DarioB Posted November 14, 2019 Share Posted November 14, 2019 Nie wiem czy problem dotyczy softu czy hardware. Mam zainstalowaną najnowszą wersję miui 11. Telefon posiadam miesiąc. Ale od pewnego czasu podczas rozmowy telefonicznej po kilkunastu sekundach słyszę trzaski/pierdzenie i nic więcej. Po ponownym połączeniu wszystko działa ok. Problem niezależny od portu SIM - dotyczy połączeń przychodzących. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 14, 2019 Share Posted November 14, 2019 Hmm mam to samo. Pojawiło się także mniej więcej po przejściu do "naszej" 11. Rozwiązania brak. Pomaga jedynie rozłączenie się i oddzwonienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted November 14, 2019 Share Posted November 14, 2019 U mnie nie występuje podobny problem. Przeprowadzam średnio ponad godzinę rozmów dziennie i nie miałem żadnego problemu w trakcie połączeń. Jestem na 11.0.4 global, miui 11. Jestem ciekaw od czego to zależy, skoro nie występuje u wszystkich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Licznik1 Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 Też tak mam,wymieniłem głośnik na nowy i problem pozostał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 A może to wina sieci Tmobile? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 Chyba nie - mam jedną kartę T-Mobile a druga Orange. Na żadnej problem nie występuje. Nie macie wgranych żadnych obcych kerneli? Rozumiem, że jesteście na stabilnej wersji, a nie na xiaomi.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 17, 2019 Share Posted November 17, 2019 Pisałem na jakiej wersji jestem. Żadnych kerneli nie używam. Tylko znane aplikacje i brak roota. Problem występuje naprawdę rzadko choć z 1 osobą częściej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioB Posted December 3, 2019 Author Share Posted December 3, 2019 Ja jadę na xiaomi.eu, aktualizacje robię co tydzień i tak jak kolega napisał raz na dzień takie coś się trafia. Rozłączenie pomaga. Mam 2 karty SIM: P4 i Orange i na obu. Nie chcę się bawić w reklamację z tego powodu, gdyż liczę że to soft. Jak mam podrzucić jakieś logi, zrzuty to dajcie znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lajk Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 Sim w Playu i również mam ten problem. Pomaga włączenie trybu głośnomówiącego i spowrotem przełączenie na słuchawkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioB Posted December 12, 2019 Author Share Posted December 12, 2019 Dnia 5.12.2019 o 00:57, Lajk napisał: Sim w Playu i również mam ten problem. Pomaga włączenie trybu głośnomówiącego i spowrotem przełączenie na słuchawkę przetestuję, tylko pytanie gdzie pies pogrzebany? czy telefon do wymiany? Czy to soft. No i czy uznają mi gwarancję jeśli mam xiaomi.eu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 Na 9.12.5 jak narazie ani razu mi się tak nie zrobiło więc może to wina softu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioB Posted December 17, 2019 Author Share Posted December 17, 2019 Dnia 5.12.2019 o 00:57, Lajk napisał: Sim w Playu i również mam ten problem. Pomaga włączenie trybu głośnomówiącego i spowrotem przełączenie na słuchawkę chociaż tyle - to pomaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lajk Posted December 17, 2019 Share Posted December 17, 2019 Dnia 12.12.2019 o 18:34, DarioB napisał: przetestuję, tylko pytanie gdzie pies pogrzebany? czy telefon do wymiany? Czy to soft. No i czy uznają mi gwarancję jeśli mam xiaomi.eu ? Nie mam pojęcia, mam telefon od premiery a problem praktycznie od początku występował choć miałem zainstalowany rom Pixel Experience to nie przypominam sobie żebym miał takowe problemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathon Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 Witam, Dźwięk z głośnika brzmi jak by był przesterowany. I na 95% również zaczęło się to po aktualizacji. Soft 11.0.4.0. Wcześniej po zakupie było dobrze. Przełączanie na głośnomówiący i powrót, nic nie daje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 Mam podobny problem (obecnie miui global 12.0.2), myślałem, że to wina sieci, ale jak widzę jednak nie tylko ja mam z tym problem. Ponowne połączenie pomaga. Moje pytanie: czy też miewacie problemy z szumami w słuchawkach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioB Posted December 10, 2020 Author Share Posted December 10, 2020 mój był w serwisie, niby wymienili głośnik. Fakt działa lepiej, ale od czasu do czasu nadal pierdzi. Głośnomówiący pomaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 Mój po miesiącu trzymania w naprawie okazało się, że już go nie naprawią. Dostałem zwrot kasy. Nie mam następcy Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioB Posted February 8, 2021 Author Share Posted February 8, 2021 następca to nie problem chyba też dam raz jeszcze do serwisu bo mi nadal trzeszczy. Myślałem, że to wpływ softu od xiaomi.eu ale od jakiegoś czasu ze względu na problemy z aktualizacją jadę na globalu i to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 12 minut temu, DarioB napisał: następca to nie problem chyba też dam raz jeszcze do serwisu bo mi nadal trzeszczy. Myślałem, że to wpływ softu od xiaomi.eu ale od jakiegoś czasu ze względu na problemy z aktualizacją jadę na globalu i to samo. A co byś wziął takiego małego i nie wolniejszego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioB Posted February 8, 2021 Author Share Posted February 8, 2021 Właśnie mi przypomniałeś że ze względu na rozmiar go brałem. No tutaj robi się problem. Bo fajny jest rozmiar ale bateria słabiutka. Ja osobiście nie śledzę ale ceny poszły ostro w górę. Coś koło dziesiątki zacząłbym się już interesować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colin23 Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 też już kilka razy tak miałem. soft oryginalny. Ciekawe czy problem tylko w Polsce czy wszędzie? Xiaomi o tym można jakoś poinformować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioB Posted February 10, 2021 Author Share Posted February 10, 2021 Wątpię. Ekipa, która robi tutaj soft sama wspomina, że nie ma z kim się kontaktować. Można próbować na forum społeczności miui ale słabo to widzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 20.9.24 trzeszczenia brak. Zapomniałem napisać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niwdew Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 U mnie też problem się pojawia, losowo. Global stable ale pojawiło się jakoś kilka wersji w tył. Karta z plusa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flybig69 Posted May 15, 2021 Share Posted May 15, 2021 Czyli nie jestem sam z tym problemem Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rsoltan Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 Ja mam to samo od około 2 miesięcy. Dużo rozmawiam i średnio raz dziennie pojawia się trzask który znika po ponownym połączeniu. Udało się komuś z tym uporać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioB Posted August 2, 2021 Author Share Posted August 2, 2021 dałem do serwisu, przedmuchali i teraz jest wg mnie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts