Jump to content

Mi Note 10 - pytania ogólne - watek zbiorczy

mrosi

Recommended Posts

Z wgrywaniem muszę do soboty poczekać odblokowanie Botloader trwa 168 godzin. A narazie po testuje aparat plus Google Camera. NGCam_7.4.104-v1.7.apk

Fotki Z automatu bez żadnej igerencji  Aparat orginalna aplikacja i Google.

https://drive.google.com/drive/folders/12CgGR7PQheI-HmqaMmPZBRhpCQz-oX3Q

Edited by Markoborko

Dnia 26.10.2020 o 11:10, Markoborko napisał:

Z wgrywaniem muszę do soboty poczekać odblokowanie Botloader trwa 168 godzin. A narazie po testuje aparat plus Google Camera. NGCam_7.4.104-v1.7.apk

Fotki Z automatu bez żadnej igerencji  Aparat orginalna aplikacja i Google.

https://drive.google.com/drive/folders/12CgGR7PQheI-HmqaMmPZBRhpCQz-oX3Q

Poszukaj xml do tej nikity będziesz miał obsługę wszystkich aparatów.

Jak ktoś chcę xml do Nikity to proszę, własne ustawienia, przełączniki kamer działają. Zdefiniować rodzaju kamery macro nie można, albo ja nie mogę, działa lecz w normalnych kolorach robi zdjecia przy włączonym ABW. Przy bardzo złym oświetleniu, po przybliżeniu może być delikatne ziarno, postawiłem na ostrość. "Pixel ABW in HDR+ Enhanced" do głównego modułu ustawiłem "Sony IMX686", jak ktoś woli inne lub Auto, może sobie zmienić. Przy wyłączonym ABW ustawione "Pixel 4 XL".

mi note 10lite nikita.xml

Edited by Archon1

• 2 weeks later...

Jutro dostanę Mi10 Note Lite i priorytetem jest odblokowanie BL I wgranie xiaomi.eu.

Nie wiem jaka wersja Miui będzie zainstalowana po wyciągnięciu z pudełka, więc mam pytanie czy aktualizować coś czy nie?

Nie chce mieć później problemów z wgraniem xiaomi.eu.

Dnia 24.09.2020 o 10:47, pawelt napisał:

Nie można porównywać tucana do z toco to jednak nie takie same komórki i jak widać lite ma dużo więcej problemów niz wersja pełna. Ja aktualnie testuję rom global indonezja oczywiście MIUI 12 i jestem zachwycony, bo w końcu mam apki miui dialera i sms. Wszystko działa idealnie nic się nie zawiesza gry chodzą płynnie, wielozadaniowość działa idealnie. Mam wrażenie że główną przyczyna kłopotów softów eea i global jest wymuszanie z korzystania apek google. Powiem tak po dwóch dniach testowania jeszcze nie znalazłem żadnych problemów ( i mam nadzieję, że tak będzie dalej) nawet z przywrócona kopią z eea działa gpay netflix mam wrażenie że odblokowanie palcem jest szybsze nawet z hydrożelem na ekranie. Podejrzewam, że to też z powodu że ten soft wyszedł ostatni i ma wiele usuniętych błędów chociaż ja żadnych nie uświadczyłem poza grzaniem się komórki jak długo grałem tutaj na id jest zimna jak lód. Praktycznie zmiana na indonezja poza apkami od miui jest  kompletnie niezauważalna. Polecam

Skąd ten rom mogę pobrać?

Dnia 16.11.2020 o 17:45, mrosi napisał:

A może przejrzałbyś dział telefonu, wraz z poddziałami...?

Kolega powołuje się na indonezyjski rom... dlatego pytam. Przeglądałem; zrobiłem update z miui 11 do 12 i nie podzielam entuzjazmu ws działania. Dodam, że dotyk w prawgm dolnym rogu ekranu takze lubi nie zadziałać jak nalezy co irytuje szczególnie gdy chcę wysłać wiadomość lub potwierdzić adres w przeglądarce. Juz mi5 działal płynniej i szybciej o dotyku nie wspominajac, bo to przepaść na korzyść mi5. Non stop miałem wrażenie jakoby tel przeczuwał co i kiedy chcę nacisnac... cpo prostu cudo a mi note 10? Porażka. Czytnik odcisku tak samo lepszy w mi5 nooo i wielokolorowa dioda powiadomien, której nie ma w nowych tel. Mi Note 10 niby gorolla 5 gen a rysy złapał po pierwszym dniu... Dramat.

Generalnie zawód po całej linii. Jak może sklep google Play lagowac? Really? Aż tak nieoptymalizowana jest aplikacja? Zwiechy, przycinki, lagi...

Edited by magg

Dnia 26.10.2020 o 10:29, pawelt napisał:

@Markoborko spróbuj wgrać wersję indonezja jest najnowszym stock stable jeżeli mówimy o Mi note 10 tucana (nie lite)

Witaj. Ostatnio przeszedłem z modowanego romu na global 12.0.3.0 ( przez pomyłkę), a tam SMS-y i kontaktu od google... W jaki sposób przejść na rom Indonezja? Czym wgrywales? Rozumiem, że poprzez stockowa aktualizacje to nie pójdzie..

Edited by BundyR

Witaj. Ostatnio przeszedłem z modowanego romu na global 12.0.3.0 ( przez pomyłkę), a tam SMS-y i kontaktu od google... W jaki sposób przejść na rom Indonezja? Czym wgrywales? Rozumiem, że poprzez stockowa aktualizacje to nie pójdzie..
Miflash

Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka

Czytam tak to forum i serio już mam mętlik w głowie, co temat to inaczej ktoś pisze.

Jeden ma safetynet na zielono po odblokowaniu bl i wgraniu xiaomi.eu, drugi nie, to jak to w końcu jest? Na co zwracać uwagę?

Mam telefon EEA (toco).

Głównie chcę się pozbyć dialera i wiadomości od google, ale jeśli wiąże się to z brakiem płatności NFC to chyba sobie to odpuszczę.

Jeszcze ktoś tutaj pisał o romie Indonezja, ale nie ma go na mój tel.

Jest Russia i Turkey, ale nie wiem czy tam są apki od google czy od Xiaomi i czy można go wgrać bez utraty możliwości płatności NFC.

Może ktoś jednoznacznie odpowiedzieć jak to faktycznie jest?

Wgrałem od nowa twrp (tutaj mam jakieś błędy, ale działa) i wgrałem xiaomi.eu. jakoś poszło, choć nie mogło wystartować i wracało do twrp. A teraz zastanawiam się, czy iść do romu global Indonezja, czy zostawać. W xiaomi.eu nie działa mi gpay. Czy Indonezja mogę wgrać przez recovery? Widzę, że są dwie wersje tego romu - fastboot i recovery

Jeśli wgrasz Indonezje przez TWRP to i tak płatności nie będą działać. Musiał byś dodatkowo wgrać Magiska i tam wszystko poukrywać.

Chodzi o "magisk hide" i zmianę nazwy managera? Co jeszcze trzeba zrobić?

Dnia 20.11.2020 o 14:14, zoltan78 napisał:
Tak, do tego aby płatności działały to najlepiej jeszcze zainstalować Google Pay fix

A jak z płatnościami NFC w aplikacji bankowej?

Też będzie działać?

Mam Millenium

Dnia 18.11.2020 o 22:21, pawelt napisał:

@maggwidziałem że czytałeś watek z linkami do roomów masz tam mój krótki poradnik. Ale masz też poradniki tutki. na głównej stronie forum. Powiem szczerze warto bo Indonezja ma wszystko co eea i ma jeszcze apki miui. 

Dziękuję za czas ale nie znalazłem poradnika.

Udało mi się znal te stronę:

https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/

ale tam nie ma nowego romu EU. Domyślam się że instalacja indonezyjskiego oprogramowania wymusi na mnie format telefonu a nie mam mozliwosci zrobić backupu. 

Edit

Dziś zainstalowałem update 12.0.3. Tel jeszcze bardziej tnie, problem z dotykiem w prawym dolnym rogu dalej występuje co jednoznacznie oznacza wadę fabryczną. Irytujące. Trzeba będzie posypać głowę popiolem i zainwestować w srafona lub szajsunga, bo dalsze męki z chińskimi wynalazkami nie mają sensu. 

Edited by magg

Dnia 22.11.2020 o 04:49, magg napisał:

Dziękuję za czas ale nie znalazłem poradnika.

Udało mi się znal te stronę:

https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/

ale tam nie ma nowego romu EU. Domyślam się że instalacja indonezyjskiego oprogramowania wymusi na mnie format telefonu a nie mam mozliwosci zrobić backupu. 

Edit

Dziś zainstalowałem update 12.0.3. Tel jeszcze bardziej tnie, problem z dotykiem w prawym dolnym rogu dalej występuje co jednoznacznie oznacza wadę fabryczną. Irytujące. Trzeba będzie posypać głowę popiolem i zainwestować w srafona lub szajsunga, bo dalsze męki z chińskimi wynalazkami nie mają sensu. 

Na Indonezja nie ma kłopotu przedwczoraj zeszła ota. A co samsunga mam do czynienia z tzw flagowcami i tam dopiero potrafią wywalić błędy. 

Tutaj jedyna rada preinstaluj przez aktualizacje - pobierz najnowszy pakiet. Wtedy pobierasz cały obraz sytemu nie tylko aktualizację, co potrafi jednak się gryźć 

na a ja wrzuciłem tego 12.0.3.0 i każe mi od nowa ustawić konfigurację, język, sieć itp. Ustawiam i na koniec mam: Nie jesteś zalogowany - i tam że mam się połączyć z kontem google właściciela itp i mogę kliknąć jedynie "skonfiguruj telefon" i od nowa język sieć i na koniec znowu nie jesteś zalogowany.
Jak nie dodam wifi to nie pominę ekranu warunki użytkowania+polityka prywantości bo "Nie udało się połączyć z internetem".

O co może chodzić?
Ew. jak kompletnie zresetować telefon bez wchodzenia do jego menu?

Edited by Nikita_Bennet

Dnia 25.11.2020 o 09:37, pawelt napisał:

Na Indonezja nie ma kłopotu przedwczoraj zeszła ota. A co samsunga mam do czynienia z tzw flagowcami i tam dopiero potrafią wywalić błędy. 

Tutaj jedyna rada preinstaluj przez aktualizacje - pobierz najnowszy pakiet. Wtedy pobierasz cały obraz sytemu nie tylko aktualizację, co potrafi jednak się gryźć 

Nie mam takiej możliwości. Wydaje mi się, że aktualizacja została wycofana.

• 4 weeks later...
5 godzin temu, maxio69 napisał:

Czy jest opcja always on display czy działa cały czas czy tylko kilka sekund?

Czy istnieje jakaś folia/szkło które dobrze pasuje do wyświetlacza?

1. TAK -  działa cały czas

2.TAK -  popularna jest hydrożelowa