zonee Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 (edited) No tak.ma być ... Odblokowanie przyciskiem bądź dwuklik .... I liczę że zapyta odrazu o PIN pomijając ekran powitalny. Sprostowanie: 1 - Usunąłem PIN i Odcisk palca. 2 - W opcjach programistycznych włączyłem wtedy opcję "Pomiń ekran blokady" (po usunięciu PIN już nie był wyszarzony) 3 - Dodałem PIN 4 - Ekran blokady dalej powrócił (ten z powiadomieniami na którym należy przesunąć palcem w górę i dopiero pokarze się PIN do wprowadzenia - którego chcę się pozbyć) 5 - Opcja w "Programistycznych" znów jest wyszarzona i ustawiona na wyłączoną ! Jakieś sugestie czy da się to wyłączyć ? Dodam Że lamĄ nie jestem trochę się nawet znam ale przejrzałem cały tel i nie widzę nic aby pominac ten ekran startowy i odrazu po wybudzeniu mieć okno z PIN Wysłane z mojego ONEPLUS A6010 przy użyciu Tapatalka Edited August 11, 2020 by zonee Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek810316 Posted August 27, 2020 Share Posted August 27, 2020 (edited) Od jakiejś aktualizacji jak sprawdzam status baterii to mam tak jak na załączonym zdjęciu. Może głupie pytanie ale jak z tego odczytać ile już pracuje telefon po naładowaniu na baterii ? Przed aktualizacją było jasno opisane ,że od naładowania działa już np 2 dni i 6 godz itd... j Edited August 27, 2020 by arek810316 Poprawka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Suma. Czas pracy ekranu + leżenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek810316 Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Czyli dodać,aktywny i czas czuwania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sincz Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Wcześniej było lepiej i czytelniej. No, ale trzeba przywyknąć.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek810316 Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Dzięki.. to pewne, było czytelniej..no ale cóż.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Sumowanie czasu aktywności i czuwania też nie wiele pomoże coś jest skopane bo po około 48h od naładowania po zsumowaniu wychodzi mi około 21h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek810316 Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Dziwne z tą baterią.. Mam pytanie,jakoś można skopiować kontakty z telefonu np na SIM albo inne konto bo szukam i nie mogę znaleźć.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Może tutaj: Kontakty -> ustawienia -> zarządzaj kontaktami -> importuj, eksportuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek810316 Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 (edited) Nie ma czegoś takiego jak zarządzaj..eksport/import Edited August 28, 2020 by arek810316 Link to comment Share on other sites More sharing options...
joseph999 Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Jest Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 4 godziny temu, arek810316 napisał: Nie ma czegoś takiego jak zarządzaj..eksport/import A w MIUI 12 Indonezja jest tak ładnie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sincz Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 (edited) Dnia 28.08.2020 o 19:47, figurel napisał: A w MIUI 12 Indonezja jest tak ładnie: Odliczam czas do odblokowania botloadera. Mam zamiar właśnie wgrać Miui 12 Indonezja. Podzielisz się doświadczeniem. Ja ze względu na możliwość nagrywania, oraz działające NFC chcę przejść. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Jeżeli tak, to nieświadomie, jak już. W pośpiechu. Jakieś punkty karne są zbędne, tak od razu. Edited September 8, 2020 by Sincz Nie przewalamy bezmyślnie obrazków z cytowanej zawartości... Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 2 minuty temu, Sincz napisał: Mam zamiar właśnie wgrać Miui 12 Indonezja Podzielisz się doświadczeniem. Nie ma co się rozwodzić, jestem bardzo zadowolony, nagrywa rozmowy, Google Pay działa, chodzi płynnie, animowane tapety ładnie wyglądają, bateria całkiem dobrze. Tylko z ciekawości śledzę wątek, żadne problemy tutaj poruszane mnie nie dotyczą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sincz Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Nie ma co się rozwodzić, jestem bardzo zadowolony, nagrywa rozmowy, Google Pay działa, chodzi płynnie, animowane tapety ładnie wyglądają, bateria całkiem dobrze. Tylko z ciekawości śledzę wątek, żadne problemy tutaj poruszane mnie nie dotyczą. Ale NFC dobrze funkcjonuje? Używam NFC do logowania się przez e-dowod np. w gov.pl. Zamiast profilu zaufanego. Telefon, NFC- dowód. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 2 minuty temu, Sincz napisał: Ale NFC dobrze funkcjonuje? Używam jedynie do płatności zbliżeniowych i działa bez zastrzeżeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sincz Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Używam jedynie do płatności zbliżeniowych i działa bez zastrzeżeń.Ok. Dziękuje.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek810316 Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 No właśnie..na globalu tego nie ma niestety... Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek810316 Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Czy tych super animowanych tapet co jest efekt przejścia z zablokowanego telefonu do głównego ekranu można używać w note 8 pro, będzie to działać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mjujtouj Posted August 29, 2020 Share Posted August 29, 2020 Napisz jeszcze raz, po polsku. Nic z tego bełkotu nie rozumiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterchmiel1 Posted August 29, 2020 Share Posted August 29, 2020 12 godzin temu, Sincz napisał: Ale NFC dobrze funkcjonuje? Używam NFC do logowania się przez e-dowod np. w gov.pl. Zamiast profilu zaufanego. Telefon, NFC- dowód. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Możesz dokładniej opisać to logowanie za pomocą NFC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek810316 Posted August 29, 2020 Share Posted August 29, 2020 Podkręciłem trochę,o takie żywe tapety chodzi https://www.gsmmaniak.pl/1137368/jak-pobrac-zywe-tapety-z-miui-12/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sincz Posted August 29, 2020 Share Posted August 29, 2020 Możesz dokładniej opisać to logowanie za pomocą NFC?Pobierasz ADO app. Jeżeli masz już nowy dowód i aktywowną funkcje, która umożliwia używanie go w serwisach internetowych. Uruchamia ją na żądanie urzędnik przy wydawaniu dowodu. I nadajesz kody. Przechodzisz do strony np. gov.pl i logowania. Wybierasz logowanie e-dowodem. Wyświetla się kod do zeskanowania właśnie przez uruchomioną aplikację. Bo wcześniej przygotowujesz aplikację i włączasz NFC. Skanujesz kod prosi o wklepanie numeru z dowodu, przykładasz do tylnej części telefonu. Następnie prosi o pin nadany do autoryzacji transakcji takich właśnie. Wszystko odbywa się szybko i płynnie. Wygodniej, niż profilem zaufanym.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek810316 Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 (edited) Pozapisywaly mi się po 3 kontakty do jednej osoby ,dwa pierwsze są na karcie SIM a trzeci na koncie google. Tych dwóch pierwszych nie idzie usunąć,wyskakuje mi Podczas zapisywania kontaktu wystąpił błąd..i nie można z tym nic zrobić. A ten trzeci z kolei z konta google bez żadnego problemu można usunąć.. Jak mogę usunąć kontakty..? Edited September 1, 2020 by arek810316 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek810316 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Nikt nic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Robiłeś przebudowanie indeksu?Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek810316 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 (edited) Nie robiłem...a gdzie to się robi? I co tam należy zrobić? No niestety ale w globalu google kontakty są okrojone,tego przebudowania nie ma. Zainstalowałem sobie True Phone i na tym fajnie można zarządzać kontaktami.. Edited September 1, 2020 by arek810316 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Aaa kuźwa, zapomniałem że ja na indonezji, i nie wiedziałem że aż tak te googlowske okrojone. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
robimy11 Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 Witam. Jestem nowy na forum. Z xiaomi zetknąłem się około rok temu kiedy otrzymałem laptop w prezencie model Xiaomi mi Ruby. Generalnie wszystko śmiga bezproblemowo. W ubiegłym tygodniu padł mój wysłużony telefon Chińczyk Leeco LS3. Myślę nad zakupem tego RN8pro. Mam w kieszeni 700-900zł i chyba za tą ilość niewiele więcej uda mi wyrzeźbić. Mam do Was pytania: kupię go od Chińczyka z allegro, czy będę miał gwarancję tu w serwisie w Polsce? Lubię biegać, czy to prawda, że telefon ma problemy z GPS? Może macie jakieś inne propozycje w tej cenie ewentualnie jakieś tipsy co trzeba zrobić koniecznie po pierwszym włączeniu. Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 Na dzisiejszy dzień np w euro czy media rn8pro jest za 949 zł, więc lepiej te pisiąt zł dołożyć i masz pewny zakup.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
robimy11 Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 Takie proste, że aż na to nie wpadłem:) A co samego telefonu masz jakieś sugestie i uwagi? Może coś innego zakupić w tej cenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 robimy11 a nie lepiej poco X3 https://mi-home.pl/event/premiera-poco-x3-nfc/Wysłane z mojego Ⓔⓥⓞⓛⓤⓣⓘⓞⓝ Ⓧ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 W tej cenie nic nie kupisz, GPS u mnie ok.Zasadziłem rom indonesia (fabrycznie był Eu) bo ma dialer Xiaomi. Problem był z bluetooth po aktualizacji, więc cofnąłem się do tego (screen), i odpukać jakichś dziwnych zachowań nie ma. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Jak te poco3 ma działać i i mieć problemy jak poco2 to wolę nokie 3310 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robimy11 Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 (edited) Dziękuję. Zapisałem się. Mam nadzieję, że pomożesz mi jak będę miał problemy:) To co teraz czekać jak wpadnie mi coś na pocztę od nich? Teraz to już nic nie wiem:) Za dużo tych xiaomi wszystkich:) Edited September 8, 2020 by robimy11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwinny Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 Mam pytanie, czym się różnią global romy z oznaczeniem np 11.0.2.0 od 11.0.4.0 i czemu wszyscy nie mają jednakowej wersji? Ja wgrałem niedawno 11.0.4.0 i ten rom śmiga jak szalony, wszystko się błyskawicznie odpala i zero spowolnień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts