Igorius Posted November 9, 2019 Share Posted November 9, 2019 (edited) Podłączając moje Redmi Note 5 do komputera przez USB, w celu transferu plików, Windows 7 nie instaluje automatycznie sterowników, jak to jest w przypadku wszystkich innych smartfonów lecz wyskakuje informacja o niepowodzeniu i "Nie rozpoznano urządzenia USB" przez co nie mogę nie a dokonywać transferu plików. Czy ktoś posiada sterowniki USB do Redmi Note 5 (nie MTK do flashowania!)? Instalacja Mi PC Suite nie rozwiązuje problemu. Edited November 10, 2019 by Igorius Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igorius Posted November 10, 2019 Author Share Posted November 10, 2019 (edited) Dziękuję za pomoc, jak widać sami specjaliści.... Edited November 10, 2019 by Igorius Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted November 10, 2019 Share Posted November 10, 2019 Aktualizuj sterownik=>przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu...=> pozwól mi wybrać z listy..=>(odhaczenie "pokaż zgodny sprzęt") i wybrałem Producent (standardowy kontroler USB) Model: Urządzenie kompozytowe USB) może to pomoże 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZjemCiKolege Posted November 11, 2019 Share Posted November 11, 2019 (edited) Dnia 10.11.2019 o 19:46, dzidexx napisał: Sterowniki do flashowania(fastboot+adb) nie pomogą przy mtp. MiFlash je posiada, można je również pobrać oddzielnie(tutoriale). Za mtp odpowiada Windows a nie Xiaomi, obstawiam uszkodzony port usb we fonie. Sprawdź pendrive lub mysz. też mam ten problem, ale na poco(rn4x też na miui10 ten problem jest, ale już na l16 już go nie ma ) i w trybie debugowania mtp normalnie działa edit: na linuxie nie ma tego problemu Edited November 13, 2019 by ZjemCiKolege Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igorius Posted November 20, 2019 Author Share Posted November 20, 2019 Dnia 10.11.2019 o 18:22, saataniel napisał: Aktualizuj sterownik=>przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu...=> pozwól mi wybrać z listy..=>(odhaczenie "pokaż zgodny sprzęt") i wybrałem Producent (standardowy kontroler USB) Model: Urządzenie kompozytowe USB) może to pomoże Niestety ale nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts