cahar Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 Nowy robot Xiaomi Mijia 1c https://m.gearbest.com/blog/new-gear/xiaomi-mijia-1c-2-in-1-sweeping-mopping-robot-vacuum-cleaner-unbox-review-and-using-experience-8857 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekhm Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 Czy ktoś już testował? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 to dosc nowy model, znajomy ma i poleca za ta kase (~200 usd). na ten moment jest tylko sprzatanie calego pomieszczenia, ale wszystko wskazuje, ze w nastepnej aktualizacji firmware bedzie room / spot clean. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpikePZN Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 Witam, aplikacja jest po angielsku/polsku ? Rozumiem, że robot sobie dobrze radzi i mapowanie mieszkanie działa ? Pytam bo właśnie kupiłem :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 plugin jest po polsku, ale tlumaczenie z translatora. mozna zainstalowac angielski voice pack i zrobic polski jak ktos ma potrzebe, bo nie sa zabezpieczone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpikePZN Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 jak zainstalować ten voicepack ? Jak oceniasz samego robota, daje radę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpikePZN Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Właśnie jestem po pierwszym sprzątaniu + mopowaniu. Z robota jestem bardzo zadowolony, dobrze radzi sobie z przeszkodami + jest niższy od większości, więc większa szansa wjechania pod meble. Na ten moment brak stref + podziału na pokoje jest dość uciążliwe ale zakładam, że z czasem zostanie dodane. Jedyna wada jaka przychodzi mi do głowy (nie liczę powyższego bo zakładam, że zostanie to dodane) to bateria bo dość szybko pada i to nie tylko na turbo ale przy niższej cenie musi być coś za coś, robot jest ewidentnie do małych/średnich mieszań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xChrislinex Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 Czy w 1C jest możliwość ustawienia, gdzie chcemy by odkurzacz mopował, tak jak w S6? Czy po podłączeniu nakładki mopującej będzie mopować wszystko? Jak oceniacie odkurzacz po paru miesiącach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtala6 Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Czy ktoś jeszcze może coś powiedzieć o tym modelu? Zastanawiam się nad kupnem tego 1C za 1099 zł albo Mijia Roborock S50 Vacuum Cleaner 2 za 1499 zł lub VIOMI V2 Pro za 1516 zł. Zastanawiam się czy warto dopłacić 400 zł za skanowanie LDS. Ten 1C ma najmocniejszą moc odkurzacza, za to podobno VIOMI V2 Pro ma dużo lepsze mopowanie. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej o tych modelach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrewxxx Posted July 14, 2020 Share Posted July 14, 2020 Też szukam odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrewxxx Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Dnia 12.11.2019 o 22:20, rezmus napisał: plugin jest po polsku, ale tlumaczenie z translatora. mozna zainstalowac angielski voice pack i zrobic polski jak ktos ma potrzebe, bo nie sa zabezpieczone. Czy możesz napisać czy odkurzacz posiada opcję tworzenia harmonogramów? np. poniedziałek odkurzaj zaznaczoną strefę 1 we wtorek odkurzaj strefę 3 w piątek całe mieszkanie itd ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 z modem mi home da sie to zrobic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrewxxx Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 2 godziny temu, rezmus napisał: z modem mi home da sie to zrobic. Czyli bez moda ani rusz. Nie chcę mi się po prostu :) czyli ręcznie można wysłać robota aby sprzątał ale harmonogram wymaga moda. Szkoda trochę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vel_diablo Posted October 5, 2020 Share Posted October 5, 2020 Witam. Mój 1c działa bez problemu ale mam jedno pytanie. Da się do niego połaczyć korzystając z telefonu poprzez dane komorkowe ? Odkurzacz jest podłączony do domowego routera na paśmie 2.4 mhz i będąc w domu gdy jestem podłaczony do tego samego wifi to normalnie mozna nim zarządzać. Jednak gdy staram się z nim połączyć poprzez telefon i dane komórkowe nie da się tego zrobić. Innymi sprzętami takimi jak kamera z oczyszczacz da się połaczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 leci partiami update firmware (z room clean) do 1c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekSc Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Dnia 5.10.2020 o 17:18, vel_diablo napisał: Witam. Mój 1c działa bez problemu ale mam jedno pytanie. Da się do niego połaczyć korzystając z telefonu poprzez dane komorkowe ? Odkurzacz jest podłączony do domowego routera na paśmie 2.4 mhz i będąc w domu gdy jestem podłaczony do tego samego wifi to normalnie mozna nim zarządzać. Jednak gdy staram się z nim połączyć poprzez telefon i dane komórkowe nie da się tego zrobić. Innymi sprzętami takimi jak kamera z oczyszczacz da się połaczyć. Witam. Ja kupiłem 1C 7 stycznia. Po skonfigurowaniu wifi i automatycznej aktualizacji firmware bez problemu działa sterowanie robotem, także przez dane komórkowe. Oczywiście robót musi być podłączony do domowego wifi. Sprzątanie strefowe działa. Chyba nie ma jeszcze możliwości wyboru pomieszczeń? Tylko zaznaczając obszar można zaznaczyć pomieszczenie do sprzątania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekSc Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Jest już podział na pomiezczenia. Ale brak możliwości korekty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts