ZduneX25 Posted November 8, 2019 Share Posted November 8, 2019 Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 10, 2019 Share Posted November 10, 2019 Czy któryś z użytkowników mógłby się podzielić wrażeniami z działania czytnika w ekranie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 Raz działa od razu, raz za którymś razem, a innym razem w ogóle. Gorzej jak czytnik na plecach w Mi 8 Lite.Mimo wszystko działa i nie jest najgorszy. Tak 9 na 10 odblokowań jest prawidłowych. Najbardziej celnie działa przy wyburzonym ekranie. Wysłane z mojego MI CC 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Posted November 14, 2019 Share Posted November 14, 2019 Sztos telefon. Naprawdę, nie spodziewałem się takich cudów po wersji Lite, wszystko działa błyskawicznie, a aparat - miodzio, rewelacyjne kolory, zawstydza mojego Mixa 3! Odpowiadając na pytanie dot. czytnika w ekranie - nie jest źle. Nie jest to dokładność i szybkość fizycznego czujnika z tyłu (czy z przodu), ale zupełnie nie przeszkadza to (przynajmniej mi) w użytkowaniu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marciss Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Cześć, Czy może ktoś sprawdzić jaki jest poziom DRM Widevine na Mi 9 Lite, L1 czy L3. Drugie pytanko, czy ekran obsługuje HDR oraz jak z baterią, jak długo na niej wytrzymuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 3 godziny temu, Marciss napisał: Cześć, Czy może ktoś sprawdzić jaki jest poziom DRM Widevine na Mi 9 Lite, L1 czy L3. Drugie pytanko, czy ekran obsługuje HDR oraz jak z baterią, jak długo na niej wytrzymuje? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marciss Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Cześć, Czy może ktoś sprawdzić jaki jest poziom DRM Widevine na Mi 9 Lite, L1 czy L3. Drugie pytanko, czy ekran obsługuje HDR oraz jak z baterią, jak długo na niej wytrzymuje? xiaomi.euWysłane z mojego MI CC 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marciss Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Zastanawiam się bardzo nad przesiadką z P20, bo mam niezły deal na Mi 9 Lite. Jeszcze chciałbym się dowiedzieć jak z wydajnością, nie chodzi mi w grach, tutaj przy codziennym użytkowaniu, nie ubija apek w tle albo kart w przeglądarce? Niestety EMUI jest dość drastyczne i czasami potrafi mi ubić apki w P20 albo wszystkie karty, jakie sobie zostawiam. Jszcze chciałbym się dowiedzieć, czy nie ma problemów z logowaniem odciskiem do apkek bankowych, tutaj czy jest podświetlone pole czytnika, albo czy idzie łatwo się nauczyć gdzie leży czytnik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Nic nie ubija i bardzo ładnie trzyma w ramie aplikacje. Odcisk palca dobrze działa w aplikacji bankowej, a przy odblokowaniu telefonu łatwo trafić w miejsce czytnika. Działa to bardzo intuicyjnie. Ja jestem zadowolony z tego telefonuWysłane z mojego MI CC 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marciss Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Okej dzięki bardzo za udzielenie info. Czyli jednak na dniach wleci do mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Czy po odblokowaniu i przesiadce na xiaomi.eu płatność zbliżeniowa działa prawidłowo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Działa po pewnych modyfikacjach. Jest tutorial na forum.Wysłane z mojego MI CC 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted December 1, 2019 Share Posted December 1, 2019 OK. Zaryzykowałem. Odblokowałem (o dziwo bez czekania) bootloader, zainstalowałem V11.3.2.0 od xiaomi.eu. Zrobiłem według pierwszego sposobu: I płatność działa. Piszę to tylko dlatego, że wcześniej były zgłoszenia, że na różnych softach może nie działać.... U mnie jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 Na najnowszej dev romie też działa płatność GPayWysłane z mojego MI CC 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 Planuje zakup mi 9 lite. Jakie są ogólne wrażenia użytkowników? Jak się poddaje modyfikacji, czyli root i moduły vanced? Jakieś uciążliwe problemy? Chciałem na początku kupić RN8 Pro ale są z nim problemy i nie wspiera go Miui Polska. Później myślałem też o Note 8T ale ktoś mi doradził że lepszym rozwiązaniem będzie mi 9 lite Jakieś może problemy z NFC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek1973 Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 Witam. Używam 2 karty SIM. Niestety dopiero po rozpoczęciu połączenia można wybrać/zmienić kartę z której chce się dzwonić, jest to jak dla mnie niewygodne, czasami można nie zdążyć albo dać sygnał z karty z której nie chcemy dzwonic. Mam pytanie czy w jakiś sposób można w Mi 9 lite wrócić do starej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 @gwalberg Na Androidzie 10 Magisk, root, YouTube vanced wchodzi bezproblemowo. Z ViperFX trzeba troszkę bardziej kombinować, ale to wina bardziej Adroida 10. Płatności NFC działaj i jest poradnik na forum jak zrobić by działały z rootem. Pierwszy sposób działa z poradnika. Ogólnie telefon zacny Wysłane z mojego MI CC 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 witam. zostałem nowym posiadaczem mi 9 lite i zastanawiam się czy jest dużo plusów przy przejściu z global na miui eu. jakie są znaczące zmiany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 wgrałem i zrobiłem root. nie mogę dodać karty do google pay. jaki poradnik działa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyBoy Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Czy polecacie ten model w porownaniu no z redmi note 8 pro ktorego trapia rozne bolączki? Aparat bedzie lepszy czy gorszy? Czy rowniez sa problemy z dialerem google w kontaktach i smsach? No polu bitwy mam mi 9lite, redmi note 8 pro a nawet redmi note 8t Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Ja kupiłem Mi 9 lite za 1029 PLN i za te pieniądze telefon jest mega, bo ma wyświetlacz Amoled, bardzo dobrą baterię, a zdjęcia robi dobre. Piszę, że dobre zdjęcia, bo wcześniej miałem Pocophona i na nim fotki wcale nie były gorsze. Spodziewałem się lepszych zdjęć na Mi 9 lite, bo przecież to nowszy telefon i na papierze ma lepszy aparat. Jednak w dobrych warunkach oświetleniowych zdjęcia bardzo ładnie wychodzą, tak że nie narzekam aż tak bardzo. Jeśli chodzi o Redmi Note 8 Pro, to Mediatek skutecznie zniechęcił mnie do tego modelu. Może to dla niektórych nie ma znaczenia, ale dla mnie ma, bo chcę wgrać Miui Eu na Mi 9 Lite w przyszłości a Mediatek w Redmi Note 8 Pro to uniemożliwia.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaruzel81 Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 miuipolska kiepsko działa i laguje. Dodatkowo juz 2 tyg nie ma aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 A ja tam wolę Miui Eu niż wersję global. Na globalu bateria jakoś gorzej trzyma, przynajmniej u mnie, poza tym jestem przyzwyczajony do Miui Polska Wysłane z mojego MI CC 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewjp Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 witam mam pytanie czy ktoś używa w MI9lite funkcji AMBIENT DISPLAY czy u was dziala dobrze bo umnie nie pokazuje żadnych połączeń na ekranie blokowania co może być przyczyną ewentualnie jak to ustawić? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek1973 Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 3 godziny temu, ewjp napisał: witam mam pytanie czy ktoś używa w MI9lite funkcji AMBIENT DISPLAY czy u was dziala dobrze bo umnie nie pokazuje żadnych połączeń na ekranie blokowania co może być przyczyną ewentualnie jak to ustawić? pozdrawiam U mnie jest to samo niestety. Z tego co zdążyłem się zorientować winny jest dialer od Google... Ogólnie jak dla mnie ten dialer jest słaby zwłaszcza jak się używa 2 kart SIM. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewjp Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 1 godzinę temu, Maciek1973 napisał: U mnie jest to samo niestety. Z tego co zdążyłem się zorientować winny jest dialer od Google... Ogólnie jak dla mnie ten dialer jest słaby zwłaszcza jak się używa 2 kart SIM. Pozdrawiam czy jest jakaś szansa że to naprawią? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek1973 Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 3 godziny temu, ewjp napisał: czy jest jakaś szansa że to naprawią? Być może, przy którejś aktualizacji tak. Ogólnie jednak będę przechodził na Miui eu z tego co piszą użytkownicy tam jest dialer od Xiaomi, sprawdzony, super się nadaje na dual SIM i są widoczne powiadomienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 @cincin27 Mieszane. Największa porażka to ten dialer w globalu, ale wszystkie nowe modele to niestety mają. Poza tym to taki mniej wydajny Mi9 z minimalnie gorszymi aparatami i dźwiękiem. Bez ładowania bezprzewodowego, ale większą baterią, gniazdem jack i slotem na sd. Jakość dźwięku po jacku bardzo taka sobie i mam wrażenie że nawet gorsza niż w leciwym budżetowym Redmi 3s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 @cincin27 ze względu na wielkość zastanawiałem się nad Mi 9se, ale za mała bateria i chyba bym żałował bo amoled np przy wertowaniu internetu więcej prądu potrzebuje (większość serwisów ma jasne tła). Wydajność w normalnym użytkowaniu wystarczająca. Działa sprawnie, nie ma problemu z drenażem baterii. Różnica w jakości zdjęć w porównaniu do Mi9 marginalna, w dobrych warunkach żadna. Jedynie to audio takie sobie. Jakby miał jeszcze normalny dialer, kontakty i wiadomości to każdemu mógłbym polecić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek1973 Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 (edited) Udało mi się zainstalować ten tradycyjny dialer - com.android.contacts 11.0.3.4 Jednak żeby działał musiałem cofnąć aktualizacje tego dialera od Google. Teraz da się normalnie korzystać z dual SIM. SMS niestety nadal od Google... I tak raczej będę wgrywał Miui eu, czekam na odblokowanie bootloadera Edited December 29, 2019 by Maciek1973 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panaho Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 Również zainstalowałem 11.0.3.4 jednak próba ustawienia go jako aplikacji domyślnej powoduje restart telefonu Jego funkcjonalność w tym wypadku sprowadza się tak naprawdę do przeglądania kontaktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 (edited) @panaho Nawet jak nie można ustawić jako domyślnego to nie tylko, jeszcze poprawia synchronizację z chmurą Mi i normalnie można z niego dzwonić. Googlowego widzisz tylko przy odbieraniu połączeń. Ze starego telefonu przeniosłem jedynie rejestr połączeń i sms-y. Nie było to widoczne w googlowym, a pojawiło się w obydwu po zainstalowaniu Miui dialera. Edited January 7, 2020 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 Ja sobie zainstalowałem zamiast googlowego to https://framapic.org/wsQdN9c7KqTg/5WXDl8YW0kgEWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
panaho Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 (edited) @FromWP No tak, można dzwonić ale teraz dwóch aplikacji używać do dzwonienia i do odbierania. No lipa. I jeszcze jako nie domyślna aplikacja nie ma powiadomień na ikonce o nieodebranych. Pewnie doszukał by się jeszcze innych niedogodności. Telefon mam już od ponad miesiąca. Dużo rzeczy wgranych i poustawianych. Gdyby nie to pewnie wgrywał bym już miui polska. A tak wszystko od nowa Jeszcze żeby usprawnili ten googlowski dialer. Żeby stanowił jedno z Kontaktami. PS. Coś mi się zdaje że będzie to mój pierwszy i ostatni Xiaomi. Edited January 7, 2020 by panaho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts