Jump to content

Problem z drukarką bezprzewodową.

Dario77

Recommended Posts

Witam. 

Mam problem z dodaniem drukarki Epson l365 do domyślnej usługi drukowania. Nie da się po adresie IP, a nawet wyszukiwanie drukarek bezprzewodowych. Nie można drukować bezpośrednio ze stron. Dostępna jest z programu Epson iPrint ale nie zawsze jest to dostępne. 

Miałem P8 lite, żona ma LG X i drukuje się bez problemu. Nawet z laptopa. Teraz mam Xiaomi redmi note 8 pro nakładka Miu11 i przez aplikację epson iPrint drukuje np. potwierdzenie przelewu z banku jest możliwość wyboru w jakiej aplikacji otworzyć plik do druku więc mogę wybrać iPrint, ale kolorowankę dla dziecka ze strony się nie da bo gdy wybiorę drukarkę to pisze że jest nie dostępna. W domyślnej usłudze drukowania nie mogę dodać drukarki po adresie IP (nawet jest w widniejącym opisie) pisze że nie ma takiego adresu jak dobrze pamiętam, a w wyszukiwaniu urządzeń bezprzewodowych mieli i widzi hp deskjet 2600 chyba od sąsiada. ☺️ 

To Ci nie pomogę... Do Epsona teraz nie mam dostępu żadnego... Przy hpeku jak przyświrował na RN8Pro pomogło wywalenie softu i ponowną instalacja. I teraz najlepszym hitem jest, że teoretycznie drukarki w sieci czasami nie widzi... Albo skanera... I z softu hp zawsze drukuje/skanuje... Też tego nie rozumiem... Ale dopóki działa to nie dotykam... 

• 7 months later...

Cześć. 

Mam podobny problem. Epson L3151. Z poziomu aplikacji Epson iPrint jest Ok. Z poziomu telefonu po kliknięciu na wybór drukarki mieli, mieli i nic nie wykrywa. Żeby coś wydrukować bezpośrednio to nie ma możliwości. Trzeba zapisać plik na telefonie i drukować z apki Epsona. 

• 2 years later...

Też często mam taki problem, ale w innym urządzeniu. Mam taką drukarkę - https://loboslink.pl/sprzet/canon-ir-2425-2425i/ i zdarzają się właśnie różne cuda. Sposobem, który mi pomaga jest zwykły restart. Może nie jest to zbyt wykwintne rozwiązanie, ale działa. Sprawdzałeś? Ewentualnie możesz przywrócić do ustawień fabrycznych i skonfigurować od nowa.