Jump to content

MIUI 12/13/14 - wersje stabilne XIAOMI.EU/MIUIPOLSKA.PL

Recommended Posts

Witam.

Posiadam Mi5s z softem  xioami.eu  niedawano wgranym w serwisie.

Obecna wersja MIUI 10.4  9.5.30 (rozwojowa).

Doszedłem do wniosku , że jednak wolałbym wersję stabilną.

Co muszę zrobić żeby przejść na wersję stabilną.

We wcześniejszych wersjach systemu była możliwość zainstalowania aktualizacji z pliku,

teraz tego nie mogę znaleźć.

Czy jakiś dobry człowiek mógłby mi pomóc ?

Pozdrawiam

M

Dnia 7.06.2019 o 11:00, mario1 napisał:

Czy jakiś dobry człowiek mógłby mi pomóc ?

Pozdrawiam

M

Najlepiej w twrp z wipe. 

Edited by mrosi
Edycja cytowanej zawartości przekracza możliwości...?

V10.3.5.0.PEJMIXM dla pocof1

Wszystko narazie jest ok, zobaczymy czy czytnik palca nie zacznie się sypac.

Zauważyłem mały brak tłumaczenia.

Screenshot-2019-06-16-15-51-13-118-com-a

Czy po wstrzymaniu bety, będzie można liczyć na jakies changelogi/dyskusję dla globala?

Edited by mini3k

1 godzinę temu, mini3k napisał:

Czy po wstrzymaniu bety, będzie można liczyć na jakies changelogi/dyskusję dla globala?

Global ma swój wątek w dziale dla Pocophone. Xiaomi.eu - tutaj.

Co do braku tlumaczenia - hm, dziwne. Sprawdzę.

Edit - naprawione

Edited by Orjon

4 godziny temu, Orjon napisał:

Bo jest. Też można go stamtąd ściągnąć, po prostu w pierwszym poście jest jeszcze link do wszystkich ROMów - i tych podlinkowanych na stronie którą podałeś, jak i starszych w razie jakby któraś nie wypaliła.

No własnie nie ma, na ten moment podlinkowana jest wersja poprzednia, a nie 3.3.0.

Poza tym TWRP też jest nowe z 6.09.2019, i w ogóle nie jest podlinkowany do MI9 SE:

https://dl-cdn.wafuu.id/?dir=twrp/grus

Może jakiś dobry człowiek powie mi jaki wipe mam zrobić w trwp by zmienić system z 9.1.3 na coś poniżej 8.11? Po wgraniu 9.1.3 bateria szaleje, jest mniejsza o połowę. Czy zwykła aktualizacja też da radę? Mój tel redmi 4 pro

Dnia 27.06.2019 o 18:13, needlehole napisał:

Cześć. Jestem na 10.3.5 w Pocophone i zauważyłem bardzo duży drenaż bateri. Przy obecnym stanie, sot wyjdzie trochę ponad 4h, a na poprzednich wersjach dochodziło do 8h. Czy ktoś może mi pomóc w znalezieniu przyczyny?

Dlaczego twierdzisz, że masz drenaż? Używam Mi Mix 2s i gdy czytam Twojego posta mam 53% baterii po 13h używania telefonu od pełnego naładowania, a SOT mam niecałe 3,5h. Bardzo podobne użycie do Ciebie i nie twierdzę, że mam drenaż baterii. Dodatkowo nie używam i nie mam zainstalowanego FB, Insta i Spotify, a Mi Fit mam wyłączone w tle.

Edited by Szaju
Literówka

Mam pytanie czy mogę spodziewać się nowego stable do Mi Mix Pro V10.3.2.0.NBDCNXM wiem ze to android 7 ale może do stable się zlitują. ;) To ostatnia aktualizacja dla tego modelu.

Edited by Shadow2k3

Dnia 9.06.2019 o 12:09, Kamil Kupiec napisał:

Najlepiej w twrp z wipe. 

Właśnie też chcę wrócić na globala z xiaomi.eu i czytałem, że powinno się przez miflash. To jak wreszcie jest? Jak przez twrp to wipe data, dalvik i cache?

Rozumiem, że tak czy siak trzeba wgrać od nowa twrp i magisk.

2 godziny temu, damek napisał:

Właśnie też chcę wrócić na globala z xiaomi.eu i czytałem, że powinno się przez miflash. To jak wreszcie jest? Jak przez twrp to wipe data, dalvik i cache?

Rozumiem, że tak czy siak trzeba wgrać od nowa twrp i magisk.

Przydał by się tutorial do tego bo sam miałem dużo prób zanim udało mi się to zrobić i już nie pamiętam co dokładnie robiłem, na pewno w którymś wątku ktoś to opisał ale znaleźć to trudno teraz.

• ZduneX25 changed the title to MIUI 10/11/12/13/14 - wersje stabilne XIAOMI.EU/MIUIPOLSKA.PL
  • ZduneX25 changed the title to MIUI 12/13/14 - wersje stabilne XIAOMI.EU/MIUIPOLSKA.PL
  • ZduneX25 pinned this topic
  • Kacper Skrzypek locked this topic
  • mrosi unpinned this topic
  • ZduneX25 unlocked this topic