Bartlomiej Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Cześć, zazwyczaj regularnie starałem się aktualizować mojego Mi 8 za pomocą aplikacji OTA, jednak jakoś w sierpniu przestałem dostawać aktualizacje i zlekceważyłem temat, przegapiając tym samym - jak się okazało - kilka wersji, w tym tę aktualizującą Mi 8 do Android Q. Mam zainstalowaną rozwojową wersję MIUI 10.5 by xiaomi.eu 9.8.15 oraz TWRP 3.3.1-1 i chciałbym zaktualizować mój telefon do najnowszej wersji ze strony miuipolska.pl (9.11.14_v11-10) i w związku z tym mam kilka pytań: czy mogę przeskoczyć wszystkie pozostałe wersje i zainstalować od razu najnowszą? czy mogę tego dokonać przez aplikację OTA? (opcja "Zainstaluj aktualizację z pliku .zip") jeśli nie, to jakie opcje powinienem zaznaczyć instalując przez TWRP? (Mam na myśli Wipe/Format data etc.) Powyższe pytania wynikają z tego, że już kiedyś przez samodzielną próbę aktualizacji poważnie ucegliłem ten telefon i musiałem szukać ludzi z kodami autoryzacyjnymi do przywrócenia systemu. Dlatego chciałbym podejść do tematu rozważnie. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Pobierz ostatnią wersję xiaomi.eu i zainstaluj ją przez twrp z wipe cache/dalvik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts