Krejzol Posted August 17, 2022 Share Posted August 17, 2022 Huhuu. Super. czekałem. Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz42 Posted August 20, 2022 Share Posted August 20, 2022 W ostatnich aktualizacjach MI 11 Pro V13.0.13.0.SKACNXM, V13.0.12.0.SKACNXM jest problem z przełączaniem pomiędzy obiektywem głównym, a teleobiektywem. Po przełączeniu z x1 (głównego obiektywu) na x5 aparat zostaje na głównym obiektywie nie przełącza się na teleobiektyw. Teleobiektyw dział dopiero przy powiększeniu do x9,5 i jak wrócimy z x9,5 na x5 to zostaje na teleobiektywie. Czy jest jakaś szansa, żeby to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 20, 2022 Author Share Posted August 20, 2022 Nie mamy większego wpływu na działanie apki Aparatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz42 Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 Można gdzieś ten błąd zgłosić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 21, 2022 Author Share Posted August 21, 2022 Do Xiaomi przez apkę Opinie, ale nie wiem czy doczekasz się odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mnkowalski Posted August 26, 2022 Share Posted August 26, 2022 Czy innym uzytkownikom rom na Mi 11 Lite 5g da się rozpakować ? pobierałem 2 razy i nie mogę go rozpakować . Chodzi mi o ten xiaomi.eu_multi_MI11Lite5G_V13.0.12.0.SKICNXM_v13-12-fastboot Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbychos Posted September 10, 2022 Share Posted September 10, 2022 Dzisiaj po aktualizacji do 13.0.2 stable przestały działać widgety. Ponowne ich umieszczenie nic nie daje. Coś się zepsuło w aktualizacji? POCO X3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelkrol Posted September 11, 2022 Share Posted September 11, 2022 Po zaktualizowaniu Mi Note 10 Pro do wersji 13.0.4 aplikacje Mi Fitness została zastąpiona przez aplikację Zdrowie. Nie jestem w stanie ponownie zainstalować aplikacji MI Fitness z Google Play a co za tym idzie nie mogę połączyć mojego zegarka Xiaomi Watch z telefonem. Podczas instalacji aplikacji z Google Play mam komunikat: Nie można zainstalować aplikacji MI Fitness (Xiaomi Wear) Czy ktoś miał podobny problem i mógłby pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted September 11, 2022 Share Posted September 11, 2022 https://miuipolska.pl/instalacja-mi-fitness-global-xiaomi-eu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelkrol Posted September 11, 2022 Share Posted September 11, 2022 33 minuty temu, Bar.Tek napisał: https://miuipolska.pl/instalacja-mi-fitness-global-xiaomi-eu/ Temat przerobiony jednak sytuacja bez zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fu.merde Posted September 12, 2022 Share Posted September 12, 2022 Pobrałem z xiaomi.eu ostatni rom do 12pro, jednak w paczce nie ma pliku windows_fastboot_update_rom.bat. Gdzie moge znalezc instrukcje instalacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 12, 2022 Author Share Posted September 12, 2022 https://miuipolska.pl/jak-przejsc-z-rom-u-xiaomi-eu-fastboot-na-xiaomi-eu-recovery/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelkrol Posted September 12, 2022 Share Posted September 12, 2022 Od wersji stabilnej 13.0.2 na Mi Note 10 Pro nie mogę przejść procesu sprawdzania bezpieczeństwa. Aplikacja zatrzymuje się na "Ogranicz dostęp do kodów weryfikacyjnych" i nie przechodzi dalej (załącznik). Spotkał się ktoś z podobnym problemem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 12, 2022 Author Share Posted September 12, 2022 Odczekałeś trochę? Ona czasem na tym stoi, ale po jakimś czasie idzie dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamak Posted October 27, 2022 Share Posted October 27, 2022 na Mi12pro wcześniej robiłem instalację Miui przez fastboot. Obecnie aktualizacje są pod recovery; jednocześnie widzę, że nie ma TWRP do aktualizacji jest z kolei recovery wbudowane jak widzę; czy z tego można skorzystać przy aktualizacji do wyższej wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 27, 2022 Share Posted October 27, 2022 tutaj jest https://dl.akr-developers.com/?dir=skkk/TWRP/A12/v6.3_A12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamak Posted October 27, 2022 Share Posted October 27, 2022 dzięki, czyli jak rozumiem działamy jak pod Android 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 27, 2022 Share Posted October 27, 2022 Masz do a13. https://dl.akr-developers.com/?dir=skkk/TWRP/A13/v6.3_A13 Nie patrzyłem jaka wersja Androida jest w 12pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 27, 2022 Author Share Posted October 27, 2022 IMG wgrać na razie trzeba pod A12. Nie A13. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiek80 Posted November 12, 2022 Share Posted November 12, 2022 Ktos sie orientuje czemu najnowsze aktualizacje sa na rejonie Szwajcaria ? Czemu ta regionalizcja ma służyć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 12, 2022 Share Posted November 12, 2022 1 Bo chińczaki nie lubią EU2 Bo szwajcary im płacą za szybki dostęp.3 Bo przy małej populacji a dużym nasyceniu sprzętem łatwiej o informacje zwrotne.4 Bo tak Pewnie więcej jest możliwości , ale co jest konkretnym powodem to prezes Xiaomi nie poinformował.A sama regionalizacja związana jest przede wszystkim z przepisami prawnymi na danym regionie.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 12, 2022 Share Posted November 12, 2022 Często jest tak, że wychodzi najpierw wersja stable beta, a ta nie jest przeznaczona na kraje: Polska i jeszcze parę innych. Stąd nigdy nie dostajemy pierwsi aktualizacji. To, że nie jest przeznaczona na Polskę i parę innych krajów jest opisane przy każdym romie na forum xiaomi. Najwidoczniej nie jesteśmy dobrymi testerami Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwertero Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 (edited) Witam, Po ostatniej stabilnej aktualizacji 11T Pro o numerze 13.0.7 zniknęło dojście do katalogu nagrań. Ktoś coś w tym temacie może powiedzieć ? Edited November 15, 2022 by qwertero Dorzucam screenshot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Boratyński Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Dobry wieczor. Czy ktoś pomoże mi pobrać wersję oprogramowania na Xiaomi 12x taką zeby można było wgrać przez fastboot? Niestety nie moge zainstalować zadnego trwp i nie działa mi inaczej. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Jeśli jest to wersja pod recovery, to jak chcesz pobrać pod fastboot? Musisz zainstalować przez recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Boratyński Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 4 minuty temu, Bar.Tek napisał: Jeśli jest to wersja pod recovery, to jak chcesz pobrać pod fastboot? Musisz zainstalować przez recovery. i w tym jest problem, nie mogę wgrać zadnego recovery, niby ładuje a włącza się stockowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Nie wiem jak w 12x ale zapewne musisz zbootować recovery. Fastboot boot i nazwa pliku recovery, jak się odpali to w ustawieniach recovery Advancec klikasz flash current ... Jak nie to kopiujesz plik i instalujesz go na zbootowanym recovery . Gdybyś musiał zrestartować ponownie do recovery to po prostu bootujesz go kolejny raz. Po instalacji romu recovery powinno już być zainstalowane w telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 3, 2022 Author Share Posted December 3, 2022 (edited) Dokładnie tak jak @Bar.Tek napisał. w razie czego mogę pomóc zdalnie @Marek Boratyński Edited December 3, 2022 by Kacper Skrzypek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Boratyński Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 6 minut temu, Bar.Tek napisał: Nie wiem jak w 12x ale zapewne musisz zbootować recovery. Fastboot boot i nazwa pliku recovery, jak się odpali to w ustawieniach recovery Advancec klikasz flash current ... Jak nie to kopiujesz plik i instalujesz go na zbootowanym recovery . Gdybyś musiał zrestartować ponownie do recovery to po prostu bootujesz go kolejny raz. Po instalacji romu recovery powinno już być zainstalowane w telefonie. Dziękuję ale nie da rady. Jakiś dziwny ten telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Co jest nie tak? Z doświadczenia wiem, że jak coś nie idzie to format data i ponowna próba. Jak wywala jakieś błędy podczas instalacji to restart recovery i ponowna próba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Boratyński Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 1 minutę temu, Kacper Skrzypek napisał: Dokładnie tak jak @Bar.Tek napisał. w razie czego mogę pomóc zdalnie @Marek Boratyński Proszę o pomoc. Nie ogarne tego a telefon leży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Napisz gdzie jest problem. poradnik tutaj trochę łatwiejsza instrukcja https://miuipolska.pl/jak-przejsc-z-rom-u-xiaomi-eu-fastboot-na-xiaomi-eu-recovery/ a w skrócie uruchamiasz na PC platform-tools (w katalogu platform umieszczasz plik z recovery) telefon uruchamiasz w fastboot fastboot boot i nazwa recovery odpali się recovery, możesz zrobić format data >yes ponownie zbootuj recovery i umieść w telefonie plik z instalką romu install zip i wskazujesz plik z romem po zakończeniu flashowania facory reset i format data>yes restart koniec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Boratyński Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 9 minut temu, Bar.Tek napisał: Co jest nie tak? Z doświadczenia wiem, że jak coś nie idzie to format data i ponowna próba. Jak wywala jakieś błędy podczas instalacji to restart recovery i ponowna próba. Próbuję wpisać fastboot -w i wciąż wywala jakiś błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 a masz sterowniki fastboot zainstalowane? pobierz miflash unlock lub xiaomi miflash i tam z poziomu aplikacji zainstalujesz sterowniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Boratyński Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 2 minuty temu, Bar.Tek napisał: a masz sterowniki fastboot zainstalowane? pobierz miflash unlock lub xiaomi miflash i tam z poziomu aplikacji zainstalujesz sterowniki Napisane midrive Instaled Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts