Jump to content

Xiaomi Amazfit GTS - temat zbiorczy

xLukasz
 Share

Recommended Posts

@bartolinio

Na grupie na FB ktoś opisał to tak:

"Napiszę publicznie - może się komuś jeszcze przyda. Zacznijmy od pobrania dwóch apek ze Sklepu Play : Telegram (komunikator) oraz Notify and Fitness for Amazfit BIP. Instalujemy obydwie apki. W telegramie wyszukujemy następujące kontakty : RuMiFit & AeX mods oraz Huami Firmwares. Z RuMiFit pobieramy aplikację i ją instalujemy po wcześniejszym odinstalowaniu Amazfita. Dodajemy nasz zegarek po czym w konwersacji Huami Firmwares szukamy sobie wersji oprogramowania V0.0.8.33 dla GTS-a. Pobieramy plik i go rozpakowujemy. Pojawią nam się pliki o rozszerzeniach .fw, .ft, .res. 

Odpalamy aplikację Notify and Fitness..., uruchamiamy z nią zegarek . Na górze ekranu mamy w prawym rogu znaczek trzech suwaków. Naciskamy i tam znajdują się narzędzia. W nich "Aktualizuj oprogramowanie sprzętowe Amazfita. Wybieracie tam pliki i aktualizujecie. Ważna jest kolejność aktualizacji. Najpierw .fw, potem .ft, na końcu .res. Zegarek odpali się i będziecie mieli język polski. 

JEDNOZNACZNIE ZAZNACZAM, ŻE DZIAŁA TO W MOIM PRZYPADKU, AKTUALIZACJĘ ROBICIE NA WŁASNE RYZYKO I NIE ODPOWIADAM ZA JAKIEKOLWIEK USZKODZENIA"

Jedyne co potrzebujesz to Sklep Play ;)

"Jedyne co potrzebujesz to Sklep Play"

Tu się nie zgodzę, bo wg tego co zacytowałeś potrzebuję również Telegrama, a tego nie używam i nie zamierzam zakładać, nie potrzebny mi kolejny badziewny komunikator tylko po to by pobrać jeden mały plik, stąd moja prośba o linki...

Trudno poszukam gdzie indziej

W zasadzie firmware już mam, potrzebna mi jeszcze zmodyfikowana wersja apki Amazfit, bo oryginalna przywraca oryginalny firmware

2 godziny temu, bartolinio napisał:

"Jedyne co potrzebujesz to Sklep Play"

Tu się nie zgodzę, bo wg tego co zacytowałeś potrzebuję również Telegrama, a tego nie używam i nie zamierzam zakładać, nie potrzebny mi kolejny badziewny komunikator tylko po to by pobrać jeden mały plik, stąd moja prośba o linki...

Trudno poszukam gdzie indziej emoji6.png

W zasadzie firmware już mam, potrzebna mi jeszcze zmodyfikowana wersja apki Amazfit, bo oryginalna przywraca oryginalny firmware

https://t.me/s/RuMiFit

• Like 1

Witam wszystkich.

Kilka dni temu zakupiłem GTS-a. Przeszedłem z Huawei Watch 2, bo ostatnio zaczął irytująco wolno działać a bateria wymagała ładowania co drugi dzień.

Ogólnie GTS działa całkiem sprawnie, ma śliczny wyświetlacz, na ręce prawie go nie odczuwam.

Niemniej w moim przypadku pojawiły się 2 problemy:

1. Po zdjęciu zegarka na noc, rano mam problem z połączeniem z telefonem (OnePlus 6T). Aplikacja Amazfit próbuje się sparować ale bez powodzenia. Restart GTS-a nic nie daje. Pomaga dopiero restart telefonu.

2. Już drugi raz zegarek przestał reagować na obrót nadgarstka - nie włącza się ekran. Sprawdzałem ustawienia w Amazfit Watch i w Notify and Fitness - wszystko jest prawidłowo. Poprzednio musiałem przywracać ustawienia fabryczne ale uważam to za ostateczność.

Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem?

Arkady-san Co do punktu pierwszego to wyłączasz bluetooth w telefonie czy ogółnie telefon sie nie łączy z zegarkiem.Może powodem  jest usypianie aplikacji amazfit. Aplikacja amazfit powinna cały czas działać w tle a nie być usypiana.Co do punktu drugiego zobacz bo może masz ustawione wybudzanie zegarka za pomocą ręki ale w konkretnych godzinach

1 godzinę temu, kamlis88 napisał:

Arkady-san Co do punktu pierwszego to wyłączasz bluetooth w telefonie czy ogółnie telefon sie nie łączy z zegarkiem.Może powodem  jest usypianie aplikacji amazfit. Aplikacja amazfit powinna cały czas działać w tle a nie być usypiana.Co do punktu drugiego zobacz bo może masz ustawione wybudzanie zegarka za pomocą ręki ale w konkretnych godzinach

Mam wyłączoną optymalizację aplikacji do Amazfita. Dodatkowo założyłem na nie kłódki, żeby ich przypadkiem nie wyrzucić z pamięci.

Wybudzanie zegarka ustawione na cały dzień...

Witam wszystkich, 

mam pytanie dotyczące powiadomień: czy pojawiają się tam powiadomienia o nieodebranych połączeniach?

W opisie zegarka jest, że być powinno. U mnie wyświetla się tylko informacja o połączeniu, które mogę odrzucić lub wyciszyć. A w powiadomieniach nic nie ma.

I drugie jak zrobić, żeby wyświetlało emaile. Rozumiem, że powinienem coś pozmieniać w ustawieniach telefonu, ale co??

U was tez ucina tekst SMS ? Zauważyłem, że nie otrzymuję całego tekstu wiadomości SMS na zegarku ... Używam NOTIFY + AMAZFIT + wgrane emotikony. Powiadomienia w Amazfit są wyłączone, używam tylko Notify. Z innymi powiadomieniami nie ma problemu bo jest cały tekst wyświetlany a SMS ucina ... Jakieś pomysły ?

• 2 weeks later...

Jakieś znaczące różnice między tą nową APK Amazfit a modowaną? Warto instalować?

Dnia 21.02.2020 o 15:22, ryba94 napisał:

Widzę że na telegramie wrzucili nowy update 0.0.8.46. Orientujecie się co wprowadza? Czy instalować?

1 godzinę temu, Gravis napisał:

W normalnej wersji amazfita masz już update z językiem polskim i zaktualizowaną wizualnie aplikację

W zmodowanej APK też mam j. Polski w zegarku. Czyli zmianie uległa jedynie szata graficzna Amazfita?

Edited by berzelot