TheTick Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 8 minut temu, dzidexx napisał: 10.3.4 jest Global EEA, 10.3.3 Global Global. Zainstaluj tę, którą chcesz. @TheTick Na oficjalnej stronie en.miui.com nie znalazłem 10.3.4.0 dla mi9se. Albo jestem ślepy, albo nie ma. Dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kryst51 Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 Tę aktualizację otrzymałem bezpośrednio z aktualizacji systemu w telefonie. Nie wiem dlaczego nie ma jej na oficjalnej stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 8, 2019 Author Share Posted August 8, 2019 1. Oni wrzucają te wersje na oficjalne strony później jak się okaże że są ok. Obecnie puszczają dla wszystkich i pewnie niedługo nie będzie do pobrania a potem znowu puszczą jak będzie ok, także czekać,2. Tu poruszamy kwestie MIUIPolska, a nie Globala, także a kysz mi stąd. Wątek macie na Globale w Mi9SE... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiaomi_lepsze Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 (edited) 4 godziny temu, kryst51 napisał: Tę aktualizację otrzymałem bezpośrednio z aktualizacji systemu w telefonie. Nie wiem dlaczego nie ma jej na oficjalnej stronie. Dziwne, że tylko Ty dostałeś ją z systemu, jaki FW miałeś wcześniej? Edited August 8, 2019 by mrosi Nie przewalamy bezmyślnie obrazków z cytowanej zawartości... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 20, 2019 Author Share Posted August 20, 2019 Wydano update dla POCOF1, kilka dni temu też dla RN7Pro i Mi Note 3 (Pie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deportivo88 Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Pytanie aktualizacja nie chce mi się zrobić, oczywiście przez to, że bawiłem się z ROMem. Zależało mi na wgraniu Google Camera. Co teraz należy zrobić ? Bo jak instalację aktualizacji chcę uruchomić to włącza się Orange Fox. Ktoś pomoże ? Będę bardzo wdzięczny ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 @Deportivo88 W Orange Fox wybierz plik ZIP z romem. I zainstaluj. A w miuipolska nie miało być czasem ikon aplikacji przy wcięciu? Na rn7 zainstalowałem stable ostatni, i ikonki nadal tylko migają i wraca zegarek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 57 minut temu, frrancuz napisał: @Deportivo88 W Orange Fox wybierz plik ZIP z romem. I zainstaluj. A w miuipolska nie miało być czasem ikon aplikacji przy wcięciu? Na rn7 zainstalowałem stable ostatni, i ikonki nadal tylko migają i wraca zegarek. Nie w wersji stabilnej. Jedynie w tygodniowej - rozwojowej. Obecnie nie ma praktycznie żadnej różnicy pomiędzy miui Polska stabilna a EEA stabilna oficjalną. Przynajmniej na oficjalnej nie ma problemów z czytnikiem linii, czy google pay, czy instalacja niektórych aplikacji z Google Store (np Netflix). Ja wróciłem do oficjalnej, zablokowałem bootloader i siedzę na 10.3.4.0 na mi9se. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 O kurde. Zaskoczyłeś mnie. Wiedziałem że w stable dużo bajerów nie ma względem tygodniówki, ale to mnie dziwi. Faktycznie, przestaje istnieć powoli realny sens zmiany romu ma miuipolska.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deportivo88 Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 (edited) Dzięki za poradę aktualizacja zainstalowana Tylko problem, że znowu google camera nie działa w manual camera compatibility test znowu na czerwono wszystko :/ jak znowu trzeba powtórkę z rozrywki robić z odblokowaniem to podziękuję za google camerę Edited August 20, 2019 by Deportivo88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 12 godzin temu, Orjon napisał: Wydano update dla POCOF1, kilka dni temu też dla RN7Pro i Mi Note 3 (Pie) Jest też Stable China V10.2.33.0.PFACNXM dla Mi9. Rozumiem że to wina chińczyków że nie będzie wersji xiaomi.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 20, 2019 Author Share Posted August 20, 2019 Rozmawiałem z ekipą, stanowisko jest jednoznaczne i się nie zmieni - dopóki nie będzie 10.3, stable się nie pojawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deportivo88 Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Po tej aktualizacji bateria mi trzyma dwa razy dłużej, czy u was jest podobnie ? Wczoraj o godzinie 7 odłączyłem telefon od ładowarki, a dzisiaj o godzinie 8:30 mam 68 %, a był sporo używany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 1 godzinę temu, Deportivo88 napisał: Po tej aktualizacji bateria mi trzyma dwa razy dłużej, czy u was jest podobnie ? Wczoraj o godzinie 7 odłączyłem telefon od ładowarki, a dzisiaj o godzinie 8:30 mam 68 %, a był sporo używany. Tak, wszystkim nam bateria trzyma co najmniej 10h SOT. Nie ma się czym chwalić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayZ93 Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 aktualizację dla Mi6 można pobrać przez OTA, czy ten kanał aktualizacji jest wyłączony? jak na razie nie wykrywa aktualizacjiTapatalk - Xiaomi Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 25, 2019 Author Share Posted August 25, 2019 Padł serwis od sprawdzania OTA, dopóki nie wstanie, trzeba pobierać ręcznie. Wysłane z mojego Mi A3 przy użyciu Tapatalka Wydaliśmy wersje stabilne dla Mi Mix 3, Mi 8 Pro, Mi CC9. Jako, że basketbuild nie działa, więc nie mogę dodać changelogów tam, to podam je na razie tutaj (z oficjalnych changelogów MIUI): Mi Mix 3 - V10.3.3.0.PEECNXM: System Updated Android Security Patch to August 2019. Increased system security. Mi Cloud Optimization: Improved sync across multiple devices Mi 8 Pro - V10.3.5.0.PECCNXM: System Updated Android Security Patch to August 2019. Increased system security. Mi Cloud Optimization: Improved sync across multiple devices Mi CC9 - V10.3.12.0.PFCCNXM: System Updated Android Security Patch to August 2019. Increased system security. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted September 1, 2019 Share Posted September 1, 2019 Czy mógłbym prosić o aplikacje aparatu? Najlepiej z whyred (chociaż to chyba nie ma znaczenia). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajes Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 Używam RN7pro ze stabilnym romem 10.3.11. Kiedy w aparacie wybieram opcję "Film" bądź "Krótki film" cały "roboczy obszar" na którym widzę podgląd, jest, jak by to powiedzieć, przesunięty w dół lub ucięty u góry. Jak widzicie, pod kontrolkami do nagrywania zdjęcia widzę transparentnie część obrazu, ale u samej góry mam czarny pasek. Czy to nie jest błąd i obraz nie powinien być albo na całym obszarze lub przesunięty do góry, żeby wyeliminować ten czarny pasek? Identycznie wygląda sytuacja, kiedy rozmiar zdjęcia ustawiony jest na 16:9 (a nie 4:3). Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 2, 2019 Author Share Posted September 2, 2019 (edited) No właśnie wygląda na to, że nie. Tak miui zaprojektowało apkę aparatu... Wysłane z mojego Mi A3 przy użyciu TapatalkaNiedługo aktualizacja dla K20 Pro V10.4.4.0.QFKCNXM - Android Q Changelog: https://miuipolska.pl/d/xiaomi.eu/changelog-pl-stable/V10.4.4.0.QFKCNXM.html Edited September 3, 2019 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajes Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Czy muszę wgrywać patcha, który był udostępniany dla cotygodniowych aktualizacji związany z padem serwerów, żeby otrzymać nowe stable jak wyjdzie? Czy to był problem tylko dla wersji rozwojowych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 5, 2019 Author Share Posted September 5, 2019 Zależy jaki masz obecnie stable, ale najlepiej wgrać bo problem jest uniwersalny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alisco Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 (edited) Witam wszystkich, jestem zielony, proszę nie krzyczeć:) 1. Z tego co zrozumiałem przeglądając forum to na problem znikających ikon i wyświetlania tylko zegarka nie ma rozwiązania w miui Polska i nie będzie póki póki nie pojawi se owo rozwiązanie w wersji EEA oficjalnej stable? 2. Dostęp bezpośredni z pominięciem blokady działał mi na oryginalnym sofcie a w miui Polska niestety jest wyszarzony. Jest jakiś powód? Coś robię źle? Co mogę zrobić by po rozpoznaniu twarzy pokazywał się główny ekran a nie widok z konieczościa przesunięcia ekranu w górę? 3. Gdzie jest możliwość ustawienia dźwięku dla wiadomości? Nie ma go w "dzwięki i wibracje", nie ma w opcjach wiadomości. EDIT: Znalazłem - powiadomienia Aplikacji - SMS - osobno "SMS", osobno "SIM 1wiadomości", osobno "Wiadmości SIM 2". Nie wiem czemu służy samo ustawianie dzwięku dla "SMS" skoro jest rozbicie na SIM1 i SIM2. Generalnie sporo się namęczyłem żeby zainstalować miui polska licząc że rozwiąże to problem nr 1 a tu doszły jeszcze kolejne... redmi note 7 Edited September 5, 2019 by alisco Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cieplasek Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Witam. Mam Xiaomi Mi6 wersja oprogramowania Stable V10.3.1.0 Mam pytanie Czy jest jeszcze gdzieś możliwość ustawienia innego dźwięku do powiadomień i innego do SMS. Bo w dziale dźwięki tego nie mam Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 W aplikacji sms Panel sterowania -aplikacje- sms -powiadomienia -sms dźwięk Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cieplasek Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Dzięki. Niestety nie mam tego Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Poszukales w panelu sterowania?Tak jak ci napisałem krok, po kroku musi to być Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cieplasek Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Dzięki. Przepraszam. Jest tak jak napisałeś . Dziękuję za pomoc. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiaomi_lepsze Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 Gdzie znajdę changelog dla wersji: V10.3.6.0.PFBCNXM ANDROID: 9 ROM: MI9SE KOD: grus ROZM.: 2.0G I poprzednich względem 10.3.3.0, mowa o MI9 SE? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 21, 2019 Author Share Posted September 21, 2019 Tu. https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/grus/roms-cn-stable/Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 @Orjon pobieranie z tego mirom.ezbox jest bezpieczne? Mam Redmi 6 i już wyszedł na niego Pie na Globalu, ale telefon nie widzi aktualizacji. Ściągać, instalować czy lepiej poczekać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 23, 2019 Author Share Posted September 23, 2019 Linki które są na tym ezboxie są z oficjalnych serwerow MIUI. Jak chcesz to ściągaj, jak nie to czekaj.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted September 25, 2019 Share Posted September 25, 2019 Czy w stable na k20 pro jest opcja pulpitu z szufladą aplikacji czy ta opcja na razie jest tylko w wersjach beta?Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrReus Posted September 25, 2019 Share Posted September 25, 2019 Jest mi ktoś w stanie powiedzieć czym się różni wersja EEA od Global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 25, 2019 Share Posted September 25, 2019 Takie informacje znajdziesz na naszym portalu na forum i w necie, wystarczy użyć opcji szukaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 10.3.4. Stabilna na Note 7. Jak ustawić aby ngrywalo rozmowy z obydwu kart sim? Nagrywa tylko z głównej karty (ustawionej na połączenia), natomiast gdy przychodzi/wychodzi polaczeniez drugiego sim (internet) nic nie nagrywa lub nagrana jest cisza... Ktoś ma rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts