Jump to content

Recommended Posts

Witam 

Czy mógłby ktoś sprawdzić z jaką prędkością działa przesył danych  na LTE.

Na redmi note 8 pro u mnie nie idzie szybciej niż d 60 mega/s u 10mega/s

A na Samsungu s9 z tą samą kartą SIM w tym samym miejscu 160m/s 40m/s

Sprawdzane kilka razy wyniki zawsze podobne. Różne romy w notce  ale wyniki bardzo zbliżone

Screenshot_2019-11-19-15-21-16-458_com.android.chrome.jpg

Link to post
Share on other sites

Ale u mnie pokazuje się czasem 4g+  .

Czy ten telefon korzysta z agregacji pasm?

Tylko w czacie testów w Samsungu nie bylo 4g+ tylko zwykłe 4g  .

Ogólnie nie mam problemów z przesyłem danych  tylko z ciekawości  chciałbym wiedzieć skąd te różnice.  Jedyne co się zmieniło to telefon .

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Jaka sieć?
Ten telefon pod tym kątem to typowy Xiaomi, czyli nie potrafi agregować najpopularniejszej i najwydajniejszej polskiej kombinacji CA czyli 1800+2600 :(
Pierwszy który to potrafi był Mi9, miałem nadzieję że od tej pory już każdy będzie miał a tu taka lipa.

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...
Dnia 23.12.2019 o 01:34, r0siu napisał:

Jeździłem trochę z nim po części PL i nigdy nie widziałem napisu LTE+ ani 4G+, zawsze było tylko zwykłe LTE. Max co udało uzyskać mi się w speedtest to 60-70Mbit/s. 

 

U mnie podobnie z napisem LTE+ ani widu, ani słychu... Na innych telefonach typu SGS5 NEO cały czas wskakuje LTE+, HUAWEI P SMART tak samo. Czy to wina Redmi? 

Link to post
Share on other sites
Jaka sieć?
Ten telefon pod tym kątem to typowy Xiaomi, czyli nie potrafi agregować najpopularniejszej i najwydajniejszej polskiej kombinacji CA czyli 1800+2600 default_sad.png
Pierwszy który to potrafi był Mi9, miałem nadzieję że od tej pory już każdy będzie miał a tu taka lipa.

9T potrafi.
Screenshot_2020-05-13-00-42-29-252_cz.mroczis.netmonster.jpg

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Link to post
Share on other sites

To raczej wina sieci, u mnie po zakupie w Play wyskakiwało LTE+ (1800 + 1800, 2100 + 2100)ale od jakiś dwóch miesięcy przestało ... Za to w nju cały czas łapie LTE+ tzn. jak się połączy na 2100 to wyskakuje magiczne LTE+. Ciężko mi teraz złapać ale dosyć często agreguje 2100 z 800. 

Screenshot_2020-05-13-19-37-08-078_cz.mroczis.netmonster.jpg

Edit: 

Edit:

Poczyniłem pewne testy tzn. w enginering mode wyłączyłem banda 20 i telefon zagregował 2100 + 2600 ale przy tragicznym zasięgu. Pewnie jedna to wina samego softu w tele bo przy lepszych warunkach przeskakuje na jedną częstotliwość. 

Screenshot_2020-05-13-21-05-19-346_com.android.settings.thumb.jpg.fab90d86ac92e8c7024d698e10197f73.jpg

Screenshot_2020-05-13-21-04-56-774_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.fb6b484a683e778607a0a08a49b36c59.jpg

Co najlepsze po wyłączeniu 2100 LTE-A znika 

Screenshot_2020-05-13-21-14-02-299_com.android.settings.thumb.jpg.f75168abb3b880532de5656d6b75c00c.jpg

Screenshot_2020-05-13-21-14-07-736_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.b8f87624953b8a498e5642776f7f4aa0.jpg

 

Edited by mati9632
Testy
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...