Radasss Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Cześć, wkrótce nasze boxy otrzymają Androida TV 9 Pie. https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=275083&page=193 Pozdr. R. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 No to czekamy....Ciekawe czy jeszcze w tym roku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Jak ktoś nie może się doczekać, zawsze można wrzucić ręcznie wersję beta. Link do pobrania ROMu:https://android.googleapis.com/packages/ota-api/xiaomi_oneday_oneday/b045f83bafa03c2d0809fe6470a24c2192a338fe.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 @pkonrad a jak to wgrać? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 (edited) 12 minut temu, Matheusz napisał: @pkonrad a jak to wgrać? 1. Pobierz najnowszą wersję beta dostępną z linku który wrzuciłem w poprzednim poście. 2. Zmień nazwę pliku zip na update.zip bez dwukrotnego powtarzania rozszerzenia .zip, zapisz go na dysku USB sformatowanym w FAT32 i podłącz go do urządzenia. 3. Aby przejść do trybu odzyskiwania, wykonaj następujące czynności: a) Odłącz Mi Box S od gniazdka. b) Umieść pilota jak najbliżej urządzenia, naciśnij i przytrzymaj jednocześnie przycisk „środkowy” i przycisk „wstecz”, podłącz Mi Box S do gniazdka elektrycznego i poczekaj, aż przejdzie w tryb odzyskiwania. c) Jeśli Twoje urządzenie nadal znajduje się pod kontrolą Oreo, MUSISZ najpierw zresetować je do ustawień fabrycznych, więc najpierw wybierz „Wyczyść dane / przywróć ustawienia fabryczne”, a następnie „Wyczyść partycję pamięci podręcznej”, jeśli masz już wersję beta Pie, której nie potrzebujesz aby go zresetować, wykonaj następujące czynności. d) Wybierz „Zastosuj aktualizację z EXT” i wreszcie „Aktualizuj z udisk”, poczekaj, aż oprogramowanie zostanie zainstalowane. e) Po zakończeniu wybierz „Uruchom ponownie system teraz” i poczekaj, aż urządzenie uruchomi się ponownie, jednak proces ładowania trwa trochę czasu. Edited November 21, 2019 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 (edited) Wrzuciłem tego androida dirty flashem. Nie wpadł w bootloop. Box normalnie działa. Ze zmian widocznych na pierwszy rzut oka to przebudowany został ekran ustawień oraz pasek głośności. Inne są także dźwięki poruszania się po menu. Stan zabezpieczeń to październik 2019. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Edited March 3, 2020 by Matheusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi1 Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Zapodaj filmik na yt z podglądem ustawień i nowych funkcji pod andkiem 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 (edited) @adi1 nie będę nagrywał żadnych filmów, bo nie ma po co. Zmiany interfejsu są tylko kosmetyczne. Wrzucam parę screenów z nowości które zauważyłem. Spoiler Natomiast znalazłem ciekawą informację jakie zmiany mają zostać wprowadzone w oficjalnym wydaniu. Najbardziej oczekiwaną przeze mnie funkcja jest możliwość zapisu plików na pamięci USB. Spoiler "Reading and writing via USB New settings menu interface Audio via USB Special access for apps, such as overlap Amazon Prime video as system app New interface when pressing the volume button Screenshot while holding on / off button pressed Options to manually select audio formats, such as Dolby Digital plus and AAC Fixed frontal light automatically on/off after suspend. Fixed system language change automatically Integrated the latest GTVS." Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Edited November 21, 2019 by Matheusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numi Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 A Netflix jest teraz z dźwiękiem DD 5.1 przez SPDIF ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Nie jasny temat jak dla mnie, czy to soft dla mi box 4k czy dla wersji S? Ktoś sprecyzuje?Wysłane z mojego MI 8 Explorer Edition przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 @Kaudii beta jest tylko na nowy MiBox S. Nie ma możliwości wgrania bety na wersję MiBox 4K. Natomiast obie wersje mają oficjalnie otrzymać Android TV 9. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi1 Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 https://www.androidsage.com/2019/11/18/download-and-install-xiaomi-mi-box-s-official-android-9-pie-beta-ota-update/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 To że systemy nie są zamienne to wiem, ale wolałem dopytać bo z treści nie wynika to jednoznacznie, dzięki za odpowiedź.Wysłane z mojego MI 8 Explorer Edition przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi1 Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Czy jest możliwość powrotu z android 9 do 8.1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi1 Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Update do android 9 przebiegł bezproblemowo. Jest Netflix 5.1 przez SPDIF. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Update do android 9 przebiegł bezproblemowo. Jest Netflix 5.1 przez SPDIF.Robiłeś według mojej instrukcji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi1 Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Robiłem tak samo jak opisałeś ale źródło instrukcji na którym się wzorowałem pochodzi z tego linka: https://www.androidsage.com/2019/11/18/download-and-install-xiaomi-mi-box-s-official-android-9-pie-beta-ota-update/ Jest raczej identyczne z twoim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radasss Posted November 22, 2019 Author Share Posted November 22, 2019 Czy MiBox S po aktualizacji do Androida TV 9 Pie obsługuje gęste formaty dźwięku: DTS-HD MA i DD True HD? I ciekawe czy w MiBox 4K po aktualizacji wytną DTS-HD MA i DD True HD? Pozdr. R. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 (edited) Aktualizacja: BETA 2 Edited November 30, 2019 by Matheusz Aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
lary504 Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 U mnie jakieś cuda na tej becie 1. Tydzień chodził dobrze. Dzisiaj załączam, a tu android uruchomił się po chińsku. Zmieniłem język na polski, ale po restarcie znowu chiński. Chciałem wrzucić ta betę 2 ale nie reaguje mi box na środkowy+wstecz, nie wchodzi w recovery. Jak to inaczej zrobić? Teraz jest całkowicie d*pa bo nie mogę zmienić języka. Cały czas zostaje na chińskim. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 (edited) Wyłącz automatyczną zmianę języka. Edit: Dzisiaj po wybudzeniu MiBoxa zobaczyłem nowy wygląd sklepu Play. Załączam kilka zrzutów ekranu. Aktualizacja. Beta 3 [2231] Link: https://android.googleapis.com/packages/ota-api/xiaomi_oneday_oneday/84eeea378c7cbd03adb8240382717aa457ef6ea5.zip Change Log: Improve system stability Edited March 3, 2020 by Matheusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi1 Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Witam Już do ściągnięcia Mi Box S Android 9 Pie beta 3 OTA update dostępna pod linkiem: Mi Box S Android 9 Pie beta 3 OTA update Adres bezpośredni to strony: Androidsage U mnie już zainstalowany, przebiegło bez żadnych błędów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuku1786 Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Dnia 2.12.2019 o 22:40, Matheusz napisał: Dzisiaj po wybudzeniu MiBoxa zobaczyłem nowy wygląd sklepu Play. Załączam kilka zrzutów ekranu. Na 7-ce w Mibox 4K również jest nowy wygląd sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emerek Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 hmmm ... u mnie nie wykrywa bety 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 @zuku1786 ja nigdzie nie napisałem, że to tylko na Android TV 9.@emerek bo jeśli nie jesteś zapisany do beta testów xiaomi to Ci nie wykryje. Trzeba ręcznie wgrywać. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emerek Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 (edited) 2 minuty temu, Matheusz napisał: @emerek bo jeśli nie jesteś zapisany do beta testów xiaomi to Ci nie wykryje. Trzeba ręcznie wgrywać. ale o ile wiem, nie można juz na testy zapisać sie ? dasz link do tych zapisów ? Edited December 11, 2019 by emerek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 @emerek nie ma już wolnych miejsc.https://docs.google.com/forms/d/1AscQp_d3HIvss1B5UoWYm_aQZibODZxBNCybdYDzC5s/closedformWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emerek Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 (edited) czyli za kazdym razem czyścić “Wipe data/factory reset” i “Wipe cache partition” ?! aaaa ... chyba nie trzeba jak juz mam beta2 ... edit: zrobione, reboot i testujemy Edited December 11, 2019 by emerek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 @emerek jeśli masz już którąś betę Android TV 9 Pie to już nie musisz robić przywracania fabryki podczas aktualizacji. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emerek Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 jakoś nie ogarniam ... mam problem (nie wiem jak) jak powinno sie wyłaczac spotify No i ten głosnik bluetooth ... sparowany i połączony i nie gra. Muszę za każdym razem usuwać, znowu parować i wtedy działa ... do nastepnego razu i znów to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 Na pierwszych wersjach Beta jest problem z Bluetooth. Wersja 2 miała to naprawiać, ale nie ma linku do zipa. Zaktualizuj do Beta 3 i sprawdź ten problem z głośnikiem.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emerek Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 (edited) ja instalowałem od razu beta2, a teraz z beta3 to samo mam Edited December 12, 2019 by emerek Link to comment Share on other sites More sharing options...
k0j0t Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 (edited) To już na dniach Panowie - dajcie znać jak sprawuje się na PIE9 Youtube z rozpoznawaniem HDR (przełączanie w tryb HDR) oraz dźwięk Dolby ATMOS, To samo tyczy się NETFILXA. Na Android 8 rozpoznaje HDR i przełącza natomiast DOLBY rozpoznaje jedynie 5.1 bez opcji ATMOS. Android 9 ma naprawić ten problem już definitywnie. Uwaga: Youtube w wersji nieoficjalnej (na Androidzie 8) wspiera HDR (przełącza jak wyjryje materiał HDR) oraz wspiera DOLBY ATMOS. (ręcznie wybrany strumień) Edited January 2, 2020 by k0j0t Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numi Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 To ile tych dni jeszcze zostało do 9 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Czy na pie mi box który jest non stop włączony (ekran już nie) dalej zasypia mimo że nie powinien i nie można go wybudzić (jedynie pilotem) i nie można go używać jako chromecast (gdyż zasypia). Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts