Motonick Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Dnia 25.10.2019 o 15:02, lubowitz napisał: Poza tym rzeczywiście dziwne rzeczy dzieją się z bluetooth.Wracam do MUI 10 z marca-tam wszystko działało bez najmniejszego zarzutu Możesz podać pełną nazwę ROMu na którym wszystko Ci działało ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubowitz Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Jest tutaj w sekcji pobierz.Wersja stabilna MUI 10 kompilacja 10.2.16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 27, 2019 Author Share Posted October 27, 2019 Ma ktoś taki bug ze w ustawieniach na samej górze ciągle jest napisane ładowanie ? Chyba jutro zainstaluje ostatnia wersję na czysto i sprawdzę czy dalej te bugi które są u mnie występują ..Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaUsuń w TWRP folder /data/system/package_cache.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
newelco Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Co nowego w poprawionym dla Note7 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robus23 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Co jaki okres czasu ukazuje się stabilna wersja MIUI11 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Nie ma reguły, tak jak w becie jest co piątek tak tu nigdy nie wiadomo. Wyjdzie to będzie że tak powiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Czy tutaj mam wszystko w porządku, odkąd wgrałem nie było żadnej aktualizacji, czy istnieje jakaś aktualizacja, którą trzeba samemu przeprowadzić bo OTA nie działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 28, 2019 Author Share Posted October 28, 2019 Tak, jest aktualizacja, musisz ją wgrac ręcznie.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 39 minut temu, Orjon napisał: Tak, jest aktualizacja, musisz ją wgrac ręcznie. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Zawsze wszystkie ręcznie? Gdzie ja znajdę ta aktualizacje i jak ją wgrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Zawsze wszystkie ręcznie? Gdzie ja znajdę ta aktualizacje i jak ją wgrać?Nie rób sobie jaj, i choć minimalnie się wysil... Miuipolska.pl dalej pobierz. Masz 10 ,11 Stable i tygodniówkiWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 (edited) 2 godziny temu, Adamk102 napisał: Nie rób sobie jaj, i choć minimalnie się wysil... Miuipolska.pl dalej pobierz. Masz 10 ,11 Stable i tygodniówki Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Pobrać ze strony poprzez telefon? Czy na komputer, a potem przez kabel wgrac? Nic nie znalazłem kompatybilnego z Redmi K20 Pro i jak to zrobić. u mnie pisze 10.4.4 a tam wszystko zaczyna sie od 9.5 Edited October 28, 2019 by bosniak Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Pobrać ze strony poprzez telefon? Czy na komputer, a potem przez kabel wgrac? Nic nie znalazłem kompatybilnego z Redmi K20 Pro i jak to zrobić. u mnie pisze 10.4.4 a tam wszystko zaczyna sie od 9.5Bez różnicy gdzie ściągniesz ważne żeby zip trafił na telefon. Wejdź w miui 11 stabilne, a nie w rozwojowe (tygodniowe)!Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 28, 2019 Author Share Posted October 28, 2019 Jak wyzej. I to konieczne jest tylko raz, potem juz powinno widziec w ota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiesiek3d Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Wchodzisz na strone miui polska i otwierasz u gory zakladke pobierz i wybierasz wersje .Masz tu link do wersji stabilnej miui 11 https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HMK20ProMI9TPro_V11.0.2.0.QFKCNXM_v11-10.zip/download Link to comment Share on other sites More sharing options...
d.r. Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 (edited) Cześć wszystkim. Kupiłem mi 9t pro z empiku z wersją global. Niestety po odpaleniu telefonu szczęka mi opadła i ręce. Miui nie ma swoich apek:dialera i sms. Ma Google :-(. Jak dla mnie masakra. Więc podjąłem decyzję wymiany na miui.eu stable. No i po tym długim wstępie mam zasadnicze pytanie. Czy na tym miui.eu działa już domyślnie Google pay czy trzeba kombinować z jakąś apką magisk. Specjalnie wziąłem wersję global żeby nie było problemów z płatnościami bo to dla mnie istotna sprawa. No to miui zrobiło mi psikusa i wycofało swoje dialer i sms. Edited October 30, 2019 by d.r. Literówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipson47 Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 (edited) Dnia 30.10.2019 o 23:39, d.r. napisał: Specjalnie wziąłem wersję global żeby nie było problemów z płatnościami bo to dla mnie istotna sprawa. No to miui zrobiło mi psikusa i wycofało swoje dialer i sms. Żeby wgrać xiaomi.eu to musisz i tak odblokować bootloader. Jak to zrobisz to żeby mieć google pay potrzebujesz magiska przez którego przejdzie Ci safetynet (czasami trzeba zainstalować jakiś moduł aby to przeszło ale na obecnej wersji xiaomi.eu mi safetynet przechodzi bez problemu). Także jeśli nie chcesz się bawić w odblokowanie bootloadera i te inne - przyzwyczaj się do tego dialera i sms. Edited November 1, 2019 by mrosi Nie przewalamy całości cytowanych postów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d.r. Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 (edited) Od dziś czekam na odblokowanie bootloadera. Od kilku lat jadę na miui.eu obecnie na wersji 10 na mi Max jedynce który zaczyna dawać oznaki zmęczenia. Tak się przyzwyczaiłem że teraz nie mogę się odnaleźć w Google. Ale najgorsze jest to że nie ma synchronizacji kontaktów i historii połączeń z chmura xiaomi. Płatności że względu na specyfikę pracy muszą mi działać. Mam nadzieję że raz uruchomione będą działać chyba że zachce mi się aktualizować room. Ale mnie zirytowali ta zmianą. Nie rozumiem tego. Edited October 30, 2019 by d.r. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Who_Am_I Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Mam Mi9 z miui Polska i niestety mimo tego że magisk przechodzi saftyNet to gpay nie działa. Muszę pokombinować z jakimiś modułem, ale to dopiero w weekend. Sedno jest takie, że bez zabawy magikiem gpay nie zapłacisz. Apka iPKO działa bez problemu.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiesiek3d Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Na ING nic mi nie pomogło i musiałem roota usunac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.mlynarczyk87 Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Na ING nic mi nie pomogło i musiałem roota usunac.Wystarczyło ukryć w magisku Ing. Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Mam Mi9 z miui Polska i niestety mimo tego że magisk przechodzi saftyNet to gpay nie działa. Muszę pokombinować z jakimiś modułem, ale to dopiero w weekend. Sedno jest takie, że bez zabawy magikiem gpay nie zapłacisz. Apka iPKO działa bez problemu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka U mnie gpay normalnie śmiga na mi9 i magisk 20 ... W twrp advanced , file manager , data, data , com.google.androod.gms , databases, DG.db chmod 440 i reboot i śmiga Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubowitz Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Dokładnie ja napisał kolega MrBright. Ta sama metoda i nie ma najmniejszego problemu z płatnościami gpay Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiesiek3d Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Wystarczyło ukryć w magisku Ing. Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu TapatalkaUkrylem i nie pomoglo, powtarzalem kilka razy, moze cos zle robie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Wyczyść dane ING. Odinstaluj. Reboot. Zainstaluj od nowa. Nie uruchamiaj. Ukryj w magisku. Dopiero aktywuj aplikacje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Aby ING działało należy ukryć magisk w ustawieniach i zrobić restart 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiesiek3d Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Zrobione wg Waszych zalecen i znowu nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Ja w ing nie potrzebuje roota. Sprawdź czy masz tak ustawiony mobilny portfel:Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sw224 Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 U mnie na mi9 ING dziala bez magiska. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiesiek3d Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Tak wszystko mam ustawione, ja roota chcial bym do AAMirror ,ale musze z niego zrezygnowac bo nie dziala mi ING. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sprzetowiec90 Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Witam, mam najnowsze miui 11 pl stable w Mi Max 3 i czy ktoś wie czy gdzieś jest opcja zmiany utworów przyciskami głośności przy wył. ekranie? Kiedyś bodajże była jak miałem jeszcze redmi 4x. Znalazłem też ciekawą rzecz w opcjach programistycznych; zwiększenie zasieku wifi i rzeczywiście zasięg się polepsza. Przynajmniej na pasku stanu Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 @wiesiek3d A to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiesiek3d Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Dziekuje ,działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Macie jakieś problemy z aktualizowaniem android web view, Netflix czy chrome ?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
esem Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 A dla Mi5 jest MIUI 10/11 ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Niestety MIUI 11 brak dla Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts