Kacper Skrzypek Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Aktualizacja do Androida Q dla MI 9 SE. Wkrótce MI 8 SE (w tym tygodniu brak aktualizacji) Możliwość dostosowania tła w szufladzie aplikacji oraz jego przezroczystości Możliwość zmiany rozmiaru ikon w launcherze Nowa wersja aplikacji Tapety Blokady Niektóre urządzenia – październikowe poprawki bezpieczeństwa Androida Poprawki tłumaczenia Prawdopodobnie koniec aktualizacji dla Mi Pada 4 (ostatnia aktualizacja: 9.8.29). Ten model nie znajduje się w planie wdrożenia MIUI 11 China i z tego powodu nie ma jak dokonać aktualizacji do nowej wersji. Opóźnione: Mi 8 Explorer Edition, Mi 9 Lite Pełna lista PL Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP recovery lub z TWRP.me lub z naszej strony pod swój model wg tej tabelki Podłącz telefon w trybie fastboot do PC:fastboot flash recovery twrp.imgfastboot boot twrp.img Na telefonach z wgranym domyślnie Androidem Pie i wyżej (nie dotyczy modeli, które aktualizację dostały po pewnym czasie) po wgraniu recovery komendą fastboot flash recovery twrp.img trzeba wpisać fastboot reboot, po czym należy przytrzymać kombinację przycisków Głośność+ i Zasilanie, gdy telefon się uruchamia. Komenda fastboot boot tu nie działa. W TWRP wybierz wipe > format data Pobierz rom xiaomi.eu pod swój model z działu Pobierz MIUI, przenieś do telefonu i zainstaluj z TWRP (menu Install). Uwaga na modele z obecnym w firmware Antirollback (ARB) np. Redmi Note 5 Pro czy MI6X – TWRP należy wgrać najpierw komendą boot twrp.img, a potem zainstalować je w TWRP z menu Install > Install image, uruchomić ponownie recovery i wykonać wipe data z TWRP. Dalsze aktualizacje odbywają się przez OTA lub ręcznie z TWRP Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe) z recovery, aby telefon mógł się uruchomić. W tym celu należy powrócić do TWRP (volume+ i power) i w sekcji Wipe przesunąć suwak factory reset (tylko i WYŁĄCZNIE to). Czyszczenie innych partycji systemowych w (Advanced wipe) jest niepolecane i niepotrzebne. ROOT ROOT dla MIUI z Magisk 20 do instalacji z TWRP. Po instalacji, jeśli występują lagi, wykonać dodatkowy restart telefonu. Blokada reklam w MIUIPolska Aby zablokować reklamy (lub ich większość) w aplikacjach Google Play i podczas przeglądania internetu sugerujemy instalację poniższej paczki przygotowanej przez @fredek. blokada reklam do instalacji w TWRP Polecane aplikacje MIUI Aplikacja MIUIPolska Amazfit Watch Manager MiFit Samouczek MIUIPolska (z Google Play) Przeczytaj także: MIUI 9.9.26 Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych wg. tego poradnika Jeśli chcecie pomóc nam w ciągłym rozwoju i utrzymaniu MIUIPolska możecie nas wesprzeć tutaj: Dotacja Motyw: the lite light Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Na Mi9 wszystko działa jak należy, poziom zabezpieczeń nadal na poziomie L3 ale mi to nie przeszkadza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Cześć wszystkim. Czy ta poprawka pomogła komuś jeśli chodzi o powiadomienia z Google Wear OS ? Na zegarek dostaję powiadomienia tylko dotyczące połączeń telefonicznych i sms. Brak powiadomień z AquaMail, Whatsapp i pozostałych Przeinstalowałem WearOS na telefonie, robiłem restarty telefonu, "odpinałem" zegarek od telefonu i dodawałem ponownie. No nie chce hulać -----Aktualizacja---- Doszedłem o co chodzi. W ustawieniach, w dostępie do powiadomień wyłączyłem dostęp dla Wear OS i włączyłem ponownie. Zaczęło działać poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Niezła opcja ze zmianą rozmiaru ikon, brakowało mi tego MIUI. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 11 minut temu, zmylna napisał: Cześć wszystkim. Czy ta poprawka pomogła komuś jeśli chodzi o powiadomienia z Google Wear OS ? Na zegarek dostaję powiadomienia tylko dotyczące połączeń telefonicznych i sms. Brak powiadomień z AquaMail, Whatsapp i pozostałych Przeinstalowałem WearOS na telefonie, robiłem restarty telefonu, "odpinałem" zegarek od telefonu i dodawałem ponownie. No nie chce hulać To jest wina oprogramowania łączącego zegarek z telefonem. Na samsungu galaxy S3 miałem to samo do czasu aż wydali poprawkę która w pełni działa z androidem Q i temat poszedł w zapomnienie. Winy szukaj tam nie w oprogramowaniu telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 3 godziny temu, zoltan78 napisał: To jest wina oprogramowania łączącego zegarek z telefonem. Na samsungu galaxy S3 miałem to samo do czasu aż wydali poprawkę która w pełni działa z androidem Q i temat poszedł w zapomnienie. Winy szukaj tam nie w oprogramowaniu telefonu. No nie poszedłem tą drogą. Dzięki Zoltan. ----- Pomogło ponowne nadanie uprawnień dla Wear OS do czytania powiadomień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Mam od wczoraj na Mi9 i płynność działania się na pewno poprawiła, reszta także bez zastrzeżeń. Wygląda na dobrą robotę Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomn95 Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Jak przejść z androida 9 mi 9 se ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajes Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 W zeszłym tygodniu i dziś mam ten sam problem. Dostaje powiadomienie, że aktualizacja jest, wchodzę w aktualizator, klikam sprawdzanie, pojawia się, że jest. Klikam pobierz - "Masz już najnowszą wersję".... a nie mam. Any hint? Redmi Note 7 Pro na MIUI 9.10.10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Pobierz ręcznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilek98 Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Cześć, Aktualizacja pobrana, jak dotychczas telefon działa tak jak powinien Jeden element od kilku aktualizacji pozostaje niezmiennie. Mianowicie w przypadku aplikacji Google maps po zminimalizowaniu nawigacji i następnie powrocie pojawia się czarny ekran. Czy znacie jakieś rozwiązanie? dobrego piątku! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Pozdro dla wszystkich z Mi5. Do zobaczeniaWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 2 godziny temu, zoltan78 napisał: Na Mi9 wszystko działa jak należy, poziom zabezpieczeń nadal na poziomie L3 ale mi to nie przeszkadza. Ja mam L1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Co mnie podkusilo.. miałem wersję z 9.9.26 i była super. Wszystko chodziło jak powinno. Obecnie od 5 rano mam toto i już widzę że bateria to dramat. Telefon leży a % nikną w oczach. Poza samym działaniem baterii reszta wygląda sprawnie, nadal nie ma sygnatury czasu w zdjęciach. Żałuję, trzeba było nie grzebać, ciekawe kiedy znowu trafię na wydanie z tak dobrym pilnowaniem baterii jak było 9.9.26. BT działa. Przynajmniej u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macdg Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Mi mix2s, nie działa wysyłanie zaplanowanych SMS, tzn wysyła dopiero po otwarciu aplikacji SMS a tak to nie wyśle wiadomości Problem też jest z lokalizacją w aplikacji pogody, choć ma przyznane uprawnienia to pisze by włączyć lokalizację.. Oba problemy są od zeszłej aktualizacji Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Na Mi9 wszystko działa jak należy, poziom zabezpieczeń nadal na poziomie L3 ale mi to nie przeszkadza. Jak to? Ja na Mi 9 mam L1Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 28 minut temu, Macdg napisał: Mi mix2s, nie działa wysyłanie zaplanowanych SMS, tzn wysyła dopiero po otwarciu aplikacji SMS a tak to nie wyśle wiadomości Problem też jest z lokalizacją w aplikacji pogody, choć ma przyznane uprawnienia to pisze by włączyć lokalizację.. Oba problemy są od zeszłej aktualizacji Pozdrawiam Spróbuj zablokować aplikację sms tak aby system jej nie ubijał. Może będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghostwriter Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Witam. Mam ustawiony przycisk SI na Asystenta Google, niestety po wciśnięciu Asystent nie reaguje. Na głos reaguje, na przycisk już nie. Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macdg Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 56 minut temu, zmylna napisał: Spróbuj zablokować aplikację sms tak aby system jej nie ubijał. Może będzie ok. Nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Mi 8, problem z mapami oraz opcją obraz w obrazie.Apki gdy przejdą w ten tryb zawieszają sie i nie da rady ich zamknąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitors Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Od kilku wersji juz to nie dziala ten przycisk Si Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 @Ghostwriter @Pitors Ustawienia > Aplikacje > Zarządzanie > "trzy kropeczki w prawym górnym rogu" > Domyślne aplikacje: – Asystent Głosowy >> Google, Google – Asystent i rozpoznawanie mowy >> Aplikacja asystująca >> Google Link to comment Share on other sites More sharing options...
djs Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 2 godziny temu, Macdg napisał: Mi mix2s, nie działa wysyłanie zaplanowanych SMS, tzn wysyła dopiero po otwarciu aplikacji SMS a tak to nie wyśle wiadomości Jak możesz to daj znać jak działa połączenie bluetooth. Na poprzedniej wersji był problem z zestawem głośnomówiącym i zegarkiem i ciekawy jestem, czy coś się w tym temacie poprawiło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Mogę wrzucić 9.9.26 bez wipe czy arb mi zawadza w tych wydaniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 18, 2019 Author Share Posted October 18, 2019 To starsza wersja MIUI, nie możesz bez wipe. To znaczy spróbować możesz ale apki pewnie będą się wywalać.Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Przecież 9.9.26 to też beta11 na andku 9. Chyba że starsza oznacza starsze wydanie i to już wystarcza żeby były problemy, tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 3 godziny temu, Bartos napisał: Ja mam L1 2 godziny temu, Falonso napisał: Jak to? Ja na Mi 9 mam L1 Niestety musiałem wgrywać poprzedni update na czysto gdyż miałem dziwne restarty i po tym zabiegu poziom zabezpieczeń spadł do L3. Jeśli chciałbym wrócić na L1 to musiał bym znowu na czysto wgrywać wersje 9.9.6 i dopiero aktualizować do obecnej. Wtedy poziom zostaje bez zmian. Na to już czasu nie mam niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 18, 2019 Author Share Posted October 18, 2019 Przecież 9.9.26 to też beta11 na andku 9. Chyba że starsza oznacza starsze wydanie i to już wystarcza żeby były problemy, tak?Tak, o to chodzi.Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 MiMix2s nie działa autoobracanie u mnie może ktoś potwierdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polan Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 MI9SE po aktualizacji TWRP nie pyta o hasło do szyfrowania i widać tylko kaszę...Musimy poczekać na nowe TWRP ?Wysłane z mojego MI 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Wszystko działa super, zmniejszenie rozmiaru ikon rewelacja Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 2 godziny temu, djs napisał: Jak możesz to daj znać jak działa połączenie bluetooth. Na poprzedniej wersji był problem z zestawem głośnomówiącym i zegarkiem i ciekawy jestem, czy coś się w tym temacie poprawiło. U mnie bluetooth śmiga. Wyłączyłem tylko harmonogram dla niego bo miałem wrażenie, że jak zgodnie z harmonogramem w nocy był (bluetooth) wyłączany to potem były problemy. Polegały one na tym, że jak włączyłem "z ręki" to po chwili się wyłączał. Wywaliłem go z harmonogramu, włączyłem, zrobiłem restart telefonu to jest ok. Z powiadomieniami na zegarku problem był taki, że musiałem ponownie dać uprawnienia do czytania powiadomień dla Wear OS. 20 minut temu, mario1974 napisał: MiMix2s nie działa autoobracanie u mnie może ktoś potwierdzić? Nie potwierdzam. u mnie jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzga Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Na Mi 9 SE zauważyłem "poszarpane" krawędzie przy zaokrągleniu ekranu i wokół wcięcia kiedy wyłączy się opcję "zmień kształt". Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 42 minuty temu, wyzga napisał: Na Mi 9 SE zauważyłem "poszarpane" krawędzie przy zaokrągleniu ekranu i wokół wcięcia kiedy wyłączy się opcję "zmień kształt". u mnie na MI 8 te delikatnie poszarpane krawędzie też występują Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Czy na mi9 zostal naprawiony blad wywolujacy w twrp error 255 przy probie zrobienie backupu jesli w systemie sa sklonowane aplikacje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.