Ikaru93 Posted October 12, 2019 Share Posted October 12, 2019 Mój telefon od jakiegoś czasu zniekształca losowo niektóre zrobione zdjęcia - przykład w załączeniu. 1. Nie jest to problem sprzętowy - aparat zniekształca tylko niektóre, losowe zdjęcia, większość jest bez zarzutu. 2. Po zrobieniu zdjęcia wyświetla się miniatura w lewym dolnym rogu aplikacji aparat, która wygląda w porządku, dopiero po sekundzie widoczne jest na miniaturze już zniekształcenie, jakie dotknęło zdjęcie. Jakiś pomysł, skąd ten problem i co można zrobić? Z góry dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kecram Posted October 13, 2019 Share Posted October 13, 2019 Też tak mam od niedawna. Ciekawe właśnie dlaczego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted October 13, 2019 Share Posted October 13, 2019 Nie jesteście sami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 13, 2019 Share Posted October 13, 2019 Jak macie ustawione zapisywanie fot na karcie, to spróbujcie zmienić na zapis do pamięci wewnętrznej i zobaczyć czy się naprawiło.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackkucyk Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 u mnie też się zdarzyło, przy czym nie mam karty pamięci i zapisuje do pamięci wewnętrznej Link to comment Share on other sites More sharing options...
minek200 Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 (edited) 18 godzin temu, jackkucyk napisał: u mnie też się zdarzyło, przy czym nie mam karty pamięci i zapisuje do pamięci wewnętrznej I u mojej drugiej połówki w RN5 też to samo, karty pamięci nie ma, zdjęcia zapisywane są w pamięci telefonu. Myślicie, że to bud software'owy, czy bardziej hard? Nie wiem czy odsyłać tel na gwarancję... Może w MIUI 11 to naprawią... Edited October 18, 2019 by minek200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kecram Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Chyba wcześniej tego nie było. Nie kojarzę aby przed aktualizacją do 10 były problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minek200 Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Właśnie przed chwilą doszedł do tego jeszcze jeden objaw, mianowicie, włączając aparat w telefonie obraz się trzęsie, i tak co ok. 10 włączenie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ikaru93 Posted November 19, 2019 Author Share Posted November 19, 2019 Podbijam temat. Rozumiem, że nie udało się nikomu zidentyfikować przyczyn problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minek200 Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 (edited) Na RN5P wskoczyło MIUI11, moja luba robi ok 50 zdjęć dziennie to poobserwuje temat, czy aktualizacja naprawiła problem. Edited November 22, 2019 by minek200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csillag Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 (edited) Witam! Czy komukolwiek udało się ustalić przyczynę błędu? Czy ktoś odsyłał telefon na gwarancję? Mam ten sam problem od paru miesięcy. Wydawało się, że przywrócenie do stanu fabrycznego załatwiło sprawę, ale niestety... problem powrócił :( Testowałam zapis na karcie i w pamięci wewnętrznej - bez znaczenia, błąd się pojawiał po zrobieniu zdjęcia, jak w innych komentarzach. Edited December 19, 2019 by Csillag Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts