomi.eu stable/dev dla telefonów z 6.0 i 7.0 niestety. Mamy problemy z wywalaniem się aplikacji. 1
mrosi Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 @Orjon, a czy w stabilnych też jest problem z płatnościami...?
Kacper Skrzypek Posted May 14, 2019 Author Posted May 14, 2019 Nie mam pojęcia. Zakładam że na wszystkich z odblokowanym bootloaderem.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
golem14 Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 19 godzin temu, Orjon napisał: Nie będzie już nic na xiaomi.eu stable/dev dla telefonów z 6.0 i 7.0 niestety. Mamy problemy z wywalaniem się aplikacji. :-C Szkoda. Co możesz polecić w zamian oprócz oryginału?
mihail1 Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Czy na wersji stable płatności NFC w google pay również nie działają??
Kacper Skrzypek Posted May 16, 2019 Author Posted May 16, 2019 (edited) Niedługo (pewnie dzisiaj, jak zrobią się buildy 9.5.16) pojawi się aktualizacja dla Redmi 4X bo wyszedł China Stable 10.3.1.0. Dla ciekawskich oficjalny changelog (chiński, nie nasz): Spoiler Settings Optimization: The Apps section of the Settings got a structural revamp Fix: Icons weren't displayed correctly after adjusting fontsUpdater New: A Home screen shortcut optionFile Manager Fix: Sometimes it took too long for the thumbnails to refresh Fix: Icons on the search page were displayed incorrectlyRecorder Fix: Recording status wasn't updated in the Notification shade when a recording was pausedData usage New: More data plans available Edited May 16, 2019 by Orjon
Trello Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 (edited) Właśnie miałem pytać o Redmi 4X czy działa Wam chmura, bo u mnie jest crash apki. Czekam aż wpadnie. Pozdro @btw. wersji stabilnej dla 4X pod tym linkiem: https://miuipolska.pl/download-stable/ nie ma, trzeba z archiwum pobierać. To można dodać jak się pojawi. Edited May 16, 2019 by Trello
Zenderable Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Ja korzystam normalnie z płatności zbliżeniowych na wersji dev i stabilnych. Po prostu jak już się ma odblokowany bootloader, to wystarczy w TWRP zainstalować Magisk i w Magisk Hide zaznaczyć Google Pay bądź daną aplikację bankową. Jeśli Magisk Hide nie pomaga, to w TWRP wystarczy usunąć /data/data/com.google.android.gms. Jeśli to nie pomaga, to w do tego można zainstalować moduł MagiskHide Props Config (do tego Busybox for Android NDK). Nie ma opcji, że nie zadziała potem płatność zbliżeniowa.
Kondziu1411 Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Hej. Mam redmi note 7 i nie mam aktualizacji ota do 10.3.5.0 czy można to jakoś zainstalować inaczej??
Rafiss92 Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Jeśli chodzi o płatności NFC to sprawdźcie, czy nie zmieniła się metoda płatności na Płatność SIM (u mnie tak było, po zmianie na Płatność NFC wszystko wróciło do normy)
karolkarol216 Posted May 25, 2019 Posted May 25, 2019 (edited) Mam wersję 10.3.2 na mi8 i wyskoczyła mi aktualizacja do 10.3.3, po kliknięciu pobierz - Masz najnowszą wersję lub mamy problem z serwerami. Czy to wskazuje na to, że nie da się aktualizować przez OTA i muszę wgrać przez TWRP? @EDIT Nie czekałem wgrałem przez twrp ręcznie. Mam jeszcze pytanie, wiecie może kiedy będzie możliwość nagrywania w 1080p@120fps? Edited May 26, 2019 by karolkarol216 1
Michał Pastor Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Wczoraj na Redmi 4X puściłem update MIUI do 10 i rozpoczęły się problemy. Telefon nie reaguje na żadne działanie - wzbudza się tylko przy połączeniach przychodzących, ale i tak nic nie działa poza możliwością odebrania. Czy ktoś to miał, lub wie co można zaradzić (poza hard resetem, bo nie mam dokończonego backupu...).
Kacper Skrzypek Posted May 30, 2019 Author Posted May 30, 2019 Dnia 25.05.2019 o 17:08, karolkarol216 napisał: Mam jeszcze pytanie, wiecie może kiedy będzie możliwość nagrywania w 1080p@120fps? Nie. 6 godzin temu, Michał Pastor napisał: Czy ktoś to miał, lub wie co można zaradzić Nie mam pojęcia... Dzisiaj/jutro zostaną wydane: Redmi S2 - aktualizacja do Androida Pie V10.3.2.0.PEFCNXM, Redmi Note 5 - aktualizacja do Androida Pie V10.3.1.0.PEICNXM.
frrancuz Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 (edited) W stabilnej wersji nie ma dostępu do nowego bajeru - statystyk aplikacji, włączeń itd. Jak ktoś chce instaluje plik (ja robiłem) i po włączeniu na dole daje pokazywanie. Plik ode mnie można skasować. Fajny bajer, dość duzo opcji się marnuje bez dostępu tam. Statystyki odblokowanie ile jaką aplikacja działała, blokada po czasie ird.. Plik: http://fii.cz/faynes Edited May 31, 2019 by frrancuz
zagrobelny Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 W tym ostatnim sofcie mam wgrany wcześniej orangefox recovery. W orangefox występuje opcja: zayszfrowania recovery - wejście poprzez hasło. CZy opcja jest bezpieczna dla systemu i co ona robi? CZy szyfruje bootloadera czy samego orangefoxa? Rozumiem, że jak mam miui.eu to moj tejefon jest rozszyfrowany, tak? PRoszę wyjaśnijcie o co tutaj chodzi.
Sylwester Nowaczyk Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 Mam pytanie odnośnie przejścia z Miui Eu Stable na Miui Eu Dev. Czy oprócz aktualizacji twrp (mam sprzed roku) muszę robić Wipe (dalvik, cache, data i system)? Czy wystarczy samo Wipe cache i dalvik? Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Posted June 1, 2019 Author Posted June 1, 2019 Jeśli wersja dev jest nowsza od stable - to tylko wipe dalvik i cache. Jak starsza to wipe data, dalvik i cacheWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1
Sylwester Nowaczyk Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 Dzięki.Widzę, że część osób pisze, że lepsze jest wydanie z zeszłego tygodnia. Chyba tego będę się trzymał. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka
frrancuz Posted June 3, 2019 Posted June 3, 2019 @Sylwester Nowaczyk to jest temat o stable. ona nie wychodzi co tydzień.
Sylwester Nowaczyk Posted June 3, 2019 Posted June 3, 2019 Sorry, pomyliłem się. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Posted June 5, 2019 Author Posted June 5, 2019 Wydano wersję V10.3.3.0.PFBCNXM dla MI9SE.
Sylwester Nowaczyk Posted June 5, 2019 Posted June 5, 2019 Mam problem z telefonem Redmi Note 5, tj.: problem z tłumaczeniem kalendarza Miui (tłumaczenie dat jest ok, lecz wydarzenia, święta, urodziny są po angielsku). Ktoś kuma czemu tak jest? Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka
frrancuz Posted June 5, 2019 Posted June 5, 2019 U mnie się w ogóle nie pokazują święta. Są tylko te daty które dodałem z palca a drugi kalendarz (google święta polskie) w ogóle się nie pokazuje.
Kacper Skrzypek Posted June 6, 2019 Author Posted June 6, 2019 6 godzin temu, Sylwester Nowaczyk napisał: Ktoś kuma czemu tak jest? Mam podobnie z świętami tyle że mam dwa te same święta - jedno po polsku a jedno po angielsku. To po prostu u mnie jakiś problem z świętami od google. Być może o to chodzi?
Recommended Posts