ZduneX25 Posted October 13, 2019 Posted October 13, 2019 Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Trello Posted November 1, 2019 Posted November 1, 2019 (edited) Temat już tyle wisi a odpowiedzi żadnej odpowiedzi. To aż tak wersja na MTK bije na głowę tą na Snapie? Osobiście wolę poczekać na wersję Note 8T. Mimo tylu pozytywnych opinii (znaczna część sponsorowanych) wolę jednak pewnego Snapa. Edited November 1, 2019 by Trello
Kadi Posted November 1, 2019 Posted November 1, 2019 Na moje powodem jest wydajność na korzyść pro, nic więcejTyped by Redmi Note 3 Pro SE
tpawel Posted November 2, 2019 Posted November 2, 2019 Wydajność, rozmiar i design.8pro ma zdecydowanie lepsze screen body to ratio.8t to tylko zwykła 8 ale z NFC, więc to nie konkurencja dla 8pro.Tej bym się upatrywał w mi9lite czy mi9t, ten pierwszy w sumie jest dostępny w tych samych pieniadzach
JamCiTo Posted November 5, 2019 Posted November 5, 2019 Wydajne bydlątko... I nawet przegrzać się nie chce za bardzo... Antutu 8.02 zapuszczony 2 razy pod rząd i złapał 34 stopnie... I ponad 280 tysięcy... Naprawdę uważam, że nie ma tragedii patrząc na cenę...
Trello Posted November 6, 2019 Posted November 6, 2019 @JamCiTo nie ten temat - ten jest o wersji na Snapie a nie na MTK
JamCiTo Posted November 6, 2019 Posted November 6, 2019 Kurka... Przepraszam... Byłem przekonany, że piszę w dziale Pro. Przepraszam za zamieszanie...
matiasmovie Posted November 10, 2019 Posted November 10, 2019 Obecnie nie widzę jeszcze działu dla 8T, więc zapytam tutaj, czy Note 8 i 8T różnią się tylko NFC i wielkością podbródka? i czy 8 to taka troszkę nieoficjalna dystrybucja na Europę a 8t to już oficjalna?
lewap Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 Też właśnie widzę że masę osób poleciało na ver z MTK Gdzie można znaleźć TWRP do Redmi Note 8 , do zwykłej ver , nie do PRO ?
Kacper Skrzypek Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 5 godzin temu, lewap napisał: Gdzie można znaleźć TWRP do Redmi Note 8 , do zwykłej ver , nie do PRO ? https://forum.xda-developers.com/redmi-note-8/development/recovery-unofficial-twrp-xiaomi-redmi-t3997267 1
antekwars Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 Proszę o wyjaśnienie jak pisał inny forumowicz czy ten model ma diodę powiadomień bo jedni piszą, że ma ją wersja note 8 a wersja note 8t jej nie ma. A inni piszą odwrotnie do tego wszędzie piszą, że to te same telefony jak majster piirzu mówi a to nie prawda bo mają nawet różne wymiary oprócz nfc posiadania. Prosimy was jako forum o rozwianie tych wątpliwości raz na zawsze sprostowaniem widocznym bo na komentarzach na różnych forach w tym pod filmem pirza aż piszczy od tych problemów o których pisze ja w zapytaniu do was.
Eragon Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 Ma ktoś ten telefon na Miui Polska? Jak się sprawuje?
matiasmovie Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 @antekwars https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9814&idPhone2=9946
Crowmaster Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 Dnia 19.11.2019 o 19:58, Eragon napisał: Ma ktoś ten telefon na Miui Polska? Jak się sprawuje? Ja kupiłem w przedsprzedażny, używam drugi dzień i generalnie jestem zadowolony z jakości wykonania i działania. Jedyne co mnie denerwuje to mankamenty softowe (znikające powiadomienia z belki np) wiec czekam z niecierpliwością na MIUI 11. Czasami też jakby dotyk nie załapywał, nie wiem czy to przypadkiem nie wina folii
matiasmovie Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 Warto dopłacać do wersji 4GB czy 3GB wystarczy?? I czy jest sens dopłacać 50zł do 8T?
Crowmaster Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 5 godzin temu, matiasmovie napisał: Warto dopłacać do wersji 4GB czy 3GB wystarczy?? I czy jest sens dopłacać 50zł do 8T? mam 4GB i momentami potrafi animacja przyciąć, wiec nie schodzlbym na 3GB. wersja T z tego co wiem ma tylko dodatkowo NFC, to jak potrzebujesz to warto
Eragon Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 16 godzin temu, Crowmaster napisał: Ja kupiłem w przedsprzedażny, używam drugi dzień i generalnie jestem zadowolony z jakości wykonania i działania. Jedyne co mnie denerwuje to mankamenty softowe (znikające powiadomienia z belki np) wiec czekam z niecierpliwością na MIUI 11. Czasami też jakby dotyk nie załapywał, nie wiem czy to przypadkiem nie wina folii No czyli nie zainstalowałeś jeszcze Miui Polska i masz zapewne wersję 8T. Ja mam chińską 4/64 i właśnie zaczynam zabawę. Do jakości, poza wystającymi aparatami(za bardzo), na razie się nie przyczepię. Robię miesięczną zmianę z Mi5, Here we go!
Crowmaster Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 No czyli nie zainstalowałeś jeszcze Miui Polska i masz zapewne wersję 8T. Ja mam chińską 4/64 i właśnie zaczynam zabawę. Do jakości, poza wystającymi aparatami(za bardzo), na razie się nie przyczepię. Robię miesięczną zmianę z Mi5, Here we go!Myślałem, że miui polska tylko instaluje się na chińczyku. Zainstalować sobie na polskiej dystrybucji? Będą aktualizacje do 11 przez OTA czy recznie będę musiał? Edit: nie widzę softa na miui polska dla redmi note 8t Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 1
matiasmovie Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 6 godzin temu, Crowmaster napisał: mam 4GB i momentami potrafi animacja przyciąć, wiec nie schodzlbym na 3GB. wersja T z tego co wiem ma tylko dodatkowo NFC, to jak potrzebujesz to warto a czy to, że animacja przytnie nie jest bardziej zależne od procka? xD
Otho Sackville Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 W 8T nie da sie załączyć nagrywania rozmów w dialerze Googla? Da sie zainstalowac dialer MIUI?
antekwars Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 W związku nie zrozumiałym brakiem chęci udzielenia odpowiedzi i wyjaśnienia raz na zawsze dla przyszłych kupujących ponownie was proszę o napisanie czy note 8 ma diodę powiadomień i czy note 8t ma diodę bo są niejasności, że note 8 ma a 8t nie ma. Z góry dziekuję za prostą odpowiedź użytkowników tych wersji.
Crowmaster Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 W związku nie zrozumiałym brakiem chęci udzielenia odpowiedzi i wyjaśnienia raz na zawsze dla przyszłych kupujących ponownie was proszę o napisanie czy note 8 ma diodę powiadomień i czy note 8t ma diodę bo są niejasności, że note 8 ma a 8t nie ma. Z góry dziekuję za prostą odpowiedź użytkowników tych wersji. Note 8t nie ma diodyWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Eragon Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 (edited) Przy czym akurat w moim przypadku, ta dioda niejako się pokrywa z granicą szkła hartowanego... i jest mała... i biała... i jest naprawdę mała (mówi użytkownik Mi5). Także w nocy na pewno jest świetna Edited November 27, 2019 by Eragon
Dark_dark Posted November 29, 2019 Posted November 29, 2019 Witam, Czy 8t dostał już aktualizację do MIUI 11 i czy została rozwiązany problem ze znikającymi powiadomieniami na belce?? Zastanawiam się nad kupnem albo 8pro albo 8t, ale w pierwszym przypadku boję się trochę MTK, a w drugim braku diody powiadomień i znikających powiadomień z belki. Co jest dla mnie dość istotne.
Crowmaster Posted November 29, 2019 Posted November 29, 2019 Witam, Czy 8t dostał już aktualizację do MIUI 11 i czy została rozwiązany problem ze znikającymi powiadomieniami na belce?? Zastanawiam się nad kupnem albo 8pro albo 8t, ale w pierwszym przypadku boję się trochę MTK, a w drugim braku diody powiadomień i znikających powiadomień z belki. Co jest dla mnie dość istotne. Nie ma jeszcze aktualizacji niestety Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
creed44 Posted November 29, 2019 Posted November 29, 2019 Może nie jest to najbardziej odpowiedni temat na takie pytanie, ale wiecie może czy w RN8T (albo ogólnie w MIUI 10) można wyłączyć ściszanie się dźwięku multimediów gdy przychodzi powiadomienie? Trochę mnie irytuje jak słucham muzyki i przy każdym powiadomieniu np. z messengera muzyka jest wyciszana na czas wybrzmienia dźwięku powiadomienia. Da się to ustawić tak, żeby muzyka (w Spotify) grała sobie na zwykłym poziomie głośności, a dźwięk powiadomienia też był odtwarzany?
xiar Posted November 30, 2019 Posted November 30, 2019 Zainstalowałem Miui eu 11 stable i pojawił się problem z ustawieniami trybów lokalizacji. Dostępna jest tylko opcja "Tylko GPS", przy próbie przełączenia na "Oszczędzanie baterii", lub "Wysoka dokładność" - rozłącza GPS. Na wersji global można było przełączać bez problemów. Nie wiem czy, to wina miui eu, czy coś jeszcze trzeba ustawić?Wysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka
frrancuz Posted November 30, 2019 Posted November 30, 2019 Zainstaluj mapy, w mapach wyskoczy pytanie o zgodę na dokładność. Zgodz się. Powinny działać inne tryby. 1
xiar Posted November 30, 2019 Posted November 30, 2019 Nigdy bym na to nie wpadł, zrobiłem jak piszesz i...działa. Wielkie dzięki.
Eragon Posted November 30, 2019 Posted November 30, 2019 Dnia 29.11.2019 o 12:38, Dark_dark napisał: Witam, Czy 8t dostał już aktualizację do MIUI 11 i czy została rozwiązany problem ze znikającymi powiadomieniami na belce?? Zastanawiam się nad kupnem albo 8pro albo 8t, ale w pierwszym przypadku boję się trochę MTK, a w drugim braku diody powiadomień i znikających powiadomień z belki. Co jest dla mnie dość istotne. Global jest MIUI 11. Dostałem 2-3 dni temu Może partiami idzie. Wersja Eu ma już od jakiegoś czasu. 10 godzin temu, xiar napisał: Zainstalowałem Miui eu 11 stable i pojawił się problem z ustawieniami trybów lokalizacji. Dostępna jest tylko opcja "Tylko GPS", przy próbie przełączenia na "Oszczędzanie baterii", lub "Wysoka dokładność" - rozłącza GPS. Na wersji global można było przełączać bez problemów. Nie wiem czy, to wina miui eu, czy coś jeszcze trzeba ustawić? Wysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka A poza tym jak wrażenia z EU? Jakieś porównanie względem Globala? Warto w przypadku tego telefonu? Zrób mini reckę!
xiar Posted December 1, 2019 Posted December 1, 2019 A poza tym jak wrażenia z EU? Jakieś porównanie względem Globala? Warto w przypadku tego telefonu? Zrób mini reckę! Najważniejszą zmianą dla mnie, jest pozbycie się wielu niepotrzebnych aplikacji z globala. Jeszcze za wcześnie na ocenę pracy na baterii, ale telefon działa szybciej. Pojawiają się nowe opcje, wspomnę tylko o- możliwości zmiany wielkości ikon- rozbudowanej opcji zmiany rozmiaru siatki- nagrywaniu rozmówUważam, że warto zmienić na eu.
Crowmaster Posted December 1, 2019 Posted December 1, 2019 Ja nie widzę na xiaomi.eu romu do 8t. Są za to dwa do note 8. Który wybrać?Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
mariusz.ur Posted December 1, 2019 Posted December 1, 2019 42 minuty temu, Crowmaster napisał: Ja nie widzę na xiaomi.eu romu do 8t. Są za to dwa do note 8. Który wybrać? Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Bo nie ma, ale ma być podobno z miui 11. Zawsze sprawdzaj po nazwie kodowej Note 8 to ginkgo Note 8t to prawdopodobnie willow
Recommended Posts