xawm Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 24 minuty temu, Arly77 napisał: Działa Wam castowanie na 11.07 dla Mi9? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka U mnie mi9 (Stable V11.0.7.0) + LG =działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 U mnie (Mi9 + TV: Samsung, LG) ani na DEV, ani Stable przesyłanie Video z poziomu telefonu nie działało i nie działa. Muszę podpierać się aplikacją AllConnect (widzę że wyparowała z Play Store). Zdjęcia idą bez problemu. Screen Mirroring także. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gronki.bronka Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Czy na ostatniej wersji jest możliwość ustawienia AOD aby wyświetlał się te 10-15 sekund po dotknięciu ekranu tak jak to ma miejsce na wersjach tygodniowych ?Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 gronki_bronka to podmień AOD z deva na stabletutaj widzę jest na 10s https://t.me/MemuiMirrors/142 MI 9T Pro 🅼🆂🅸🅺 🆇 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubowitz Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Bateria jak dla mnie też leci w oczach....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 10 godzin temu, lubowitz napisał: Bateria jak dla mnie też leci w oczach....... Fakt, bateria podobnie jak na DEV. Mocno przeciętnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robcik Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 U mnie bateria trzyma bardzo dobrze. Tutaj mój najlepszy wynik.Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwitek191 Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 O co chodzi, że na MIUI 11. Dokładnie 11.0.2 na Mi5s plus. Nie ma w ustawieniach opcji "Region"? Co do ekranu bezprzewodowego, który również nie działa, znalazłem odpowiedź dlaczego w Global Mi9, gdzie opcja "prześlij ekran" (na ekran zewnętrzny lub rzutnik) jest oddzielona od "ekran bezprzewodowy". Instalując aplikacje "bezprzewodowy wyświetlacz" otwiera się Menu którego nie ma w ustawieniach (może jest ukryte), a które było wcześniej w Miui 10 na Mi5s plus "ekran bezprzewodowy" i telewizor łączy się bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 25, 2020 Author Share Posted March 25, 2020 1 godzinę temu, kwitek191 napisał: O co chodzi, że na MIUI 11. Dokładnie 11.0.2 na Mi5s plus. Nie ma w ustawieniach opcji "Region"? Na miuipolska nigdy nie było takiej opcji, więc nie rozumiem zdziwienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwitek191 Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 49 minut temu, Orjon napisał: Na miuipolska nigdy nie było takiej opcji, więc nie rozumiem zdziwienia. Zdjęcie z Miui Global 11.0.5 i mój z xiaomi.eu 11.0.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Orjon Ci wyjaśnił, więc nie rozumiem co te zrzuty ekranu mają pokazywać? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwitek191 Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 3 godziny temu, kwitek191 napisał: O co chodzi, że na MIUI 11. Dokładnie 11.0.2 na Mi5s plus. Nie ma w ustawieniach opcji "Region"? Co do ekranu bezprzewodowego, który również nie działa, znalazłem odpowiedź dlaczego w Global Mi9, gdzie opcja "prześlij ekran" (na ekran zewnętrzny lub rzutnik) jest oddzielona od "ekran bezprzewodowy". Instalując aplikacje "bezprzewodowy wyświetlacz" otwiera się Menu którego nie ma w ustawieniach (może jest ukryte), a które było wcześniej w Miui 10 na Mi5s plus "ekran bezprzewodowy" i telewizor łączy się bez problemu. Może pomyliłem Global z Miui polska. Sorki. To druga część mojej wiadomości. Mogę ją podeprzeć screenami. Po zainstalowaniu aplikacji "Miracast plus" w tej aplikacji wyskakuje menu, które wcześniej było dostępne w ustawieniach Miui polska, a którego teraz nie ma. Przez."Prześlij ekran" w ustawieniach nie da się połączyć z TV. Czy jest możliwość tego przywrócenia na Miui 11? Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 (edited) @kwitek191 raz, że wszelkie tego typu aplikacje korzystają de facto z implementowanych w systemie rozwiązań. Dwa, że ta funkcja jest w MIUI nadal tylko w inny sposób się ją "wywołuje". Na przykład bezpośrednio z galerii lub ze skrótów na belce statusu...(Wyświetl bezprzewodowo). @Orjon mały bug w przeglądarce na Stable, mianowicie nakładają się pasek wyszukiwania i narzędzie do wyszukiwania fraz (screen). Edited March 25, 2020 by QBAQ Chłop nie ogarnia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwitek191 Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 5 minut temu, QBAQ napisał: @kwitek191 raz, że wszelkie tego typu aplikacje korzystają de facto z implementowanych w systemie rozwiązań. Dwa, że ta funkcja jest w MIUI nadal tylko w inny sposób się ją "wywołuje". Na przykład bezpośrednio z galerii lub ze skrótów na belce statusu...(Wyświetl bezprzewodowo). @Orjon Co nie zmienia faktu, że wywoływanie jej w ten sposób dalej nie działa (nie znajduje TV) , a na Globalu jest i funkcja "Projekcja" działająca jak aktualna "prześlij ekran" czy belka "wyświetlaj bezprzewodowo" oraz oddzielnie "ekran bezprzewodowy" który TV wyszukuje jak implementowane rozwiązanie z aplikacji. Stąd moje pytanie o powrót opcji "Ekran bezprzewodowy". Link to comment Share on other sites More sharing options...
robaks Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Redmi Note 8T również nie znajduje TV Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwitek191 Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 (edited) 6 minut temu, robaks napisał: Redmi Note 8T również nie znajduje TV Spróbuj czy z aplikacją Miracast Plus się uda? Edited March 25, 2020 by kwitek191 Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 (edited) Akurat to jak się nazywa ta funkcja prześlij/wyświetlaj/ekran bezprzewodowy to tylko wynik rozmemłania MIUI. U mnie generalnie działa. tzn..działa w trakcie gdy na TV wejdę w funkcję AllShare (Samsung) - inaczej TV nie widzi. Edited March 26, 2020 by QBAQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwitek191 Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 1 godzinę temu, QBAQ napisał: Akurat to jak się nazywa ta funkcja prześlij/wyświetlaj/ekran bezprzewodowy to tylko wynik rozmemłania MIUI. U mnie generalnie działa. tzn..działa w trakcie gdy na TV wejdę w funkcję AllShare (Samsung) - inaczej TV nie widzi. Próbuje wytłumaczyć, że to są dwie różne funkcje, może dlatego obydwie pozostały w Global ("Projekcja" i "Ekran bezprzewodowy"). Jedna działa, druga nie działa, a w miui polska została tylko ta pierwsza, która u mnie nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 (edited) Z tego co ja widzę, u siebie, funkcja o której mówisz że jej nie ma - jest. W sumie obie są. @kwitek191 P.S. no chyba, że Xiaomi Mi5s Plus został z tej funkcji wykastrowany, ale to już musiałby się @Orjon wypowiedzieć. Edited March 26, 2020 by QBAQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwitek191 Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 @QBAQ Obawiam się, że został właśnie wykastrowany z tej opcji. Screeny z mojego menu. Przeglądając również fora MiBoxa, chyba nie dotyczy to tylko Mi5s plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 26, 2020 Author Share Posted March 26, 2020 44 minuty temu, QBAQ napisał: P.S. no chyba, że Xiaomi Mi5s Plus został z tej funkcji wykastrowany, ale to już musiałby się @Orjon wypowiedzieć. A żebym ja to wiedział... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwitek191 Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Jaka jest szansa, żeby to przywrócić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 @kwitek191 no, a z poziomu galerii nie masz możliwości projekcji do TV?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwitek191 Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 24 minuty temu, QBAQ napisał: @kwitek191 no, a z poziomu galerii nie masz możliwości projekcji do TV?? Mam, ale nadal jest to "Projekcja", która nie wyszukuje MiBoxa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 @kwitek191 to mów, że chodzi o MiBox a nie o normalny TV. Przez to wałkujemy niepotrzebnie temat, bo nie precyzujesz że chcesz przesyłać na MiBox... Z tego co wyczytałem to NIE MA takiej możliwości bez instalacji na MiBox BubbleUpNp czy Kodi. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwitek191 Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 1 godzinę temu, QBAQ napisał: @kwitek191 to mów, że chodzi o MiBox a nie o normalny TV. Przez to wałkujemy niepotrzebnie temat, bo nie precyzujesz że chcesz przesyłać na MiBox... Z tego co wyczytałem to NIE MA takiej możliwości bez instalacji na MiBox BubbleUpNp czy Kodi. Pozdrawiam. Lub wcześniej wspomnianej apki na telefon. To lipa MIUI 11 w przypadku mojego fona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 @kwitek191 to raczej nie wina MIUI tylko po prostu fakt wynikający ze specyfikacji Mi Boxa, który "nie ma wbudowanego w standardzie programu do odbioru mediów DLNA". Zatem wynika z tego jednoznacznie, że to Mi Box potrzebuje jakiejś apki, która obejdzie Chromecast, a nie MIUI szukać sposobu żeby leczyć niekompatybilność z DLNA podstawek do TV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwitek191 Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 (edited) 12 godzin temu, QBAQ napisał: @kwitek191 to raczej nie wina MIUI tylko po prostu fakt wynikający ze specyfikacji Mi Boxa, który "nie ma wbudowanego w standardzie programu do odbioru mediów DLNA". Zatem wynika z tego jednoznacznie, że to Mi Box potrzebuje jakiejś apki, która obejdzie Chromecast, a nie MIUI szukać sposobu żeby leczyć niekompatybilność z DLNA podstawek do TV. Wina MIUI bo w 10 jeszcze był Ekran bezprzewodowy, a w 11 na Mi5s plus już nie ma. Działało, nie działa. A wystarczy apka w tel, żeby MiBox nagle stawał się widoczny, więc znów MIUI. Ale podkreślam, nie mówię tu o całym MIUI 11 tylko o konkretnym na Mi5s plus. Bo u Ciebie @QBAQEkran bezprzewodowy dalej jest w 11. Edited March 27, 2020 by kwitek191 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 (edited) Opiszę swój problem. W folderze mam kilka aplikacji, uruchamiam obojętnie jaką np kalkulator. Zamykam przyciskiem wstecz i tu pojawia się mój problem. Zamiast wyjść do folderu, wychodzę odrazu do pulpitu. Dzieje się tak w każdym folderze jaki mam. Podpowie ktoś co namieszałem. Telefon Mi 9. Edited March 30, 2020 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwitek191 Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 4 godziny temu, maciek04 napisał: Opiszę swój problem. W folderze mam kilka aplikacji, uruchamiam obojętnie jaką np kalkulator. Zamykam przyciskiem wstecz i tu pojawia się mój problem. Zamiast wyjść do folderu, wychodzę odrazu do pulpitu. Dzieje się tak w każdym folderze jaki mam. Podpowie ktoś co namieszałem. Telefon Mi 9. Myślę, że uzależnione jest to od wersji MIUI, u żony na Global MIUI 11 w Mi9 wraca do folderu, u mnie w xiaomi.eu MIUI 11 wraca do pulpitu. Gdyby nie Twój wpis nawet nie zauważył bym, że tak się dzieje, ale nie widzę w tym jakiegoś problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 5 godzin temu, maciek04 napisał: Opiszę swój problem. W folderze mam kilka aplikacji, uruchamiam obojętnie jaką np kalkulator. Zamykam przyciskiem wstecz i tu pojawia się mój problem. Zamiast wyjść do folderu, wychodzę odrazu do pulpitu. Dzieje się tak w każdym folderze jaki mam. To samo jest na ostatniej stable dla Mi Note 10, więc przypadek nie jest odosobniony. I zgodzę się, jest to wkurzające. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 Stable u mnie, wraca do folderu.Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 A jaką wersję launchera mają ci, którym wraca do folderu ? Bo to chyba prędzej o launcher niż o MIUI chodzi. U mnie na Mi9 ostatnie MIUI Dev zawiera launcher 4.15 release I niestety wraca do pulpitu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 Najnowszy stabilny dla mojego telefonuWysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 No to mój launcher nowszy, choć stabilny niby, ale wraca mi do pulpitu[Edit] Ha, nie wiem o co chodzi, ale teraz zaczęło mi wracać do folderu jednak... Czary jakieś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts