lukkop91 Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 A nie lepiej zostać na globalu? Skoro to twój pierwszy Xiaomi to nic nie rób i będziesz zadowolony.Ja też jestem pierwszy raz posiadaczem xiaomi, miałem wszystkie rodzaje romu z miui i jednak beta najlepsza dla mnie. Dodam że pierwszy raz grzebałem telefon w życiu i w tym przypadku jest to bardzo łatwe.Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiesiek3d Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 A mnie na stabilnej bateria lepiej działa.Na Xiaomi eu jest g..no a nie opisanie różnic, jak to w Xiaomi wszystko załatwiają użytkownicy, tzn. męczą się z bugami. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 To nie jest temat do porównania romów. Trzymajcie się wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 Dziękuję Panowie za odpowiedzi, choć nie jestem dzięki nim bliżej decyzji Przepraszam za sprowokowanie odejścia od tematu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 [mention=37995]Adamk102[/mention], tak, działa.Wyczyszczenie danych aplikacji pomogło wszystko działaWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 @Adamk102 Najprostsze rozwiązania zwykle bywają najbardziej skuteczne... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redone Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 (edited) Pojawił się rom xiaomi.eu w wersji 11.0.2. Szalu nie ma w porownaniu do 11.0.6 eurpejskiego globala, ale jest... Jeden podstawowy pozytyw- mało śmieci. Minus kalendarz i kalkulator wsiakly :/ https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HM7A_V11.0.2.0.PCMCNXM_v11-9.zip/download Edited December 5, 2019 by redone Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotraskbw Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 Kurde teraz zauważyłem, że wywalono bardzo użyteczna funkcję z apki SMS, w miui 10 jak się wchodziło w smsa to na górnej belce była ikona słuchawki, za pomocą której można było szybko zadzwonić do tej osoby, teraz w ver. 11 tego nie ma! To była bardzo dobra funkcjonalność! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel789 Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 W redmi 4x jest problem bo podczas pisania smsa i zablokowania ekranu nie da się go od razu odblokować. Cały czas widoczny ekran blokady, ale telefon odblokowany bo są wibracje dotykania ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 @piotraskbw To było dublowanie funkcji tak naprawdę. Po kliknięciu nazwy kontaktu (pośrodku), przenosi do karty kontaktu, z której można wprost wybrać telefon do wykonania rozmowy. Jedno kliknięcie więcej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 5, 2019 Author Share Posted December 5, 2019 Swoją drogą, w ostatniej becie udało nam się przywrócić tą funkcję (tej, która dzisiaj wyjdzie). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 5, 2019 Author Share Posted December 5, 2019 Jak "wsiąkły"? Przecież muszą być. Celowo ich nie usuwamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redone Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 (edited) Orjon - też tak myślałem. Wchodzę w aplikacje i magia. Kalkulatora nie ma w ogóle w aplikacjach. Jakoś magicznie uchował się jako wigdzet. Kalendarz na liście owszem i jest ale nijak nie można jej ani skrótu pokazać na pulpicie, nijak uruchomić... Magia Normalnie wszystko jest w "narzędzia"? chyba tak. Edited December 5, 2019 by redone Link to comment Share on other sites More sharing options...
SultanKosmituff Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 Hej, Czy w przypadku upgrade'u z MIUI 10 na MIUI 11 należy robić full wipe, czy bez problemu przejdę na wersję wyżej? No i pytanie o Google Pay, na obecnym 10.4.6 i metodzie Magiskowej nadal nie jestem w stanie dodać tej metody płatności (ctsProfile: false). Ah i czy przy ewentualnej aktualizacji muszę najpierw usunąć Magisk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 Hej, Czy w przypadku upgrade'u z MIUI 10 na MIUI 11 należy robić full wipe, czy bez problemu przejdę na wersję wyżej? No i pytanie o Google Pay, na obecnym 10.4.6 i metodzie Magiskowej nadal nie jestem w stanie dodać tej metody płatności (ctsProfile: false). Ah i czy przy ewentualnej aktualizacji muszę najpierw usunąć Magisk? Możesz robić bez full wipe, choć większość poleca instalację na czysto ze zgraniem danych na chmurę. Magiska należy odinstalować przed każdym updatem (ponoć czasem występują bootloopy), a płatności działają skoro nikt nie pisze o problemie. Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Se8a Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 W końcu wyszła aktualizacja do MiNote 2. I już bug, zupełnie nie działa aplikacja do sms, czyściłem dane aplikacji, bez skutku, aplikacja zamyka się pół sekundy po kliknięciu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 5, 2019 Author Share Posted December 5, 2019 Podeślij log błęduWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Se8a Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 (edited) 45 minut temu, Orjon napisał: Podeślij log błędu Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Nie wyskakuje żadne powiadomienie o zaprzestaniu działania aplikacji, więc ciężko wygenerować kod. Edited December 5, 2019 by Se8a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 5, 2019 Author Share Posted December 5, 2019 Wygeneruj z poziomu kompa za pomocą ADB (adb logcat > plik.txt) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Se8a Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 43 minuty temu, Orjon napisał: Wygeneruj z poziomu kompa za pomocą ADB (adb logcat > plik.txt) Myślałem że ta metoda dawno odeszła do lamusa, poradnik jak to zrobić jest chyba jeszcze z 2012 roku... Pierwszy raz to robię, mam nadzieję że dobrze wyciąłem potrzebne informacje które pomogą w naprawieniu problemu, bo niespecjalnie chcę się dzielić logiem z kilku minut działania całego telefonu... log2.txt 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 5, 2019 Author Share Posted December 5, 2019 Widzę o co chodzi. Wyczyść dane apki SMS.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 YouTube vanced jeżeli używam gestów problem z PIP. Normalna nawigacja pip działa bezproblemowo. Nawigacja gestami gryzie się z pip?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Se8a Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 1 godzinę temu, Orjon napisał: Widzę o co chodzi. Wyczyść dane apki SMS. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Przecież napisałem wyżej że czyściłem, zero efektu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotraskbw Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 6 godzin temu, mrosi napisał: @piotraskbw To było dublowanie funkcji tak naprawdę. Po kliknięciu nazwy kontaktu (pośrodku), przenosi do karty kontaktu, z której można wprost wybrać telefon do wykonania rozmowy. Jedno kliknięcie więcej... Tylko to dodatkowe kliknięcie psuje używalność, a tak jak ktoś ci napisał smsa i po odczytaniu chcesz zadzwonić to klik i już - na tym polega tworzenie wygodnych interfejsów. Ta niby zdublowana funkcjonalność jest bardzo wygodna bo nie trzeba przeklikiwać, przewijać itp. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.mlynarczyk87 Posted December 6, 2019 Share Posted December 6, 2019 (edited) 13 godzin temu, piotraskbw napisał: Kurde teraz zauważyłem, że wywalono bardzo użyteczna funkcję z apki SMS, w miui 10 jak się wchodziło w smsa to na górnej belce była ikona słuchawki, za pomocą której można było szybko zadzwonić do tej osoby, teraz w ver. 11 tego nie ma! To była bardzo dobra funkcjonalność! Opcja wróciła dziś w najnowszej wersji beta 9.12.5 Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Edited December 6, 2019 by Orjon Nie cytujemy obrazków!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 6, 2019 Author Share Posted December 6, 2019 Przecież napisałem wyżej że czyściłem, zero efektu Przechodziłeś zatem z weekly na stable bez wipe. Rób wipe.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkop91 Posted December 6, 2019 Share Posted December 6, 2019 YouTube vanced jeżeli używam gestów problem z PIP. Normalna nawigacja pip działa bezproblemowo. Nawigacja gestami gryzie się z pip?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaProblem został rozwiązany w becie jakieś 2-3 tyg temu i pewnie prawdopodobnie będzie rozwiązany na stable przy następnej aktualizacji.Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariokej Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Mam na starym poczciwym Redmi 3S rom oznaczony Xiaomi.eu 9.9.26 z MIUI 11 na androidzie 9 (choć tu w wersjach widzę jako ostatnie miui10 9.1.3 na andku 6). Niestety nie działa odciska palca - przy opcji dodawania go nie pokazuje się to pole z liniami papilarnymi. W diagnostyce CIT pokazuje "Unknown Fod sensor type". Da się to jakoś naprawić? Bardzo mi się podoba ten rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 7, 2019 Author Share Posted December 7, 2019 Ktoś zrobił port Xiaomi.eu bo my go przecież już na Redmi 3S od dawna nie wydajemy. Pytaj się autora portu.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariokej Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 Ok. Już "po autorze" znalazłem jakiś poprawiony rom z działającym palcem. Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotraskbw Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 (edited) Dnia 6.12.2019 o 05:57, k.mlynarczyk87 napisał: Opcja wróciła dziś w najnowszej wersji beta 9.12.5 To sobie poczekam na stable - uprzedzając fakty, nie zamierzam instalować dev Edited December 8, 2019 by mrosi Nie przewalamy obrazków z cytowanych postów... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubikaneov Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 Na androidzie 10 i miui 11 działa wam edxposed? U mnie kończy się bootloopem...Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2019 Author Share Posted December 10, 2019 Wydano update dla Redmi 8A (V11.0.4.0.PCPCNXM) i Redmi K20 - ANDROID Q (V11.0.2.0.QFJCNXM). Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Ja mam K20 pro i v11.0.4.0 stable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 11, 2019 Author Share Posted December 11, 2019 Ale co to ma do rzeczy? Przecież masz inny telefon...Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts