Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, zastanawia mnie taka rzeczy, czy jest możliwa do ustawienia. Z tego co pamiętam w swoim Xiaomi redmi 3 note pro była taka opcja. Otóż, czy była by możliwość wyłączenia blokady odcisku palca na głównym ekranie telefonu, by można było samym przesunięciem palca go wybudzić/ odblokować. Lecz zachowując przy tym odcisk palca do odblokowywania aplikacji, komunikatorów, apek bankowych itd. Forumowicze, czy jest taka opcja czy za dużo wymagam ? :)

Czekam na informacje z Waszej strony, pozdrawiam.

Posted

Serio myślisz, że piszę ot tak na forum nie sprawdzając tego wcześniej ?! Piszę, bo wydaje mi się, że przewertowałem opcje od góry do dołu i nic nie znalazłem. To co proponujesz zrobić spowoduje kompletne usunięcie odcisku palca, a nie pozostawienie go tylko przy wybranych aplikacjach.

Posted

Tak, ale jeszcze raz opiszę jak to działa. Więc tak zacznijmy od tego: telefon nie ma żadnych blokad, wyłączone są. Zależy mi by telefon odblokowywać bez żadnych haseł, jedynie przycisk power + przesunięcie palcem po ekranie. Zablokować jedynie odciskiem palca chcę wybrane aplikacje ala: messenger, whatsap itp. I teraz dodając odcisk palca system potrzebuje by podać alternatywę odblokowywania: pin/hasło/wzór. Dodaję załóżmy pin, później mogę zarejestrować odcisk palca. Gdy to robię niestety na ekran blokady nakładany jest pin jak i również odcisk palca. Nie widzę nigdzie opcji wyłączenia odcisku palca na ekran blokady a na aplikacje już nie. Pozdrawiam.

Posted

No to o to mi chodziło od samego początku, czy da się tak zrobić systemowym blokowaniem palca czy nie i tyle :) , rozumiem że nie ma takiej opcji. Pozdrawiam.