blaise18

STYJ02YM - nowy robot Mija 2019

Recommended Posts

9 minut temu, sansai napisał:

ten całkiem nieźle mopuje, ma większą siłę ssania. W zmodowanej apce działa i po angielsku też gada (choć od czasu do czasu sobie chiński na chwilę przypomni ;)

Ten 1s to jest ulepszona wersja i też ma taką samą siłę ssania. Natomiast jak ma się mopowanie a dość wysokie progi? Z założonym mopem przejedzie? Bo mam coś takiego jak na załączniku i odkurzając 1s przejeżdża bez problemu, pytanie co będzie jak się założy mopa... 

IMG_20200213_221740.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ponawiam pytanie czy na ori apce jest już możliwość podłączenie robota do serwera europejskiego? Widziałem że model ten jest już dostępny na serwerze polskim ale niestety bezskutecznie udało mi się STYJa pod niego podpiąć.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ponawiam pytanie czy na ori apce jest już możliwość podłączenie robota do serwera europejskiego? Widziałem że model ten jest już dostępny na serwerze polskim ale niestety bezskutecznie udało mi się STYJa pod niego podpiąć.. 
Dziś próbowałem na angielskim i na polskim serwerze sparować go i się nie udało. Także chyba jeszcze trochę poczekamy. Trochę dziwna sprawa bo kumpel kumpil Viomi tego "brata" i ma na serwerze polski na ori apce.

Wysłane z mojego H8266 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minut temu, znow napisał:

Dziś próbowałem na angielskim i na polskim serwerze sparować go i się nie udało. Także chyba jeszcze trochę poczekamy. Trochę dziwna sprawa bo kumpel kumpil Viomi tego "brata" i ma na serwerze polski na ori apce.

Wysłane z mojego H8266 przy użyciu Tapatalka
 

na zmodowanej apce pewnie tak, a czy ktos odpowie na moje pytanie albo sprawdzi na swoim sprzecie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja mam ustawioną lokalizację na Polska (zmodowana apka) i STYJ działa na niej normalnie.

Co do progów bez mopa jedzie przez każdy , z mopem raz przejedzie a raz kombinuje do przodu do tyłu i przeważnie mu się udaje ale schodzi mu dłuuugo na każdym przejeździe

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 godzin temu, pszczolek napisał:

Ponawiam pytanie czy na ori apce jest już możliwość podłączenie robota do serwera europejskiego? Widziałem że model ten jest już dostępny na serwerze polskim ale niestety bezskutecznie udało mi się STYJa pod niego podpiąć.. 

to nie jest ten model. ma podobny wyglad (pewnie ten sam), ale wersja globalna to viomi.vacuum.v8, a chinska viomi.vacuum.v7. nie da sie podpiac oryginalna apka.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 14.02.2020 o 07:39, sansai napisał:

ja mam ustawioną lokalizację na Polska (zmodowana apka) i STYJ działa na niej normalnie.

Hej,

 

a w ori apce masz chiny wybrane tak?
Używasz tej zmodowanej apki z linka pare strno wcześniej czy jakiejś innej?
Szybko sie wczytuja mapy i raeguje robot? Mi na ori i serwerze chinskim czasem30-4o sekund i 2 restarty apki sa potrzebne zebym mogl wybrac sprzatanie :<

 

Thx

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minuty temu, bDk napisał:

Hej,

 

a w ori apce masz chiny wybrane tak?
Używasz tej zmodowanej apki z linka pare strno wcześniej czy jakiejś innej?
Szybko sie wczytuja mapy i raeguje robot? Mi na ori i serwerze chinskim czasem30-4o sekund i 2 restarty apki sa potrzebne zebym mogl wybrac sprzatanie :<

 

Thx

Oryginalną musisz odinstalować i zainstalować zmodowaną - vevs (kapiba.ru).
Wtedy można podpiąć robota pod Polski region i wtedy mapa ładuje się bardzo szybko. Na chińskim niestety w zależności od pory dnia potrafi się załadować szybko lub ładować w nieskończoność...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jestem jakiś niepelnosprytny... Jak w zmodowanej apce wybieram logowanie przy użyciu numeru telefonu (niewypełnione) i hasła 24781364 to dostaje info o błędnych danych logowania

A po zmianie na email (niewypełnione) i hasło przycisk logowania nie jest aktywny... WTF?

 

Edit: nie umiem usunąć wiec zostawię dowód mojej głupoty dla potomności... Oczywiście konto do logowania zwykle - jak rozumiem hasło i pusty user do pobrania pliku jeśli będzie to konieczne

Edited by Morgh
Niepelnosprytnosc umyslowa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zmodowana apka = zapisana mapa zniknęła. Nowa się nie tworzy. Niby na liście map stara jest ale jakby była pusta... Jakies rady? Chyba na razie wrócę z ciężkim sercem do ori

Edit: a po powrocie serwer chiński w takim stanie że nawet urządzeń nie mogłem z powrotem pododawac... Na chwilę obecną siedzę na modzie i od nowa właśnie tworzę mapę

Edited by Morgh

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 godzin temu, Morgh napisał:

Zmodowana apka = zapisana mapa zniknęła. Nowa się nie tworzy. Niby na liście map stara jest ale jakby była pusta... Jakies rady? Chyba na razie wrócę z ciężkim sercem do ori

Edit: a po powrocie serwer chiński w takim stanie że nawet urządzeń nie mogłem z powrotem pododawac... Na chwilę obecną siedzę na modzie i od nowa właśnie tworzę mapę

To coś dziwnego u Ciebie się dzieje. U mnie normalnie mapy zaciągnęło i też nie miałem problemu z przechodzeniem na chiński serwer, jak i powrót do oryginalnej apki. Może używałeś jakiejś starej aplikacji Mi Home(w sklepie jest jedynie wersja 5.6.46, a najnowsze to 5.6.54)? Żeby przyśpieszyć skanowanie mieszkania ustaw "odkurz wzdłuż krawędzi", wtedy nie tracisz czasu na posprzątanie całego pokoju.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, Warson napisał:

Wolałbym z Polskiego Magazynu, bo podobno przez tego Wirusa to przesyłki maja 4msc opóźnienia...

W Polskich magazynach wszystko wyprzedane. Przesyłki mają opóźnienia tylko 1-2 tygodnie (przy dostawie aliexpress standard shipping). Moja przesyłka zamawiana 11 lutego jest już w Belgii, więc w tym tygodniu będę już ją miał. Opóźnienia są jedynie przy nadawaniu paczek, jak już jest wysłana to idzie szybko. Screen jako przykładimage.thumb.png.d5511ed28944be8bebf4a9acdc93eb38.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy odkurzacz Xiaomi STYJ02YM można przenieść na serwer EU? Mam alarm i brame Xiaomi na europejskim serwerze i chciałbym mieć wszystkie urządzenia w jednej aplikacji? Czy ktoś próbował już takiej sztuczki? Czy po przeniesieniu ( o ile się da) za pomocą Rezmus muszę daej używać tej zhackowanej appki, czy mogę tylko przenieść urządzenie i używać oficjalnej appki już na serwerze EU?

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minut temu, murektrix napisał:

Czy odkurzacz Xiaomi STYJ02YM można przenieść na serwer EU? Mam alarm i brame Xiaomi na europejskim serwerze i chciałbym mieć wszystkie urządzenia w jednej aplikacji? Czy ktoś próbował już takiej sztuczki? Czy po przeniesieniu ( o ile się da) za pomocą Rezmus muszę daej używać tej zhackowanej appki, czy mogę tylko przenieść urządzenie i używać oficjalnej appki już na serwerze EU?

Tylko na zmodowanej apce możesz przenieść na EU i musisz cały czas jej używać. Na oryginalnej odkurzacz nie będzie widoczny.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałem na zmodowanej apce zapisaną mapę, jednak mimo to dostałem taki komunikat:

Po przetłumaczeniu:

"Czyszczenie zostało zakończone. Czy chcesz utworzyć nową mapę?"

Do wyboru "Nie, mapa nakładek"  i "Tak, utwórz mapę".

Dałem Nie i mi moją zapisaną mapę zastąpiło nową otrzymaną w tym sprzątaniu. Trochę słabo bo jednak mapowanie robiłem bez zbędnych sprzętów na podłodze, a teraz otrzymałem taką nierówną z wszystkim co tam na swojej drodze spotkał.

Screenshot_2020-02-21-18-29-56-606_com.xiaomi.smarthome.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

  

1 godzinę temu, hardy napisał:

"Czyszczenie zostało zakończone. Czy chcesz utworzyć nową mapę?"

Do wyboru "Nie, mapa nakładek"  i "Tak, utwórz mapę".

Dałem Nie i mi moją zapisaną mapę zastąpiło nową otrzymaną w tym sprzątaniu. Trochę słabo bo jednak mapowanie robiłem bez zbędnych sprzętów na podłodze, a teraz otrzymałem taką nierówną z wszystkim co tam na swojej drodze spotkał.

 

 

Trzeba było wybrać "TAK".
Pierwsza opcja to jest "Nie, zastąp istniejącą mapę", a druga, "Tak utwórz nową mapę".
Wtedy stara mapa by nie była nadpisana i byś mógł ją ponownie wybrać.

Odnośnie krzywych ścian to może przestawiła ci się stacja dokująca lub ma za ciasno do poprawne kalibracji przy starcie (jak robiłem testy, to gdy miał wnękę ze stacją dokującą mniejszą niż 60cm na szerokości to miał problem z poprawnymi kątami ścian)

Edited by graflash

Share this post


Link to post
Share on other sites

Troche to mało logiczne, ale w końcu to tłumaczenie z chińskiego i może nie rozumiem ich sposobu rozumowania.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minut temu, hardy napisał:

Troche to mało logiczne, ale w końcu to tłumaczenie z chińskiego i może nie rozumiem ich sposobu rozumowania.

 

Dziwne, że wyświetliło Tobie ten komunikat po chińsku. Pod jaki serwer masz podpięty odkurzacz? CN czy EU?
Nie pamiętam jak dokładnie brzmiał ten komunikat po polsku lub angielsku, ale było coś w stylu:
Czyszczenie ukończone, czy chcesz utworzyć nową mapę?
Nie, nadpisz obecną | Tak, utwórz nową mapę.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam region Polska. Język domyślny.

A czy po ukończonym sprzątaniu tez macie informację z krzaczkami?

 

Screenshot_2020-02-22-15-58-05-866_com.miui.home.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mam region Polska. Język domyślny.
A czy po ukończonym sprzątaniu tez macie informację z krzaczkami?
 
Screenshot_2020-02-22-15-58-05-866_com_miui_home.thumb.jpg.4d2ecc1e31c2f8050d0ae3436d717d42.jpg
Zmień język na angielski to będziesz miał po angielsku. Nie wiem jak jest jak zmieni się na polski. Przy domyślnym w różnych miejscach są jeszcze chińskie krzaki.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 godzin temu, sansai napisał:

co to znaczy nie mapuje mapy? Rozpoczyna tworzenie nowej? Czy nie tworzy mapy?

Masz wyżej na screenie nie tworzy Mapy, cały czas jest tylko taki kawałek jak widać wyżej... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obejrzyj wieżyczkę z laserem, może coś tam wpadło i go przysłania?? A może w środku coś ją blokuje i się nie kręci?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, sansai napisał:

Obejrzyj wieżyczkę z laserem, może coś tam wpadło i go przysłania?? A może w środku coś ją blokuje i się nie kręci?

Wieżyczka się kręci, odkurzacz jest nowy, na Serwerze Chińskim działa bez problemu, aplikacje mam zmodowaną najnowszą z tego tematu... Dzieje się tak tylko na EU. 

Edited by Warson

Share this post


Link to post
Share on other sites

dziwna sprawa. U mnie nie było najmniejszych problemów, choć zdarza mu się przy uruchomieniu zacząć tworzyć mapę od nowa wtedy muszę go zatrzymać, zamknąć apkę, puścić i śmiga na starej mapie.

Spróbuj może wyczyścić dane aplikacji lub zrobić jej czystą instalację, ewentualnie spróbuj zmienić region na jakiś inny. Nic więcej do głowy mi nie przychodzi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wieżyczka się kręci, odkurzacz jest nowy, na Serwerze Chińskim działa bez problemu, aplikacje mam zmodowaną najnowszą z tego tematu... Dzieje się tak tylko na EU. 
"Warson" napisz czy udało się opanować temat na serwerach EU.

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy można już "bez obawień" aktualizować firmware do 0046?

 

Zauważyłem problem z powrotem odkurzacza do bazy po sprzątaniu wybranego pomieszczenia. Kiedy włączę sprzątanie całościowe, wszystko jest ok. Natomiast kiedy wybiorę któreś pomieszczenie, to po skończonym odkurzaniu robot wraca do bazy "po linii prostej", próbuje przejechać przez ścianę, odbija się od wszystkiego wjedzie w róg i tam zostanie. Ale jeśli każę mu odkurzyć inne pomieszczenie, na przykład te w którym jest baza, bez problemu tam dojedzie omijając wszystko. Wtedy włączam powrót do bazy i z tym sobie poradzi - jest to rozwiązanie na sprowadzenie go do ładowarki. Według mnie wina oprogramowania, mam nadzieje że zostanie to poprawione. Czy też zauważyliście taki problem?

 

Używacie jakiegoś płynu do mopowania? Wiem, że producent nie zaleca, ale rozważam kupno płynu Kleen Blue Star - dedykowany do robotów sprzątających.

Edited by cth

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wie ktoś może jak włączyć Polski język w wersji eu? Niby się ściąga, ale nie można go włączyć.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wie ktoś może jak włączyć Polski język w wersji eu? Niby się ściąga, ale nie można go włączyć.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka


Jaką masz wersję programu w vacuum?

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jaką masz wersję programu w vacuum?

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

3.5.3_0014

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
3.5.3_0014

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Musisz poczekać na aktualizację do ver 0017 i wtedy można włączyć język polski. Ja dostałem aktualizację po 24 godzinach od uruchomienia. Jedni dostają szybciej, inni później.

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now