Big00s Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Witam. Testował ktoś różne wersje gcam'a na Mi 9 Lite? Przerobiłem kilka i żadna nie działa zbyt dobrze. Wysłane z mojego MI CC 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinol35 Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 Czy jest jakiś gcam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunkist Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 @Big00s @Pinol35 Powiedzcie skąd pobrać działającego Gcama dla Mi9 Lite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 wpisz w w google cc9 gcam i masz linka cyanogenmods Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunkist Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Podobno działa wersja do mi 9se do zassania z: https://www.gcambrasil.com.br/xiaomi Nie testowałem. Daj znać co i jak będziesz testował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubica Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 Nowsza wersja 6.2.030 działa prawie prawidłowo, mały szkopuł ale ujdzie. Powiem tak: przy ustawieniach balansu bieli AWB na Google zamiast słońce auto itp, zdjęcia wychodzą tzn. ich kolory takie jakie widać gołym okiem, różnica jest kolosalna. Systemowym tak nie zrobi sie, widziałem wstawki tych zdjec na stronie muzeum, wiekszosc jest fioletowa jak te pierwsze zdjecie. Nr 1 AWB - auto, Nr 2 AWB - Google Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunkist Posted January 12, 2020 Share Posted January 12, 2020 @Edek zainstalowałem z tej brazylijskiej strony do se, wydaje mi się że jest to dokładnie ta sama instalka co na stronie cyanogenmods dzisiaj, ponieważ nie wiem jaka była wtedy, ponieważ telefon usunął mi instalkę. Mało tego teraz wgrałem na telefon obie, zainstalowałem tą do se po instalacji znikły obie instalki mimo że w nazwie się trochę różniły. Natomiast jeśli chodzi o działanie to jest problem opisany przez kolegę @kubica denerwujące jest również to że po zrobieniu zdjęcia jest komunikat "przetwarzam HDR+" który nie znika nawet po restarcie telefonu, jak to wyłączyć ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beri222 Posted January 12, 2020 Share Posted January 12, 2020 Ja mam ściągnięte hypercam wersja E3,wpisz w google hypercam E3 i pierwszy link jest brazylijska strona tam wybierz albo pod android 9 albo 10 instalke, do tego mam ustawienia konfiguracyjne do tego z GB VIP club (mogę wam w wiadomości udostępnić dla testów, gdyż sam nie jestem profesjonalista fotografii), przetwarzam HDR jest dosłownie na 3-4 sekundy po zrobieniu zdjęcia, Fakt też dłużej robi zdjęcie (koło 3 sekund przetwarza) niż domyślna aplikacja ale moim zdaniem trochę lepsze zdjecia Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunkist Posted January 12, 2020 Share Posted January 12, 2020 Chętnie sprawdzę podeślij. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts