Dinuss Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 Witam, od około 4-5 dni posiadam xiaomi mi 9 i problem w tym, że cały czas się wyłącza sieć komórkowa i nie ma zasięgu, ale po chwili wszystko wraca do normy, lecz największy problem tkwi w tym, że to się dzieje nie co parę minut/godzin tylko co parę sekund i po prostu mnie to już irytuje, ponieważ nie mogę normalnie korzystać z telefonu, a nie wiem jak mam to naprawić. Do tego jeszcze pokazuje cały czas "aktywacja kart sim" i nie chce to zniknąć. Zmiana na angielski nic nie pomaga, tak samo jak zmiana w apn. Jeśli będzie możliwość to proszę o jak najszybszą odpowiedź.
Nezumi Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 Podaj wersje softu, z jakiej dystrybucji telefon (global, czy china), sprawdzałeś kartę sim w innym telefonie?
Dinuss Posted October 2, 2019 Author Posted October 2, 2019 30 minut temu, Nezumi napisał: Podaj wersje softu, z jakiej dystrybucji telefon (global, czy china), sprawdzałeś kartę sim w innym telefonie? Sprawdzałem na innym i działa, wersja global, MIUI Global 10.2.30 | Stabilna | 10.2.30.0 PFAEUXM
Nezumi Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 Posprawdzaj APN oraz upewnij się, że nie ma żadnej awarii u operatora, jeżeli tutaj będzie wszystko ok, to zrób factory reset, jak po resecie dalej będzie szaleć, to zostaje unlock BL i instalacja softu np Xiaomi.eu lub oddanie telefonu na gw/rękojmię.
Dinuss Posted October 3, 2019 Author Posted October 3, 2019 20 godzin temu, Nezumi napisał: Posprawdzaj APN oraz upewnij się, że nie ma żadnej awarii u operatora, jeżeli tutaj będzie wszystko ok, to zrób factory reset, jak po resecie dalej będzie szaleć, to zostaje unlock BL i instalacja softu np Xiaomi.eu lub oddanie telefonu na gw/rękojmię. ok, dzięki.
Recommended Posts