lukasz230408 Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Po włączeniu aparatu głównego pojawiają się zielone i fioletowe kreski, zwłaszcza w sztucznym oświetleniu. Miał ktoś, Was takie coś? Tel jest nowy. Właściwie dopiero co przyjechał że sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Oddaj na wymianę z tytułu rękojmi skoro nowy na wolny od wad ukrytych. Nie ma co grzebać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz230408 Posted October 3, 2019 Author Share Posted October 3, 2019 Jutro chyba zajrzę do serwisu Xiaomi w Piasecznie. Ciekawe co powiedzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Jeśli go dopiero kupiłeś to go wymień, jak zaczną naprawiać to się na czekasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmalec Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Kupowałeś w PL? Nie baw się w żadne serwisy tylko rękojmia i wymiana na nowy. Bez łaski.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz230408 Posted October 4, 2019 Author Share Posted October 4, 2019 Kupiłem go w środę. Wymienić będę miał czas dopiero jutro. To nie za długo? Sklep RTV euro agd Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmalec Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Rękojmia obowiązuje rok. Nie ważne ile dają na gwarancji. W rozmowie i dokumentach wyraźnie zaznacz, że chodzi o rękojmię a nie o gwarancję. I nie naprawę tylko wymianę.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz230408 Posted October 4, 2019 Author Share Posted October 4, 2019 Ok. Muszę jechać do tego samego punktu czy mogę do pierwszego lepszego punktu RTV euro AGD? Z tytułu rękojmi muszą mi dać nowy telefon od razu czy wysyłają ten wadliwy gdzieś do ekspertyzy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Dają nowy. Ale musisz oddać z tytułu rękojmi. Bo jak oddasz z tytułu gwarancji to wyślą go do naprawy. Lepiej z nowym sprzętem korzystać z rękojmi. Ja tak z konsolą i laptopem robiłem w media expert i nie było problemu. Na miejscu sprawdzali problem i przynosili nowe sztuki Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz230408 Posted October 4, 2019 Author Share Posted October 4, 2019 Ok dzięki. Jutro spróbuję Mam nadzieję że to się uda mimo że korzystam z niego od czwartku rano i nie będą robić problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Tylko pamiętaj... Rękojmia... I niezgodność towaru z umową... Słowa "gwarancja" nie znasz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 To nie do końca tak jest. Przy pierwszym zgłoszeniu rękojmi sklep ma 4 wyjścia: 1. Przyjęcie i wymiana na nową sztukę 2. Naprawa 3. Rozwiązanie umowy 4. Negatywne rozpatrzenie. Dopiero przy 2 podejściu z tytułu rękojmi sklep może: 1. Wymienić na wolny od wad 2. Rozwiązać umowę 3. Odrzucić. Wszystko jest zależne od czasu zakupu... Zakupy w granicy ~1 tygodnia zazwyczaj się od ręki wymieniane na nowe sztuki, po tym czasie zaczynają się "schody" i sklepy często i tak wysyłają na naprawy gwarancyjne, bo tutaj już zaczyna się ewentualne domniemanie, że uszkodzenie mogło powstać z winy użytkownika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz230408 Posted October 4, 2019 Author Share Posted October 4, 2019 U mnie minęły 2dni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 52 minuty temu, lukasz230408 napisał: U mnie minęły 2dni w euro powinieneś dostać od ręki nową sztukę przy takim terminie, idziesz do pierwszego lepszego punktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz230408 Posted October 5, 2019 Author Share Posted October 5, 2019 A co jeśli nie mają takiego modelu na stanie? Tel na raty Wszystko ok. Panowie sprawdzili na miejscu, przyznali mi rację i dali nową sztukę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts