marek7001 Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 Witam. Na początku był Mi Band 3, później 2x Amazfit Bip i aktualnie od 3 dni Amazfit GTS. Mam jakoś tak dziwnie Zegarek działa, aplikacje Amazfit i Amazfit Tools. W ustawieniach bluetooth jest niewidoczny. Przy Bipie miałem cały czas widocznego laptopa i Bipa. Tutaj amba... GTS nigdzie nie ma... Jakieś propozycje? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 Ale co ty robisz ?? Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek7001 Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 Ale co ty robisz ?? Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Chodzi mi o to, że GTS-a nigdzie nie ma w Bluetooth. Albo jest komunikat tak jak na zdjęciu: parowanie i po chwili drugi że nie można sparować urządzenia. Tak jak napisałem BIP był cały czas widoczny pod Lenovo a tutaj nigdzie w smartfonie nie jest widoczny. Chciałem GTS - a dodać do odblokowania ekranu i go tam nie ma Smartfon go "nie widzi"? A on działa. Przy Bipie klikałem ikonę Bluetooth i łączyłem się ze smartfonem, tutaj przez QR. To taka nowość?Mam 50 lat może już czegoś nie rozumiem Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 I nie będzie go widać. Chyba że sparujesze inna (alternatywna) aplikacja znając key Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek7001 Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 I nie będzie go widać. Chyba że sparujesze inna (alternatywna) aplikacja znając key Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Mam sparowany przez Amazfit Tools... Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mieczu79 Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 3 godziny temu, marek7001 napisał: Mam sparowany przez Amazfit Tools... Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka nie wiem jak w amazfit tools, ale w aplikacji amazfit chyba jest taka opcja, coś jak widoczność bluetooth, czy ukryty bluetooth, może po prostu masz to włączone domyślnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek7001 Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 nie wiem jak w amazfit tools, ale w aplikacji amazfit chyba jest taka opcja, coś jak widoczność bluetooth, czy ukryty bluetooth, może po prostu masz to włączone domyślnie...Nic nie daje... A u was widać GTS w Bluetooth? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
berzelot Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 Nie widać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Powtórzę się a co tam.Nie będzie widać!Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek7001 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Powtórzę się a co tam.Nie będzie widać!Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu TapatalkaMożesz rozwinąć. Odnoszę wrażenie że nie do końca się rozumiemy. Dlaczego nie będzie widać? Mi Band 3 był widoczny, 2x Amazfit Bip także były widoczne. Do powiadomień cały czas dodatkowo Amazfit Tools. Tylko zmieniła się aplikacja od Huami. Mi Fit nie obsługuje GTS i musiałem przejść na aplikację Amazfit. I tak się zastanawiam czy to właśnie nie jest wina aplikacji Amazfit. Gdy chcę "wymusić" przez bluetooth połączenie z GTS dostaję komunikat żeby przejść do aplikacji i sparować przez aplikację.Piszę jeszcze raz: Powiadomienia dochodzą /sms, Facebook, kto dzwoni... poprzez Amazfit Tools /. Brak natomiast GTS gdziekolwiek w telefonie w Bluetooth. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Powtórzę jeszcze raz. Nie będzie widoczny i nie jest. Czego ty nie rozumiesz ?!Mowa o Android 9/10 ale każdy telefon. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek7001 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Powtórzę jeszcze raz. Nie będzie widoczny i nie jest. Czego ty nie rozumiesz ?! Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Potrafisz odpowiedzieć dlaczego? Czy nie? Mam wrażenie że piszę z 5latkiem? Nie bo nie? Dlaczego? Wiesz czy nie? Jak nie wiesz to nie odpisuj szkoda twojego i mojego czasu... Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
berzelot Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Na Telegramie dostępna jest nowa wersja zmodyfikowanej apki Amazfit 3.6.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bushi Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 7 godzin temu, S3V3N napisał: Powtórzę jeszcze raz. Nie będzie widoczny i nie jest. Czego ty nie rozumiesz ?! Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Będzie widoczny jeśli ustawisz odblokowanie telefonu przy pomocy zegarka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek7001 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Będzie widoczny jeśli ustawisz odblokowanie telefonu przy pomocy zegarka.I tu się robi "koło zamknięte" Nie odblokuję telefonu bo mi telefon i tzw. Smart Lock nie widzą GTS przez bluetooth Dlatego kilka postów wcześniej pytałem się czy u kogoś także jest taka dziwna przypadłość , że GTS nie widać w Bluetooth czy ja mam coś skopane. Wychodzi na to że jest to wymysł Amazfit i parowania przez kod QR lub GTS lub razem Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bushi Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 (edited) 44 minuty temu, marek7001 napisał: I tu się robi "koło zamknięte" Nie odblokuję telefonu bo mi telefon i tzw. Smart Lock nie widzą GTS przez bluetooth Dlatego kilka postów wcześniej pytałem się czy u kogoś także jest taka dziwna przypadłość , że GTS nie widać w Bluetooth czy ja mam coś skopane. Wychodzi na to że jest to wymysł Amazfit i parowania przez kod QR lub GTS lub razem Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Ale w Amazfit też nie w widzi zegarka? Bo chyba po prostu źle zadałeś pytanie bo ja też myślałem, że Twoim problemem jest to że nie widzisz zegarka w ustawieniach Bluetooth, a nie brak parowania. Ja miałem 2 dni temu podobny problem. Okazało się, że loguje się do Amazfita na dobry email ale złe hasło i logował mnie na inne konto. Edited January 29, 2020 by Bushi Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek7001 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 (edited) 3 godziny temu, Bushi napisał: Ale w Amazfit też nie w widzi zegarka? Bo chyba po prostu źle zadałeś pytanie bo ja też myślałem, że Twoim problemem jest to że nie widzisz zegarka w ustawieniach Bluetooth, a nie brak parowania. Ja miałem 2 dni temu podobny problem. Okazało się, że loguje się do Amazfita na dobry email ale złe hasło i logował mnie na inne konto. Tak jak napisałem, GTS działa Nie widzi go smartfon w ustawieniach bluetooth. Nigdzie go nie ma...A u Ciebie jest widoczny GTS w Bluetooth? Edited January 29, 2020 by marek7001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamlis88 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 (edited) włącz lokalizacje w telefonie i wtedy spróbuj sparować Edited January 29, 2020 by kamlis88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek7001 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 włącz lokalizacje w telefonie i wtedy spróbuj sparować Cały czas włączona a u Ciebie widać? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamlis88 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 a jak ty parujesz zegarek z telefonem przez aplikacje amazfit?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek7001 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 a jak ty parujesz zegarek z telefonem przez aplikacje amazfit?? Normalnie przez kod QR. Czy u Ciebie GTS jest widoczny na telefonie w Bluetooth? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamlis88 Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 8 godzin temu, marek7001 napisał: Normalnie przez kod QR. Czy u Ciebie GTS jest widoczny na telefonie w Bluetooth? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Ja mam Amazfit Gtr i ja normalnie przez aplikacje amazfit klikam dodaj urządzenie skanuje kod o na tym koniec zegarek sparowany.Żadnych problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
berzelot Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 23 godziny temu, Bushi napisał: Będzie widoczny jeśli ustawisz odblokowanie telefonu przy pomocy zegarka. Jemu pewnie chodzi o widoczność zegarka w telefonie tzn. jako urządzenie z nim sparowane tak jak np. słuchawki, zestaw głośnomówiący w aucie czy telewizor albo inny telefon. I tu ma rację, GTS tam nie ma mimo, że jest sparowany. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 Można wałkować, tłumaczyć.... I dalej pytania czy widać Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek7001 Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 Można wałkować, tłumaczyć.... I dalej pytania czy widać Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka W którym poście wytłumaczyłeś dlaczego GTS nie jest widoczny w smartfonie jako sparowane urządzenie...Może ja jestem z racji wieku niedowidzący albo nie umiem czytać ze zrozumieniem albo jestem debilem Twoje odpowiedzi: - Ale co ty robisz ?? - Powtórzę się a co tam. Nie będzie widać! - Powtórzę jeszcze raz. Nie będzie widoczny i nie jest. Czego ty nie rozumiesz ?! A może ze mną jest wszystko w porządku tylko Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem...albo nie znasz odpowiedzi...Z racji Twoich odpowiedzi obstawiam, że nie znasz odpowiedzi ... A mądrzysz się jak 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek7001 Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 Jemu pewnie chodzi o widoczność zegarka w telefonie tzn. jako urządzenie z nim sparowane tak jak np. słuchawki, zestaw głośnomówiący w aucie czy telewizor albo inny telefon. I tu ma rację, GTS tam nie ma mimo, że jest sparowany.Jemu właśnie o to chodzi . Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted January 31, 2020 Share Posted January 31, 2020 (edited) Hmm, u mnie jest tak. Włączone odblokowywanie telefonu zegarkiem. Edited January 31, 2020 by Lector 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek7001 Posted January 31, 2020 Share Posted January 31, 2020 Hmm, u mnie jest tak. Włączone odblokowywanie telefonu zegarkiem. A "fachowiec"[mention=38749]S3V3N[/mention] twierdził, że nie ma i nie będzie widać ... Czyli można A u mnie nie jest widoczny i nie mogę ustawić odblokowania telefonu.@Lector parowałeś normalnie przez kod QR? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 31, 2020 Share Posted January 31, 2020 1 godzinę temu, marek7001 napisał: A u mnie nie jest widoczny i nie mogę ustawić odblokowania telefonu A w Amazfit jest widoczny? Ustaw z poziomu aplikacji. Koniecznie musisz to ustawiać z poziomu widoczności BT telefonu? Ktoś tu już napisał że prawdopodobnie będzie widoczny jak ustawisz to odblokowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted January 31, 2020 Share Posted January 31, 2020 (edited) Tak jak wyżej piszą, odblokowywanie z poziomu aplikacji. Parowanie zegarka z aplikacji za pomocą kodu QR. A to pozostałe ustawienia jeśli chodzi o widoczność. Edited January 31, 2020 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bushi Posted January 31, 2020 Share Posted January 31, 2020 3 godziny temu, marek7001 napisał: A "fachowiec"[mention=38749]S3V3N[/mention] twierdził, że nie ma i nie będzie widać ... Czyli można A u mnie nie jest widoczny i nie mogę ustawić odblokowania telefonu.@Lector parowałeś normalnie przez kod QR? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Ale przecież odblokowanie ekranu ustawia się w aplikacji Amazfit. I wtedy zegarek pojawi się w zakładce Bluetooth. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek7001 Posted January 31, 2020 Share Posted January 31, 2020 4 godziny temu, FromWP napisał: A w Amazfit jest widoczny? Ustaw z poziomu aplikacji. Koniecznie musisz to ustawiać z poziomu widoczności BT telefonu? Ktoś tu już napisał że prawdopodobnie będzie widoczny jak ustawisz to odblokowanie. W Amazfit jest widoczny ale gdy klikam Odblokowanie ekranu, to wyskakuje okienko "parowanie" i za chwilę "urzadzenie nie zostało sparowane". Takie cuda. Daję na luz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted January 31, 2020 Share Posted January 31, 2020 Jaka apka - oficjalna? Jeżeli jakiś MOD to może być problem z podpisem aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzyhu1983 Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 Witam Panowie Mam pytanko odnosnie GTSa. Chciałbym wysłać na zasłużoną emeryturę Mojego BIPa, i zastanawiam się poważnie nad GTSem. Mialem przez kilka dni GTRa, ale brak poprawnej pracy GPS nie byl dla mnie akceptowalny. Zwrócilem do sklepu choc z wielkim żalem bo sikor bardzo mi sie podobał wizulnie. Obserwuje że kilka modeli wychodzi nowych od Amazfit (Stratos 3, Colour, TRex) ale strasznie dlugo trwa ich wprowadzenie na rynek EU. Wg. Mnie GTS i GTR to bliźniacze konstrukcje tylko inaczej zapakowane. Czy problemy z GPS model GTS odziedziczył od GTRa? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
plewkiew Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 1 godzinę temu, kzyhu1983 napisał: Witam Panowie Mam pytanko odnosnie GTSa. Chciałbym wysłać na zasłużoną emeryturę Mojego BIPa, i zastanawiam się poważnie nad GTSem. Mialem przez kilka dni GTRa, ale brak poprawnej pracy GPS nie byl dla mnie akceptowalny. Zwrócilem do sklepu choc z wielkim żalem bo sikor bardzo mi sie podobał wizulnie. Obserwuje że kilka modeli wychodzi nowych od Amazfit (Stratos 3, Colour, TRex) ale strasznie dlugo trwa ich wprowadzenie na rynek EU. Wg. Mnie GTS i GTR to bliźniacze konstrukcje tylko inaczej zapakowane. Czy problemy z GPS model GTS odziedziczył od GTRa? Pozdrawiam Nie wiem jak z GTR, ale na GTS po aktualizacji firmware do 8.0.0.37 nie jest źle, fixa łapie w kilka-kilkanaście sekund. Używam też Huawei Watch GT i GPS działa porównywalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts