Kacper Skrzypek Posted October 25, 2019 Author Share Posted October 25, 2019 Magisk u mnie działający, przynajmniej na Mi 9T Pro i Mi 8 SE z 10-tką, poniżej. Nie sprawdzałem wersji 20 u siebie. Magisk-v19.5-16b40096(19402).zip 47 minut temu, michalm83 napisał: Cały dzień próbuje się coś z aktualizować związanego z fejsbukiem . Ten błąd jest od kilku wersji . Ktoś podrzuci jak to anulować ? Po prostu przesuń to w prawo i zniknie. U mnie na początku Q na Mi 9T Pro też tak było, potem z czasem zniknęło. 2 godziny temu, k.mlynarczyk87 napisał: A co z modułami np vanced jak mam zainstalowany w magisk manager? Wszystko zostanie? Tak, zostanie. 6 godzin temu, Klocek87 napisał: u mnie instalacja na Mi 8 SE nie poszła pomyślnie. Instalacja romu w TWRP (1227), instalacja nowego TWRP ze strony i telefon nie wstał. Po próbie przywrócenia backupu na telefonie po ponownym uruchomieniu telefon przestał reagować. Nie uruchamia się i nie da się wejść w fastboot. Na chwilę obecną cegła. Ma ktoś pomysł jak wymusić uruchomienie fastboot? Hm, a to dziwne. Zaktualizowałem dwie godziny temu Mi 8 SE w następującej konfiguracji: PitchBlack, instalacja ROMu Q, instalacja TWRP nowego, reboot system. Telefon przez jakieś 10-15 sekund miał czarny ekran, po czym pojawiło się logo Mi i zaczął się normalnie uruchamiać. Wszystko działa, nowe recovery też. W jakim trybie widzi go komputer? Napisz na PW, nie będziemy zaśmiecać wątku aktualizacji. Póki co u mnie na Mi 8 SE nie widzę większych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BocianJD Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 5 godzin temu, frrancuz napisał: Ja od bardzo dawna robię w takiej: Wipe dalvik, cache i system. Flash rom. Flash magisk. Rebot do systemu. Po takiej operacji nie traci się danych, aplikacji, ustawień systemu itp? Telefon wstaje tak samo jak po zwykłej aktualizacji? Chętnie bym zrobił małe odświeżenie, ale nie chce mi się wszystkiego od nowa ustawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.mlynarczyk87 Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Pitblack twpr dla Mi 9 t pro?Nie mogę znaleźć Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 54 minuty temu, Orjon napisał: Magisk u mnie działający, przynajmniej na Mi 9T Pro i Mi 8 SE z 10-tką, poniżej. Nie sprawdzałem wersji 20 u siebie. Magisk-v19.5-16b40096(19402).zip 10 MB · 2 downloads ...................................... po każdej instalacji i restarcie od razu odpala się Fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 @BocianJD Wszystko zostaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitors Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 U mnie na Mi9 wszystko ladnie dziala. Magisk, adaway i youtube vanced dziala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 1 godzinę temu, Orjon napisał: Po prostu przesuń to w prawo i zniknie. U mnie na początku Q na Mi 9T Pro też tak było, potem z czasem zniknęło. Powiedzmy że to powiadomienie zniknęło . A co z mapami google i czarnym ekranem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michacy Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Nadal jest czarny ekran. W moim przypadku pomaga przejście do ekranu gdzie widać wszystkie obecnie uruchomione aplikacje. Wtedy mapy zaczynają działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Ile macie na obecnej wersji poziomów głośności dzwonka? Mi wychodzi że 7 a poprzednio było więcej bo dało się ustawić na podobnym poziomie jak powiadomień. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 U mnie na mi8ee jest 15 poziomów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-wój- Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Mi 9 SE/ Nadal problemy z BT. Tylko restart pomaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
scoobymk Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 MI8 - 9.10.24 nie działa slow motion 240fpsWysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwozdziu94 Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Na mi8 lite mam buga w aplikacji przeglądarka. Mianowicie gdy chce komuś przesłać jakąś fotkę i wybiorę udostępnij obraz i wybiorę np Messenger to wyskakuje taki błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrado da Vinci Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 50 minut temu, gwozdziu94 napisał: Na mi8 lite mam buga w aplikacji przeglądarka. Potwierdzam, sprawdziłem i u mnie ta sama sytuacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Na Mi9 taki błąd nie występuje, za to faktycznie zminimalizowanie Map Google i próba powrotu to czarny ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mase Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Nadal jest bug ze po zmianie trybu głośnomówiącego na normalny przestaje działać mikrofon. Trzeba się rozłączyć. Drugi który nadal jest, to słychać pogłos u osoby z którą rozmawiamy, za bardzo zbiera otoczenie. Mi 9T Link to comment Share on other sites More sharing options...
convi33 Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Jak zainstalować ROM tak aby pozostały aplikacje ??Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Cześć.Mógłby ktoś mający mix2s sprawdzić czy nadal ma problem z bt i hotspotem?Jak wyłączę bt to już nie da się włączyć. Pomaga tylko restart. Hotspot nie daje się uruchomić w trybie 5GHz.Z góry dzięki.Dodam tylko, że nie robiłem full wipe po aktualizacji do Q. Być może to jest przyczyną ale zanim przeoram telefon chce się upewnić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 26, 2019 Author Share Posted October 26, 2019 BT to nasz problem i został on dziś naprawiony. Będzie wszystko działać w przyszłym tygodniu bądź jak wyjdzie (jeśli wyjdzie) rebuild. Z hotspotem walki trwają nadal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michacy Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Super wiadomość. Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BocianJD Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Mi 9 SE - Po restarcie telefonu przestaje działać włączanie trybu jednej ręki. Trzeba w ustawieniach wyłączyć i włączyć ponownie żeby działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Po instalacji mam ucięte ikony w narożnikach i poprzestawiane ikony na pulpicie. Ikona Ustawienia zmienia nazwę na Ładowanie... (z tym wielokropkiem na końcu). Wywaliłem magiska i xposed, ale problem pozostaje. Pomaga tylko powrót na wcześniejszą wersję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Zapytam po raz drugi bo nikt nie odpowiedział. Dlaczego zniknęła opcja wyboru trybu lokalizacji oszczędzanie/ tylko urządzenie / wysoka dokładność? Wcześniej miałem cały czas włączona opcje oszczędzanie żeby apki mogły uzyskać lokalizację "mniej więcej". Czy teraz muszę używać full opcji cały czas? Trochę lipa bo w pomieszczeniach bateria leci jak szalona przy włączonym GPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 27, 2019 Author Share Posted October 27, 2019 51 minut temu, don_kamillo napisał: Po instalacji mam ucięte ikony w narożnikach i poprzestawiane ikony na pulpicie. Ikona Ustawienia zmienia nazwę na Ładowanie... (z tym wielokropkiem na końcu). Prawdopodobnie problem starych wersji aplikacji które zostały w cache. Usuń folder /data/system/package_cache w TWRP i uruchom telefon ponownie. 1 godzinę temu, Ciacho23 napisał: Zapytam po raz drugi bo nikt nie odpowiedział. Dlaczego zniknęła opcja wyboru trybu lokalizacji oszczędzanie/ tylko urządzenie / wysoka dokładność? Bo na Q to usunęli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Jak to jest? Z tym wsparciem? Teraz dopiero zauważyłem ze redmi note 5 pro ma zakończone wsparcie? Nie będą już wychodziły żadne romy? Kiedyś Xiaomi słynęło z tego że nawet stare telefony miały wsparcie a teraz to jak inni producenci max 2 lata i do widzenia:/Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 @marcinj6 i bardzo dobrze. Xiaomi ma tyle już modeli (co akurat głupie) że można się pogubić, a goście na xiaomi.eu / MIUI Polska robią to raczej w ramach hobby. Lepiej mieć mniejszą ilość dopracowanych oprogramowań niż taki rozsyp jak czasem obserwujemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Czyli to ostateczna wersja i nie bedzie juz nowych wydań ma ten model?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Dnia 25.10.2019 o 20:49, BocianJD napisał: Po takiej operacji nie traci się danych, aplikacji, ustawień systemu itp? Telefon wstaje tak samo jak po zwykłej aktualizacji? Chętnie bym zrobił małe odświeżenie, ale nie chce mi się wszystkiego od nowa ustawiać. U mnie na Mi8 po takim zabiegu uruchamiał się telefon i przechodził odrazu w tryb fastboot, na szczęście zawsze trzymam ostatnią wersję romu i po instalacji wszystko wróciło do normy wraz z ustawieniami jakie były wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Nie działa u mnie na mix2s szybkie ładowanie ktoś potwierdzi? Już wiem kabel mam uszkodzony na innym działa bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ash1970 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 4 godziny temu, marcinj6 napisał: Jak to jest? Z tym wsparciem? Teraz dopiero zauważyłem ze redmi note 5 pro ma zakończone wsparcie? Nie będą już wychodziły żadne romy? Kiedyś Xiaomi słynęło z tego że nawet stare telefony miały wsparcie a teraz to jak inni producenci max 2 lata i do widzenia:/ Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka początek listopada MIUI 11 - ale global Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 27, 2019 Author Share Posted October 27, 2019 Skąd niby info że koniec wsparcia dla Redmi Note 5? Przecież ROM jest? Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 U Was też wskaźnik baterii zmniejsza się w odwrotną stronę niż powinien? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave091 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 U mnie tak samo zmniejsza się stan baterii Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 A GCam działa Wam prawidłowo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Tak działaTapatalk by Xiaomi Mi6 Pro Ceramic Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.