trumanshow Posted July 18, 2021 Share Posted July 18, 2021 Aby rozwiać wątpliwości o Stable ROM indonesiaWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafmik Posted July 21, 2021 Share Posted July 21, 2021 (edited) Dostałem właśnie powiadomienie o aktualizacji do MIUI V12.5.1.0.RGGMIXM. Spora aktualizacja, aż 2,2GB Można instalować? Nie ma problemów? Z opisu wynika, że jest to Aktualizacja łatek bezpieczeństwa do czerwca 2021 i Androida 11. Edited July 21, 2021 by rafmik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolman Posted July 21, 2021 Share Posted July 21, 2021 (edited) Hej wszytkim, dostalem aktualizacje na miui 12.5 po wgraniu i ponownym wlaczeniu tel, nie dziala mi dotyk, ktos ma tez taki problem? co wogole mozna z tym zrobic|? Dodam ze ostatnio byl wymieniany w tel wysowetlacz czy to moze byc z tym zwiazane? co teraz zrobic? Edited July 21, 2021 by Coolman Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted July 22, 2021 Share Posted July 22, 2021 Zrób jeszcze raz reset za pomocą przycisków, może ruszy jak nie to może wgraj miflash tool. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiangelo Posted July 26, 2021 Share Posted July 26, 2021 Pojawiło się 12.5 na Europę 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted July 26, 2021 Share Posted July 26, 2021 Na rom indonesia znalazło. Już się ściąga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 26, 2021 Author Share Posted July 26, 2021 31 minut temu, tomiangelo napisał: Pojawiło się 12.5 na Europę Redmi Note 8 Pro - EEA Stable ROMMIUI V12.5.2.0.RGGEUXMRecoveryhttps://bigota.d.miui.com/V12.5.2.0.RGGEUXM/miui_BEGONIAEEAGlobal_V12.5.2.0.RGGEUXM_40245966cd_11.0.zipChangelog: [system] New: With 20 times more rendering power, there are now few limits to what you can see on your screen. New: With custom device model adjustments, any phone becomes faster after the upgrade. New: Response to gestures is now instant.Optimization: Updated Android Security Patch to July 2021. Increased system security. Optimization: MIUI became lighter, faster, and more durable. Stable MIUI based on Android 11 [Notes] New: New tools for doodling and sketching. New: Press and hold a sketch to adjust the strokes automatically. New: A gesture shortcut now allows you to create notes, tasks, and excerpts anywhere. New: Excerpts save text, URLs, and images to Notes in a few simple taps. New: Dynamic layouts bring the typography in Notes to a new level. New: Compose mind maps with complex structures.All-new Notes. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted July 26, 2021 Share Posted July 26, 2021 Nie instalujcie tego nawet mam jazdy z działaniem ustawień wszystko się sypie chyba czeka mnie HRWysłane z iPad za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbbxx Posted July 26, 2021 Share Posted July 26, 2021 U mnie nic się nie sypie. Wszystko zdaje się działać jakby sprawniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted July 26, 2021 Share Posted July 26, 2021 Indonesia śmiga. ZERO problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarol2K Posted July 26, 2021 Share Posted July 26, 2021 Dostałem powiadomienie o nowym update na EU klikam i jednak niema. Wycofali czy co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiangelo Posted July 26, 2021 Share Posted July 26, 2021 To samo miałem powiadomienie od rana i znikłoWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbbxx Posted July 26, 2021 Share Posted July 26, 2021 Macie Xiaomi od wczoraj? Z wcześniejszymi softami było identycznie, pojawił się np. rano by po kilku godzinach zniknąć i pojawić się ponownie następnego dnia lub po kilku dniach. Zainstalujcie z linka @pkonrad i nie róbcie scen, bo teraz 30 wpisów będzie o tym, że "amba fatima, było i nima". Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted July 26, 2021 Share Posted July 26, 2021 1. Po aktualizacji mroził się panel ustawień. Czarny ekran.2. Aplikacje typu compass były na szaro po naciśnięciu nie odpalały sie potem zmieniały nazwę na kompas. Coś z sdk miui podawało.3. Zrobiłem hard reset przez to mrożenie ustawień problem znikł.4. Po instalacji wszystkiego wyskoczył błąd o miui sdk że jest problem nie chciał pobrać elementu wybór menu ustawienia aktualizacje systemowe po aktualizacji notatek problem znikł.5. Dziwne było to że aktualizacje Google są na lipiec a play na kwiecień i musiałem tez zaktualizować.Na razie jest stabilnie.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 (edited) Dnia 26.07.2021 o 08:30, JacekBB napisał: Na rom indonesia znalazło. Już się ściąga. U mnie nic, nawet zmieniałem region na indonezja i też nic. Ściągnę z linku https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/begonia/ Edited July 27, 2021 by ohara Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted July 29, 2021 Share Posted July 29, 2021 (edited) A więc pojawiła się znowu aktualka,wersja na europę,pewnie poprawiona.Czy ktoś już instalował ją i jak działa.Czy nie ma żadnych problemów z jej działaniem? I znowu zniknęła....następne błędy.... Edited July 29, 2021 by maszkara72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiangelo Posted July 30, 2021 Share Posted July 30, 2021 Znowu znikła aktualizacja.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 (edited) Cytat Note: V12.5.2.0.RGGEUXM is not released to {France,Poland} Edited August 3, 2021 by Kacper Skrzypek Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkowal Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 (edited) Dnia 21.07.2021 o 21:08, Coolman napisał: Hej wszytkim, dostalem aktualizacje na miui 12.5 po wgraniu i ponownym wlaczeniu tel, nie dziala mi dotyk, ktos ma tez taki problem? co wogole mozna z tym zrobic|? Dodam ze ostatnio byl wymieniany w tel wysowetlacz czy to moze byc z tym zwiazane? co teraz zrobic? Witajcie. Mam ten sam problem. Po wgraniu aktualizacji nie działa dotyk. Dane udało mi się zarchiwizować przy użyciu myszki. Hard reset nie rozwiązał problemu. Dotyk jest martwy. Telefon nie jest odblokowany. Macie jakieś pomysły? Edited August 3, 2021 by pkowal Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 SerwisWysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkowal Posted August 14, 2021 Share Posted August 14, 2021 (edited) Dnia 5.08.2021 o 20:34, carlos81kk napisał: Serwis Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka Obeszło się bez serwisu. 1. Podłączyłem do telefonu myszkę USB - potrzebny jest adapter USB na USB-C 2. Za pomocą myszki zrobiłem kopię danych 3. Odblokowałem bootloader. Musiałem odczekać swoje 168 godzin. 4. Za pomocą MIFlash zrobiłem downgrade wgrywając soft begonia_global_images_V10.4.1.0.PGGMIXM_20190920.0000.00_9.0_global. 5. Zaktualizowałem telefon do najnowszej wersji. Ale uwaga!!! Po kolejnej aktualizacji (do wersji 12.5.1.0) i restarcie dotyk ponownie nie działa!!! Edited August 14, 2021 by pkowal Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalkq Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 Witam, wczoraj zmieniłem region na Szwajcarię i automatycznie wykryło aktualizacje na 12.5.2. Na tą chwilę wszystko działa prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominicus Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 W dniu 14.08.2021 o 07:59, pkowal napisał: Po kolejnej aktualizacji (do wersji 12.5.1.0) i restarcie dotyk ponownie nie działa!!! Z tego co można wyczytać na zagranicznych forach, problem dotyku spowodowany jest wymianą panelu przedniego na nieoryginalny/zamiennik... I tego raczej nie przeskoczysz, chyba że wymienisz panel na ori. Issue: Touchscreen not working well Affected Device: Redmi Note 8 Pro.Affected Version: V12.5.1.0.RGGMIXM, V12.5.2.0.RGGEUXM, V12.5.1.0.RGGRUXM, V12.5.2.0.RGGIDXM.Status: Android R doesn't support an unofficial screen, it's guided to replace it with an official one. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 Kiedyś była wzmianka że Xiaomi ma wprowadzić notyfikację o nieoryginalnym ekranie na tabletowo to czytałem kilka miesięcy temuWysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiangelo Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 Nowa aktualizacja się pojawiłaWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiuro Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 Hej, właśnie bootlolader został odblokowany RN8Pro Jak go zrootować? Global 12.0.6, patched boot.img magiskiem nie zatrybił. Może 12.5.3 EU pójdzie w ten sposób lub Indonezja? Próbowałem fastbootem, później już nawet nie pomógł powrót do oryginalnego boot.img, skończyło się na mifalsh, przez to, że już tylko loop był. Nie ogarniam do końca vbmeta.img co z tym ewentualnie trzeba zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 Próbowałeś przez TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiuro Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 (edited) Poniekąd tak, bo nie uruchomiłem twrp, nie udało mi się żadnej wersji twrp uruchomić, loop... EDIT: Flash vbmeta pomaga na bootloopa i już mam roota magiska Co prawda twrp nie dało się uruchomić, ale teraz to już mniej ważne fastboot flash vbmeta vbmeta.img Dzięki! Edited September 12, 2021 by tiuro Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8cikk Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 Nowa aktualizacja się pojawiłaWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaU mnie jak narazie brak. Nie pojawia się nic. Tak że czekam cierpliwie dalej Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 2 godziny temu, sk8cikk napisał: U mnie jak narazie brak. Nie pojawia się nic. Tak że czekam cierpliwie dalej Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka U mnie 6 września była, ale na regionie Indie. Nie zainstalowałem jej wtedy i zniknęła. Do dzisiaj jej nie ma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 Właśnie zaktualizowałem. Aktu pojawiła się na indonesia. Ważyła więcej bo 332mb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 Dokładnie u mnie to samo,zaktualizowano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Mam wrażenie że po ostatnim update wolniej działa internet. Wolniej wczytuje strony. Speed testy przechodzą Normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8cikk Posted September 20, 2021 Share Posted September 20, 2021 A u mnie nadal brak Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKers Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 Nowa aktualizacja 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts