Jump to content

kupno Mi 9T

Flexior

Recommended Posts

Witam
Kupuję nowy telefon i wybór padł na Xiaomi Mi 9t 6/128 GB, czarny lub niebieski.
Od razu dodam, że nigdy nie korzystałem z zagranicznych wysyłek, bo nie miałem po prostu takiej potrzeby i tak samo tym razem wolałbym skorzystać z bardziej 'krajowych' rozwiązań.
Wracając do tematu, od kilku dni obserwuję oferty cenowe tego telefonu na polskim rynku. Można kupić w cenie od 1300-1350 zł przez allegro, ale sprzedaż w tym przedziale cenowym oferują firmy, które zlokalizowane są gdzieś w Azji.
W cenie 1400-1450 zł można kupić ten telefon na bardziej zaufanych stronach typu morele, xkom itp.

Oferty przeglądam od niecałego tygodnia, ale może znajdą się jakieś osoby, które bardziej orientują się w cenach, są na czasie i mi powiedzą, czy obecna cena 1400-1450 zł jest zbyt zawyżona i np. lepiej jeszcze poczekać? Ewentualnie podać inne rozwiązanie, być może są istnieją jakieś kody rabatowe.

Jak Cię nie pili to poczekaj na Black Friday. Z zagranicy lepszą od polskiej gwarancję ma Amazon. W PL unikaj RTV Euro AGD. 

A jeśli poszukujesz taniej, to właśnie zamówiłem niebieski 128 z Gearbest za ok. 980 PLN. Pewna gwarancja przez PayPal jest przez 6 miesięcy. 

Prawdopodobnie skupię się na kupnie z Polski.

Dziś zauważyłem ofertę w DRAGONIST za 1293 zł oraz w EMAG za 1325 zł (w ofercie jest napisane "Sprzedaje i dostarcza: DRAGONIST, czego trochę nie rozumiem, ale po prostu nie zapoznałem się z funkcjonowaniem tej strony).

Chyba poczekam ostatecznie do czarnego piątku, a jak nic w ten dzień nie będzie to już trudno.

7 godzin temu, Flexior napisał:

Prawdopodobnie skupię się na kupnie z Polski.

Dziś zauważyłem ofertę w DRAGONIST za 1293 zł oraz w EMAG za 1325 zł (w ofercie jest napisane "Sprzedaje i dostarcza: DRAGONIST, czego trochę nie rozumiem, ale po prostu nie zapoznałem się z funkcjonowaniem tej strony).

Chyba poczekam ostatecznie do czarnego piątku, a jak nic w ten dzień nie będzie to już trudno.

Rownie dobrze (albo i lepiej) mozesz kupic w Chinach z platnoscia paypalem, tam przynajmniej bedziesz mial te pol roku ochrony kupujacego od paypala.
Wejdz na strone dragonist, wejdz w regulamin i zobacz gdzie miesci sie firma. A teraz pomysl, skoro takie tuzy jak xkom czy proline, potrafia odstawiac hocki klocki przy serwisie w ramach gwarancji, to co moze zrobic firma zarejestrowana poza Polska. W momencie w ktorym nie masz zadnych szans na interwencje rzecznika praw konsumenta, czy innych instytucji, bo ich "rece" nie siegaja za granice. 

Poczekaj te 9 dni do 29 do black friday i obserwuj oferty na amazon.de. Oni rok temu mieli na bf dobre ceny na xiaomi, wysylke do Polski masz bezplatna, w razie W support w jezyku polskim (mail/telefon/chat) i juz wrecz przyslowiowa obsluge posprzedazowa. 

• Thanks 1