Sproket Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Witam! Czy soft w dziale STABILNE i TYGODNIOWE dla RN 8T to ten sam soft (nazwa pliku ta sama)?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Tak. W tygodniowych jest ten sam soft i będzie aktualizowany tak jak stable (czyli zależy od Xiaomi kiedy)Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kronos Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Czy działa wam adoptable storage w miui 11 na rn8t? Po uruchomieniu sypały mi się aplikację, informacje o telefonie dalej wskazywało na 64 gb pamięci a jakikolwiek menadżer plików na 128. Ciekawi mnie czy funkcja ma jakieś błędy czy to wina karty - adata v10 a1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyBoy Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 A czy jest ktoś kto odpowie mi na moje 2 pytania z posta poprzedniego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 1 godzinę temu, CrazyBoy napisał: A czy jest ktoś kto odpowie mi na moje 2 pytania z posta poprzedniego? Moim zdaniem nie ma żadnego sensu instalowania w Miui dodatkowego niezależnego antywirusa. Niepotrzebne zaśmiecanie i spowalnianie systemu, a dodatkowo nie wszystkie antywirusy firm trzecich działają z Miui prawidłowo. Definicje w systemowym skanerze wirusów powinieneś mieć dwie do wyboru, Avasta i AVL. Chyba niczego więcej nie potrzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Mam pytanie poleciłem koleżance Redmi note 8t nie wersje pro bo jakoś nie mam zaufania procesorów mediateka (jeden taki telefon Xiaomi z tym procesorem już kiedyś samoistnie mi się przegrzał i został już przyciskiem do papieru). Koleżanka narzeka że nie wyświetlają jej się nieodebrane połączenia oraz smsy na ekranie blokady. Wiem że Xiaomi teraz instaluje apki dialera oraz wiadomości od Googla i to przez to. Próbowałem włączyć jej w opcjach te powiadomienia ale nie da się bo opcja powiadomień na ekranie blokady jest szaro i nie da się jej zmienić. Jest jakiś sposób żeby pokazywały się one na ekranie blokady? Koleżanka nie ma roota tylko oryginalny ROM global. Myślałem nad zainstalowaniem jej zamiennych apek ale nie wiem czy się da i jakie są najlepsze. Jak wy rozwiazaliscie ten problem bez odblokowywania bootloadera?Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowmaster Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Mam pytanie poleciłem koleżance Redmi note 8t nie wersje pro bo jakoś nie mam zaufania procesorów mediateka (jeden taki telefon Xiaomi z tym procesorem już kiedyś samoistnie mi się przegrzał i został już przyciskiem do papieru). Koleżanka narzeka że nie wyświetlają jej się nieodebrane połączenia oraz smsy na ekranie blokady. Wiem że Xiaomi teraz instaluje apki dialera oraz wiadomości od Googla i to przez to. Próbowałem włączyć jej w opcjach te powiadomienia ale nie da się bo opcja powiadomień na ekranie blokady jest szaro i nie da się jej zmienić. Jest jakiś sposób żeby pokazywały się one na ekranie blokady? Koleżanka nie ma roota tylko oryginalny ROM global. Myślałem nad zainstalowaniem jej zamiennych apek ale nie wiem czy się da i jakie są najlepsze. Jak wy rozwiazaliscie ten problem bez odblokowywania bootloadera?Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu TapatalkaZobacz w uprawnieniach aplikacji na dole czy ma zaznaczone "na ekranie blokady"Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 (edited) @marcinj6 Trzeba zaktualizować systemowy Miui Notifications może coś pomoże. Tylko że brak możliwości włączenia to jakiś inny problem. Edited January 8, 2020 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 A możesz podać linka do dobrej aplikacji bo nie chciałbym koleżance czegoś zepsuć. Czy instaluję się je normalnie czy inaczej? A w ustawieniach nie wiem czemu nie można zaznaczyć opcji wyświetlania powiadomień na ekranie blokady. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowmaster Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 A możesz podać linka do dobrej aplikacji bo nie chciałbym koleżance czegoś zepsuć. Czy instaluję się je normalnie czy inaczej? A w ustawieniach nie wiem czemu nie można zaznaczyć opcji wyświetlania powiadomień na ekranie blokady. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Tu trzeba wejść i na dole gdzieś jestWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 (edited) 33 minuty temu, marcinj6 napisał: A możesz podać linka do dobrej aplikacji https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/miui-notifications/notifications-1-0-0-40-release/notifications-1-0-0-40-android-apk-download/ Tylko to, Always on to nie do tego telefonu!!! Pomerdało mi się Edited January 8, 2020 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas_13579 Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Hej, jak spada mi bateria poniżej 20 procent to pojawia się zapytanie czy włączyć tryb oszczędzania baterii - komunikat ten jest dosyć upierdliwy i czy da się go jakoś wyłączyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawllo Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 8 godzin temu, lucas_13579 napisał: Hej, jak spada mi bateria poniżej 20 procent to pojawia się zapytanie czy włączyć tryb oszczędzania baterii - komunikat ten jest dosyć upierdliwy i czy da się go jakoś wyłączyć? Chyba nie da się ... upierdliwe raczej dla Ciebie i innych, którzy pozwalają baterii spaść do 20%. Zalecam ładowanie jak już spadnie do 25-30% i tak optymalne ładowanie do 75-80% jeżeli potrzebujesz to do 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtik Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Cześć, mam problem z instalacją aktualizacji tygodniowej do Redmi Note 8 (xiaomi.eu_multi_HMNote8_20.1.2_v11-9) przez TWRP. Po instalacji ciągle powraca to TWRP. Spróbowałem jeszcze raz zainstalować i wywaliło błędy E: Unhandled flag: 'wrappedkey' E: Unable to decrypt FBE device. Nie wiem co robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 (edited) Pierwszy raz instalujesz na tym telefonie xiaomi.eu czy już któraś z kolei aktualizacja? Jakie masz TWRP? Edited January 10, 2020 by fake4r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowmaster Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Cześć, mam problem z instalacją aktualizacji tygodniowej do Redmi Note 8 (xiaomi.eu_multi_HMNote8_20.1.2_v11-9) przez TWRP. Po instalacji ciągle powraca to TWRP. Spróbowałem jeszcze raz zainstalować i wywaliło błędy E: Unhandled flag: 'wrappedkey' E: Unable to decrypt FBE device. Nie wiem co robić. Po instalacji zrób wipe dataWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
vel_diablo Posted January 18, 2020 Share Posted January 18, 2020 Witam. Pytanie odnoście modelu 8T i aktualizacji dla niego. Jak widać inne wspierane przez eu modele mają tygodniowe wypust zaś ten ma aktualizację eu jak wyjdzie global do niego. Czym to jest spowodowane ? Pozdrawiam Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 18, 2020 Share Posted January 18, 2020 4 godziny temu, vel_diablo napisał: Czym to jest spowodowane ? Tym, że Global nie ma bet, więc nie mamy jak tego inaczej budować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris1992 Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 Dnia 18.01.2020 o 17:29, Orjon napisał: Tym, że Global nie ma bet, więc nie mamy jak tego inaczej budować. Czy w xiaomi.eu wersja globalna (bo weekly nie ma z tego co widze) posiada stockowy dialer, sms, kontakty od Xiaomi? Chodzi też o nagrywanie rozmów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 Xiaomi.eu ma wszystko od Xiaomi. Global/Global EEA ma od Google. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka420 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Takie pytanko czy model 8T ma funkcję ciemnego motywu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Oczywiście. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasza100 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 pytanie dla posiadaczy note 8t jak sprawuje sie fon,w senie szybkości dzialania i baterii,duży przeskok z redmi note 4 ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
janusz_zed Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 Na miu 11 trochę przyspieszył , bateria nieżle u mnie spokojnie 2 dni w Behmarku 177000 punktów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowmaster Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 U mnie na Pixel Experience (Android 10)Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka420 Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 Warto aktualizować do 11 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 Bez dwóch zdań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka420 Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 3 godziny temu, radier napisał: Bez dwóch zdań. Jakieś konkretne plusy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek101279 Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 U mnie na Pixel Experience (Android 10)Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaJak wgrałeś twrp. U mnie po ponownym uruchomieniu wraca do stokowego. Pomimo rebotu przez adb.Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowmaster Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 Dnia 2.02.2020 o 17:44, Tomek101279 napisał: Jak wgrałeś twrp. U mnie po ponownym uruchomieniu wraca do stokowego. Pomimo rebotu przez adb. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka hmm, jak dobrze pamietam po prostu zrobiłem flash recovery w fastoobcie. zobacz ten wątek: https://forum.xda-developers.com/redmi-note-8/development/recovery-unofficial-twrp-xiaomi-redmi-t3997267 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek101279 Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 hmm, jak dobrze pamietam po prostu zrobiłem flash recovery w fastoobcie. zobacz ten wątek: https://forum.xda-developers.com/redmi-note-8/development/recovery-unofficial-twrp-xiaomi-redmi-t3997267Dzięki już zrobione. Wgrany Pixel telefon 2 razy cegła i powrót przez fastboot do stocka również z problemami. Cudowny weekendWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted February 4, 2020 Share Posted February 4, 2020 (edited) Czy da sie jakos zmienic dialer na MIUI ? Mam odblokowany bootloader i wgrany custom rom MIUIPolska (ginkgo). Edited February 4, 2020 by korbielow Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawllo Posted February 4, 2020 Share Posted February 4, 2020 Działa komuś na tym telefonie VoLTE ? np. w Play ? Miałem Globala nie działało, Mam EU.PL też nie działa. Kombinuje z tymi kodami, niby VoLte mam aktywne na karcie. Sprawdzam status IMS to jest nieaktywny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted February 4, 2020 Share Posted February 4, 2020 Na 8T działa w Play. Masz dodany APN IMS w ustawieniach punktu dostępu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawllo Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 18 godzin temu, radier napisał: Na 8T działa w Play. Masz dodany APN IMS w ustawieniach punktu dostępu? Nie mam dodanego. Jak próbowałem dodać i zapisać to znika ale nie wiem czy dobrze wpisywałem mógłbyś mi podać co tam po wpisywać zrzuty ekranu? Dodawałeś ręcznie czy samo się skonfigurowało ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts