Dario77 Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 Witam. Mam problem z dodaniem drukarki Epson l365 do domyślnej usługi drukowania. Nie da się po adresie IP, a nawet wyszukiwanie drukarek bezprzewodowych. Nie można drukować bezpośrednio ze stron. Dostępna jest z programu Epson iPrint ale nie zawsze jest to dostępne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 Ale jeżeli nie możesz drukować bezpośrednio ze strony... A z innego urządzenia też? Bo jeżeli tak, to problem jest z komunikacją po stronie drukarki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario77 Posted December 3, 2019 Author Share Posted December 3, 2019 Miałem P8 lite, żona ma LG X i drukuje się bez problemu. Nawet z laptopa. Teraz mam Xiaomi redmi note 8 pro nakładka Miu11 i przez aplikację epson iPrint drukuje np. potwierdzenie przelewu z banku jest możliwość wyboru w jakiej aplikacji otworzyć plik do druku więc mogę wybrać iPrint, ale kolorowankę dla dziecka ze strony się nie da bo gdy wybiorę drukarkę to pisze że jest nie dostępna. W domyślnej usłudze drukowania nie mogę dodać drukarki po adresie IP (nawet jest w widniejącym opisie) pisze że nie ma takiego adresu jak dobrze pamiętam, a w wyszukiwaniu urządzeń bezprzewodowych mieli i widzi hp deskjet 2600 chyba od sąsiada. ☺️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 To Ci nie pomogę... Do Epsona teraz nie mam dostępu żadnego... Przy hpeku jak przyświrował na RN8Pro pomogło wywalenie softu i ponowną instalacja. I teraz najlepszym hitem jest, że teoretycznie drukarki w sieci czasami nie widzi... Albo skanera... I z softu hp zawsze drukuje/skanuje... Też tego nie rozumiem... Ale dopóki działa to nie dotykam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_77 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Cześć. Mam podobny problem. Epson L3151. Z poziomu aplikacji Epson iPrint jest Ok. Z poziomu telefonu po kliknięciu na wybór drukarki mieli, mieli i nic nie wykrywa. Żeby coś wydrukować bezpośrednio to nie ma możliwości. Trzeba zapisać plik na telefonie i drukować z apki Epsona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał93 Posted February 27, 2023 Share Posted February 27, 2023 Też często mam taki problem, ale w innym urządzeniu. Mam taką drukarkę - https://loboslink.pl/sprzet/canon-ir-2425-2425i/ i zdarzają się właśnie różne cuda. Sposobem, który mi pomaga jest zwykły restart. Może nie jest to zbyt wykwintne rozwiązanie, ale działa. Sprawdzałeś? Ewentualnie możesz przywrócić do ustawień fabrycznych i skonfigurować od nowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 Minęło ponad 2,5 roku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał93 Posted March 1, 2023 Share Posted March 1, 2023 Kurde faktycznie, wyszukiwarką odnalazłem ten temat i nie zwróciłem uwagi. Ale może komuś pomoże moja odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted March 3, 2023 Share Posted March 3, 2023 Ja używam noko print. Znajdziesz w sklepie.Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts