Jump to content

MIUI 12/13/14 - wersje stabilne XIAOMI.EU/MIUIPOLSKA.PL

Recommended Posts

W ostatnich aktualizacjach MI 11 Pro V13.0.13.0.SKACNXM, V13.0.12.0.SKACNXM jest problem z przełączaniem pomiędzy obiektywem głównym, a teleobiektywem. 

Po przełączeniu z x1 (głównego obiektywu) na x5 aparat zostaje na głównym obiektywie nie przełącza się na teleobiektyw.

Teleobiektyw dział dopiero przy powiększeniu do x9,5 i jak wrócimy z x9,5 na x5 to zostaje na teleobiektywie.

Czy jest jakaś szansa, żeby to naprawić?

• 2 weeks later...

Po zaktualizowaniu Mi Note 10 Pro do wersji 13.0.4 aplikacje Mi Fitness została zastąpiona przez aplikację Zdrowie. Nie jestem w stanie ponownie zainstalować aplikacji MI Fitness z Google Play a co za tym idzie nie mogę połączyć mojego zegarka Xiaomi Watch z telefonem.

Podczas instalacji aplikacji z Google Play mam komunikat: 

Nie można zainstalować aplikacji MI Fitness (Xiaomi Wear)

Czy ktoś miał podobny problem i mógłby pomóc. 

Od wersji stabilnej 13.0.2 na Mi Note 10 Pro nie mogę przejść procesu sprawdzania bezpieczeństwa. Aplikacja zatrzymuje się na "Ogranicz dostęp do kodów weryfikacyjnych" i nie przechodzi dalej (załącznik). Spotkał się ktoś z podobnym problemem ?

IMG_20220912_203750.jpg

• 1 month later...

na Mi12pro wcześniej robiłem instalację Miui przez fastboot. Obecnie aktualizacje są pod recovery; jednocześnie widzę, że nie ma TWRP do aktualizacji  image.thumb.png.493c49d127cc88102521c3e103fee03c.png

jest z kolei recovery wbudowane jak widzę; czy z tego można skorzystać przy aktualizacji do wyższej wersji

pic.jpg

• 3 weeks later...

1 Bo chińczaki nie lubią EU
2 Bo szwajcary im płacą za szybki dostęp.
3 Bo przy małej populacji a dużym nasyceniu sprzętem łatwiej o informacje zwrotne.
4 Bo tak

Pewnie więcej jest możliwości , ale co jest konkretnym powodem to prezes Xiaomi nie poinformował.

A sama regionalizacja związana jest przede wszystkim z przepisami prawnymi na danym regionie.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Często jest tak, że wychodzi najpierw wersja stable beta, a ta nie jest przeznaczona na kraje: Polska i jeszcze parę innych. Stąd nigdy nie dostajemy pierwsi aktualizacji. 

To, że nie jest przeznaczona na Polskę i parę innych krajów jest opisane przy każdym romie na forum xiaomi. Najwidoczniej nie jesteśmy dobrymi testerami :)

• 3 weeks later...

Nie wiem jak w 12x ale zapewne musisz zbootować recovery. Fastboot boot i nazwa pliku recovery, jak się odpali to w ustawieniach recovery Advancec klikasz flash current ... 

Jak nie to kopiujesz plik i instalujesz go na zbootowanym recovery . Gdybyś musiał zrestartować ponownie do recovery to po prostu bootujesz go kolejny raz.  Po instalacji romu recovery powinno już być zainstalowane w telefonie. 

6 minut temu, Bar.Tek napisał:

Nie wiem jak w 12x ale zapewne musisz zbootować recovery. Fastboot boot i nazwa pliku recovery, jak się odpali to w ustawieniach recovery Advancec klikasz flash current ... 

Jak nie to kopiujesz plik i instalujesz go na zbootowanym recovery . Gdybyś musiał zrestartować ponownie do recovery to po prostu bootujesz go kolejny raz.  Po instalacji romu recovery powinno już być zainstalowane w telefonie. 

Dziękuję ale nie da rady. Jakiś dziwny ten telefon.

Napisz gdzie jest problem.

poradnik

tutaj trochę łatwiejsza instrukcja

https://miuipolska.pl/jak-przejsc-z-rom-u-xiaomi-eu-fastboot-na-xiaomi-eu-recovery/

a w skrócie

uruchamiasz na PC platform-tools (w katalogu platform umieszczasz plik z recovery)

telefon uruchamiasz w fastboot

fastboot boot i nazwa recovery

odpali się recovery, możesz zrobić format data >yes

ponownie zbootuj recovery i umieść w telefonie plik z instalką romu

install zip i wskazujesz plik z romem

po zakończeniu flashowania facory reset i format data>yes

restart

koniec

• ZduneX25 changed the title to MIUI 10/11/12/13/14 - wersje stabilne XIAOMI.EU/MIUIPOLSKA.PL
  • ZduneX25 changed the title to MIUI 12/13/14 - wersje stabilne XIAOMI.EU/MIUIPOLSKA.PL