Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Jak przypisać dany dzwonek do danego kontaktu???? Mam kontakt na ekranie głównym ze zdjęciem(pomijam to że przy połączeniach nie pokazuje tej foty) i chciałbym do tego kontaktu przypisać jakiś inny dzwonek?? Jak to zrobić. Jest w ustawieniach ustaw dzwonek i ustawiam ale i tak dzwoni ten który jest ustawiony dla wszystkich kontaktów w ustawieniach (dzwięki i wibrację) ktoś coś?????  

• 3 weeks later...
Posted

Jeszcze jedno. Jak zrobić , ustawić przy połączeniach pokazywało się zdjęcie kontaktu?????? Bo nie mam pojęcia jak to zrobić???

Posted

Dzwonek...

W kontaktach - - - - > klikasz na kontakt - - - > 3 kropki u góry po prawej (menu) - - - > ustaw dzwonek. 

Z fotą nie wiem czy przypadkiem w motywach nie można pomieszać... 

Posted
22 godziny temu, JamCiTo napisał:

Dzwonek...

W kontaktach - - - - > klikasz na kontakt - - - > 3 kropki u góry po prawej (menu) - - - > ustaw dzwonek. 

Z fotą nie wiem czy przypadkiem w motywach nie można pomieszać... 

Tzn. jak w motywach???

Posted
16 godzin temu, JamCiTo napisał:

Normalnie... Zmień region na Szwajcarię/Norwegię i zobacz wtedy jakie zmiany Cię czekają... ;-)

Czy mógłbyś to jakoś rozwinąć???

Posted
2 godziny temu, Netoper napisał:

W ustawieniach zamiast regionu Polska, ustaw region Szwajcaria.

Od wczesnego poranka zastanawiam się, jak to ma pomóc w kwestii wyświetlania zdjęcia kontaktu przy połączeniu... 

• 2 months later...
Posted

To jakiś popsuty masz... U mnie się pokazują, fakt, że nie na całym ekranie, ale nie jest mi to niezbędne do szczęścia i tak każdy kontakt "potrzebny" ma przypisany dzwonek, więc słyszę kto się dobija... Jeden wyjątek, kiedy coś robię i ktoś dzwoni, tylko beleczka z nazwą kontaktu, ale to akurat prawidłowo jest. 

• 1 month later...
Posted

Jeśli chodzi o zdjęcie do kontaktu, to podczas edycji kontaktu trzeba kliknąć w ikonę w kółku tak jakby z aparatem, i przechodzimy do wyboru zdjęcia.

Co do dzwonka dla określonego kontaktu to mam ten sam problem. Najlepsze jest to, że już miałem ustawiony dzwonek (i działał), ale później przenosiłem kontakty z jednego kona Google na inne i teraz kiedy wybieram dzwonek telefon nie pamięta wyboru i dzwoni standardowa melodia, nie ta którą ja wybrałem :(

Posted
12 godzin temu, JamCiTo napisał:

Ale czemu się dziwisz skoro przenosisz kontakty pomiędzy kontami? 

A to tak nie można? Sorry, ale jestem już trochę wiekowy i myślałem, że to żaden problem.

Mówisz, że teraz dzwonek nie zadziała mimo tego, że na nowym koncie kontaktów ustawiam jakiś dzwonek? Jest na to jakaś rada?

• 2 months later...
Posted

Pliki dźwiękowe które mają być przypisane do kontaktu muszą znajdować się w wewnętrznej pamięci urządzenia. Nie mogą być zapisane na karcie SD.

Dodatkowo jeśli umieścisz je w folderze .ringtone to będziesz mógł je ustawić z poziomu aplikacji Motywy jako dzwonek systemowy.

Folder ten jest folderem ukrytym i trzeba go "pokazać". Nie jest to konieczne i można samemu utworzyć folder o nazwie Ringtones lub Music - też powinno zadziałać.

• 5 months later...