Jump to content

Win7 nie widzi urządzenia, nie można przesyłać plików

Igorius
 Share

Recommended Posts

Podłączając moje Redmi Note 5 do komputera przez USB, w celu transferu plików, Windows 7 nie instaluje automatycznie sterowników, jak to jest w przypadku wszystkich innych smartfonów lecz wyskakuje informacja o niepowodzeniu i "Nie rozpoznano urządzenia USB" przez co nie mogę nie a dokonywać transferu plików.

Czy ktoś posiada sterowniki USB do Redmi Note 5 (nie MTK do flashowania!)? Instalacja Mi PC Suite nie rozwiązuje problemu.

Edited by Igorius

Aktualizuj sterownik=>przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu...=> pozwól mi wybrać z listy..=>(odhaczenie "pokaż zgodny sprzęt") i wybrałem Producent (standardowy kontroler USB) Model: Urządzenie kompozytowe USB) może to pomoże

• Sad 1

Dnia 10.11.2019 o 19:46, dzidexx napisał:

Sterowniki do flashowania(fastboot+adb) nie pomogą przy mtp. MiFlash je posiada, można je również pobrać oddzielnie(tutoriale).

Za mtp odpowiada Windows a nie Xiaomi, obstawiam uszkodzony port usb we fonie. Sprawdź pendrive lub mysz.

też mam ten problem, ale na poco(rn4x też na miui10 ten problem jest, ale już na l16 już go nie ma ) i w trybie debugowania mtp normalnie działa :)

edit: na linuxie nie ma tego problemu :)

Edited by ZjemCiKolege

• 2 weeks later...
Dnia 10.11.2019 o 18:22, saataniel napisał:

Aktualizuj sterownik=>przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu...=> pozwól mi wybrać z listy..=>(odhaczenie "pokaż zgodny sprzęt") i wybrałem Producent (standardowy kontroler USB) Model: Urządzenie kompozytowe USB) może to pomoże

Niestety ale nie działa :(

aaaaaab.jpg