Jump to content

Redmi Note 8 Pro – Official Global Stable ROM

pkonrad

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Witam dzisiaj zamierzam  odblokować w telefonie bootloader ,zostało mi kilka  godzin  .

W swoim telefonie posiadam  :

MIUI Global  10.4.5 Stable 10.4.5.0(PGGEUXM)

TWRP (begonia ) mam  naszykowany  Pytanie  czy wgrać również MAGISK do tego czy raczej nie ?

Chcę tez wgrać soft :Recovery (1.9 GB) - https://bigota.d.miui.com/V10.4.1.0.PGGMIXM/miui_BEGONIAGlobal_V10.4.1.0.PGGMIXM_99e3e60541_9.0.zip

Jak myślicie będzie lepszy od tego co mam  w oryginale czy może jakiś inny polecacie z tych co są w tym temacie.Jakie są zalety tego softu ma nagrywanie rozmów ? i  inny dialer niż ten  z gooogla .Bo mój mnie lekko mówiąc irytuje  przywykłem do  starego .

Jak chcesz roota to możesz wgrać Magiska. Co do dialera - wgranie tego ROMu nic nie pomoże bo Global też ma Googlową apkę. Jak już to tylko soft indyjski albo czekać na Xiaomi.eu - na pewno będzie, ale póki co są problemy powodujące że telefon jest na razie nieużywalny na nim.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Hej odblokowałem bootloader .wgrałem twrp begonia jak jest zalecane po długich kombinacjach ale jest z tym pewien problem .Gdy wgram  twrp  to działa to tylko raz czyli można odpalić recovery .Ale już następny raz pojawia się oryginalne recovery 3.0 .Czy to normalne .Wygrywasz TWRP to taka jednorazówka  czy coś robię nie tak .telefon działa normalnie oczywišcie nie ma żadnego bootlopa.

• 3 weeks later...
Dnia 26.10.2019 o 12:06, trumanshow napisał:

Witam dzisiaj zamierzam  odblokować w telefonie bootloader ,zostało mi kilka  godzin  .

W swoim telefonie posiadam  :

MIUI Global  10.4.5 Stable 10.4.5.0(PGGEUXM)

TWRP (begonia ) mam  naszykowany  Pytanie  czy wgrać również MAGISK do tego czy raczej nie ?

Chcę tez wgrać soft :Recovery (1.9 GB) - https://bigota.d.miui.com/V10.4.1.0.PGGMIXM/miui_BEGONIAGlobal_V10.4.1.0.PGGMIXM_99e3e60541_9.0.zip

Jak myślicie będzie lepszy od tego co mam  w oryginale czy może jakiś inny polecacie z tych co są w tym temacie.Jakie są zalety tego softu ma nagrywanie rozmów ? i  inny dialer niż ten  z gooogla .Bo mój mnie lekko mówiąc irytuje  przywykłem do  starego .

Kupilem Redmi note  8 PRo z Amazon UK, czy jest jakas mozliwosc zeby wgrac ROM z nagrywaniem rozmow i zeby NFC nie przestalo dzialac? Indonesian ROM?

Kupilem Redmi note  8 PRo z Amazon UK, czy jest jakas mozliwosc zeby wgrac ROM z nagrywaniem rozmow i zeby NFC nie przestalo dzialac? Indonesian ROM?
To chyba jak napisał Orjon soft indyjski ma nagrywanie rozmów i apki MIUI z dialerem. Ja osobiście nie testowałem czekam na xiaomi. eu.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, modrzew napisał:

Hej, dostał ktoś jeszcze aktualizację do MIUI 11?

Screenshot_2019-11-20-09-07-49-214_com.android.settings.jpg

To samo mam :) niestety muszę czekać 168 godzin (czyli do 26.11), aby odblokować, wrzucić xiaomi.eu i się cieszyć nagrywaniem rozmów, appkami od MIUI do sms, telefon, kontakty i mieć NFC :)

7 godzin temu, kris1992 napisał:

To samo mam :) niestety muszę czekać 168 godzin (czyli do 26.11), aby odblokować, wrzucić xiaomi.eu i się cieszyć nagrywaniem rozmów, appkami od MIUI do sms, telefon, kontakty i mieć NFC :)

Też  czekałem 168 godzin  to tydzień  niestety  Miałem miui 11  raptem 1 dzień ale wolę  xiaomi .eu  .Nie tak dawno wgrałem no cóż przyzwyczaiłem się do tego  jak na razie wszystko działa 

Mnie 11.0.1 nie powaliło... 

Plusów niezauważono...

Z minusów:

- minimalnie się pogorszył czas działania na baterii

- muszę kombinować żeby przeszła płatność przez NFC, a już miałem kilka dni, po kombinacjach, normalnie na 10.4.5.

Ludzie narzekają na ikony... Ja tam standardowo inny region 6x5 i nic nie zaobserwowałem z tego na co jęczą.... 

Dnia 14.10.2019 o 12:45, Orjon napisał:

Czym się różnią te dwie wersję?

Nowa wersja MIUI 11 dla Redmi Note 8 Pro w obu wariantach globalnego ROMu.

EEA Stable ROM - MIUI V11.0.2.0.PGGEUXM

Recovery (1.0 GB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.2.0.PGGEUXM/miui_BEGONIAEEAGlobal_V11.0.2.0.PGGEUXM_8c3bb53634_9.0.zip

OTA (326 MB) z wersji V11.0.1.0 - https://bigota.d.miui.com/V11.0.2.0.PGGEUXM/miui-blockota-begonia_eea_global-V11.0.1.0.PGGEUXM-V11.0.2.0.PGGEUXM-4b739ab9a8-9.0.zip

Changelog

• System
    • Updated Android Security Patch to November 2019. Increased system security.
  • Lockscreen, status bar, Notification shade
    • Fix: Couldn't open the Notification shade in some cases

Global Stable ROM - MIUI V11.0.2.0.PGGMIXM

Recovery (1.9 GB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.2.0.PGGMIXM/miui_BEGONIAGlobal_V11.0.2.0.PGGMIXM_35889b30ce_9.0.zip

OTA (259 MB) z wersji V11.0.1.0 - https://bigota.d.miui.com/V11.0.2.0.PGGMIXM/miui-blockota-begonia_global-V11.0.1.0.PGGMIXM-V11.0.2.0.PGGMIXM-01bcfaf8b6-9.0.zip

Changelog

• System
    • Updated Android Security Patch to November 2019. Increased system security.
  • Lockscreen, status bar, Notification shade
    • Fix: Couldn't open the Notification shade in some cases

Zauważyłem na wersji MIUI V11.0.2.0. że jak ustawię zegar na ekranie blokady pionowy to non stop jest wyśrodkowany mimo że jestem na systemowym motywie i po restarcie telefonu wskakuje zegar pionowy lecz po chwili znów wraca na wyśrodkowany u was też tak jest ? I czy można ku temu jakoś zaradzić ?

W miui 11 nie odkryłem opcji ekranu bezprzewodowego... Jest tylko ta niedziałająca "projekcja"... Strasznie syficzne względem 10 jest to 11... Numerek do przodu, a 2 albo 3 kroki wstecz... 

I się właśnie wqr...denerwowałem... I robię down do 10.4.5... Masakra syficzne jest to 11..

Edited by JamCiTo

4 godziny temu, JamCiTo napisał:

W miui 11 nie odkryłem opcji ekranu bezprzewodowego... Jest tylko ta niedziałająca "projekcja"... Strasznie syficzne względem 10 jest to 11... Numerek do przodu, a 2 albo 3 kroki wstecz... 

I się właśnie wqr...denerwowałem... I robię down do 10.4.5... Masakra syficzne jest to 11..

Dokładnie, a wiesz jak zrobić powrót do 10 ? 

Dnia 8.12.2019 o 13:54, JamCiTo napisał:

I jak wróciłeś do 10?