Jump to content

Xiaomi Amazfit GTS - temat zbiorczy

xLukasz

Recommended Posts

Widziałem twoje tłumaczenie na GH :) prawie takie samo co w BIP :) Ale i tak OK. Nikt inny nie chciał.

Mi to nie przeszkadza - te kwiatki w tłumaczeniu :P 

// dla innych... chyba od nowego firemeware można błędy zgłaszać na stronie huami - będzie najszybciej aby zmiany robili.

Dzięki jeszcze raz.

@S3V3N jest to Twoje tłumaczenie we firmware które zapodałeś czy zapodałeś już firmware z przecieku?

Tym bardziej ze zgłaszane poprawki wskazują na to iż to tłumaczenie od Huami.

Nie żebym wątpił w Twoje umiejętności, ale też mogę rzucić linkiem.

https://t.me/huamifw/262

Edited by Lector
  • Like 1
  • Haha 2

16 godzin temu, marekc napisał:

Widziałem twoje tłumaczenie na GH :) prawie takie samo co w BIP :) Ale i tak OK. Nikt inny nie chciał.

Mi to nie przeszkadza - te kwiatki w tłumaczeniu :P 

// dla innych... chyba od nowego firemeware można błędy zgłaszać na stronie huami - będzie najszybciej aby zmiany robili.

Dzięki jeszcze raz.

Możesz proszę podać link do forum/strony GH? 

@Kasia19 zapewne trzeba by przeprowadzić zmianę tak jak było w Bip.

Poszukaj na stronie z linka

ZMIANA CHIŃSKIEJ WERSJI ZEGARKA W WERSJĘ MIĘDZYNARODOWĄ

Może za jakiś czas to ogarną dla GTS.

Chyba ze różnią się hardwarem przez NFC i musi być dedykowany firmware, tak jak w przypadku Mi Band 4 z NFC.

Edited by Lector

Szkoda tylko, że po wrzuceniu spolszczenia na GTSa , zegarek po każdorazowym sparowaniu się z telefonem usilnie wraca do poprzedniej wersji softu bez j. polskiego. Walczę z tym cały dzień i za nic nie potrafię zablokować pobierania poprzedniej wersji softu :mad:

Cześć, 

Dzięki @S3V3N za tłumaczenie!

Pytanie do wszystkich:

Po wgraniu wersji 0.0.8.33 za pomocą notify, po wejściu do aplikacji amazfit automatycznie odpala mi się aktualizacja, która wraca do wersji .29

Czy jest na to jakiś sposób? Korzystać jedynie z apk notify? 

Z góry dziękuję za pomoc ;-)

Szkoda tylko, że po wrzuceniu spolszczenia na GTSa , zegarek po każdorazowym sparowaniu się z telefonem usilnie wraca do poprzedniej wersji softu bez j. polskiego. Walczę z tym cały dzień i za nic nie potrafię zablokować pobierania poprzedniej wersji softu default_icon_mad.gif

Musisz/cie zmodyfikowaną wersję Amazfit posiadać, która blokuje OTA. eae854f4732182894545527dc159e6b4.jpg Znajdziecie ją tu : https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=304140

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

• Thanks 2

Jakby ktoś szukał najnowszych wersji firmware to może je znaleźć tutaj - https://t.me/huamifw

Najnowsze wersje pochodzą z 9 stycznia:

vers. 0.0.8.33 firmware for the device Amazfit GTS global (kestrelw) version - ➡️ font #12.  ⬅️ .
vers. 0.0.8.34 firmware for the device Amazfit GTS china (kestrel) version - ➡️ font #11.  ⬅️ .

ktoś się orientuje w jaki sposób można wgrać ten firmware będąc użytkownikiem IOS?

Witam wszystkich!

Ja się narazie rozczarowałem smartwatchem amazfit gts. Kupiłem go w połowie grudnia zeszłego roku przez allegro w sklepie pc projekt. Działa przez około 3 tygodnie, obchodziłem się z nim jak z jajkiem, nawet aod rzadko włączałem, nie mówiąc o jakimś uderzeniu czy zachlapaniu przypadkowym i nagle w ostatnią środę zawibrował i chyba ekran amoled się wylał. Tzn zgasł, a potem każda próba interakcji z z nim (wciśnięcie przycisku, podniesienie nadgarstka, rozparowanie, reset fabryczny watcha) kończyły się ukazaniem się jasniejącej poświaty na tarczy zegarka tudzież wyświetleniem obrazu jak ze starych telewizorów, gdy szukałeś kanału i znajdowałeś tylko szumy (starsi będą kojarzyć).

Pojechał właśnie pocztą do sklepu pc projekt, stamtąd podobno pójdzie do serwisu dystrybutora i pewnie na najbliższe dwa tygodnie jest z głowy. Gdy wróci, być może wymienią na nowy, to chyba wystawię go na sprzedaż. Okropnie mnie zniechęcił. Choć to chyba taki pechowy traf, bo nigdzie w sieci nie natknąłem się na podobny przypadek. Z drugiej strony jest  to dość nowa rzecz, więc kto wie co będzie za jakiś czas... Dodam tylko, że nie modyfikowałem w nim firmware ani nic takiego, tylko polskie znaki uzyskałem metodą przełączenia na chwilę na inny język telefonu i z powrotem...

Ktoś miał podobny przypadek?

Mieczu79 chyba miałeś po prostu wadliwy egzemplarz, ja na necie czytałem tylko same dobre opinie, a swojego GTS-a też posiadam od grudnia.
Na razie wszystko działa jak trzeba (odpukać) :)
Dla mnie wygrywa ten zegarek głownie tym, że bateria trzyma długo, jak na moje potrzeby, bo prawie 30 dni na 1 ładowaniu :)

Jeżeli chcecie mieć fajny i dosyć duży wybór tarcz PL to wystarczy zainstalować z Google Play poniższą aplikacje:
Amazfit GTS Watchfaces

Gość co jakiś czas dodaje nowe tarcze także wersje PL.

Edited by kotw

4 godziny temu, kotw napisał:

Też chętnie sprawdzę co nowego jest w wersji  AmazFit_GTS_PL_Custom_FW_by_S3V3N_2.1_7NCF.zip :)
Ale hasła nie odgadłem :(

Przy próbie aktualizacji  pokazuje mi się komunikat "niepoprawny plik oprogramowania":(

Czyżby trzeba było wcześniej odinstalować zmodyfikowanego Amazfita który blokuje aktualizacje? :idea:

Edited by berzelot

Witam wszystkich ponownie!

Trochę to trwało, ale po wysłaniu do serwisu mojego popsutego GTSa (szczegóły kilka postów powyżej), wymieniono mi w końcu na nowy i dziś go odebrałem. Teraz nie wiem czy używać, czy sprzedawać, co radzicie? Jak tam Wasze egzemplarze, czy to jest w ogóle awaryjny smartwatch, czy tylko ja tak miałem pecha? Czy może sprzedać i kupić np. amazfit GTR 47mm?

Dnia 25.01.2020 o 16:23, Mieczu79 napisał:

Witam wszystkich ponownie!

Trochę to trwało, ale po wysłaniu do serwisu mojego popsutego GTSa (szczegóły kilka postów powyżej), wymieniono mi w końcu na nowy i dziś go odebrałem. Teraz nie wiem czy używać, czy sprzedawać, co radzicie? Jak tam Wasze egzemplarze, czy to jest w ogóle awaryjny smartwatch, czy tylko ja tak miałem pecha? Czy może sprzedać i kupić np. amazfit GTR 47mm?

Tylko Ty miałeś takiego pecha.